Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kommunikáljam le...

Hogyan kommunikáljam le anyámmal, hogy ne vásároljon mindenféle “csudimudifogyi” ostobaságot a húgomnak? (Ami az összetevői alapján nem is az)

Figyelt kérdés

Évekig küzdöttem túlsúllyal, mígnem magamtól rájöttem, hogy inzulinrezisztens vagyok. Attól kezdve (16 éves koromtól) magamra főzök, és viszonylag költséghatékonyan megoldom, hiszen tulajdonképpen zöldségeken, cukrozatlan tejtermékeken és magvakon élek, ami mindent egybevetve nem akkora érték hetente. A diéta megtette a hatását, 20 kilót fogytam, a súlyomat azóta is tartom. Valahogy a low carb - ketogén - paleo - South Beach - Montignac ötvözeteként írnám le.

Igenám, - de fél éve kiderült, hogy a húgom is ezzel a betegséggel küzd. Bár ő még csak 15 éves, anyám főz rá... és ez sajnos több sebből is vérzik.

Nem egyszer beszéltem màr velük ezügyben, láthatta az én példámat, pontosan tudja, hogy én miket eszem, és mik azok a dolgok, amik fatális kamuk, tömény haszonszerzés miatt tartják őket a polcon, - nem szénhidrát-intoleráns embereknek gyártják őket.

Hogy mire gondolok?

Cukros müzlikre (szacharózzal édesítve!), olyan “csudimudifogyi” nápolyik, kekszek, liszt keverékek, amik ugyan édesítőszeresek, de ugyanúgy búzalisztből, keményítőkből vagy rizsből készülnek, ugyanúgy 100 grammban 60-70 g CH van, ami idegtépően sok.

Hiába mondom nekik, hogy ezek EGYÁLTALÁN NEM szénhidrátszegény ételek, ugyanolyan hízlalóak, mint az, amire nincs 20 centis betűkkel “Fitt”, “hűűdeegészséges” címke nyomtatva, - nem ártana elolvasni az összetevőlistát. Erre a válasz: “De hát ő ezt szereti, mást meg nem hajlandó megenni”.

Amióta ez a helyzet áll fenn, - 60-70 ezer Ft alatt ki sem lépünk a szupermarketekből CSAK ÉTELEK terén, ami elég aggasztó.

Jómódúak vagyunk, - nem erről van szó, de irreális, fatális pénzkidobásnak tartom ezt, - nem beszélve arról, hogy a húgom egészsége érdekében ez NEM előrelépés, nem fogy tőle semmit, és tényleg aggódom. Pedig ÖTÖDENNYIBŐL lehetne két hétre elegendő menüt főzni, - jóval egészségesebben.

Sajnos a húgom hajthatatlan. Szinte az összes zöldséget utálja, ami elég aggasztó, - pedig mindig adok neki a saját ételeimből is kóstolót, biztos vagyok benne, hogy létezik a földön legalább 10 dolog, ami egészséges számára és ízlik is neki, de hajthatatlan.

A lényeg, hogy aggódom a húgom egészsége miatt, hónapok óta próbálom jobb útra terelni őket, de hajthatatlanok.

Hogyan győzhetném meg őket?

2020. máj. 20. 19:33
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
A 70 Ft ötödéből pedig természetesen egy személyre gondoltam.
2020. máj. 21. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!