Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan valljam be a szüleimnek...

Hogyan valljam be a szüleimnek, hogy pánszexuális vagyok?

Figyelt kérdés

Pár éve talán 13-15 évesen felhoztam, hogy "Anya, biszexuális vagyok". A válasza annyi volt, hogy hülye vagyok meg, ha komolyan gondolom akkor kitagad, mivel ettől eléggé megijedtem, ezért azt mondtam vicceltem. Apukám nem reagált semmit, talán egy bólintás volt részéről, hogy ezt elfogadta. Nővérem biszexuális szóval ezt valószínűbbnek tartom.

Mostanra rájöttem, hogy a nemek, mint párkapcsolati tényezők nem foglalkoztatnak, inkább maga az ember, ebből arra következtettem, hogy pánszexuális vagyok. A lényeg, hogy semmiféleképpen sem hetero. Szeretném nekik bevallani, de tartok anya reakciójától. Sajnos tudom, hogy ha ez tényleg megtörténne akkor ezt rosszabbul viselné, mint én. Hogyan tudnám finomabban elmondani neki?

2020. máj. 18. 23:11
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
majd elmondod ha összejössz egy veled azonosneművel. ha meg nem akkor nem szólsz róla. nem kell mindent tudniuk.. és elég ha azt mondod biszex vagy, a lényeg ugyanaz nem kell túlragozni.
2020. máj. 18. 23:21
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Sosem értettem ezt a kényszeres coming outolást olyanok felé, akik ebben nem tudnak sem megértőek, sem elfogadóak lenni. Hajthatatlanok, nem tudsz velük mit csinálni.
2020. máj. 18. 23:38
 3/8 anonim ***** válasza:
97%

Nem kell bevallanod semmit, egyébként is ostobaság beskatulyáznod magad!

Ha lesz párkapcsolatod, akkor bemutatod Ádámot/Évát.

2020. máj. 18. 23:57
 4/8 anonim válasza:
100%

Sajnos nincs jobb módja, mit, hogy csak egyszerűen elmondod. Ha ez zavarja, akkor bármilyen körítéssel bármelyik időpontban is zavarni fogja.

Azt, meg hogy kitagadna-e neked kell tudnod. Te tudod, milyen a kapcsolatotok. Lehet, hogy nem tudta, hogy komolyan gondolod. Ha megtudná, hogy a saját gyereke nem hetero, lehet, hogy másképp állna a dologhoz.

2020. máj. 19. 00:02
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

13-15 évesen kezd "ébredni" az ember, ne csodálkozz, ha senki nem vette komolyan, hogy te a pubertás közepén előálltál vele, hogy te "...szexuális" vagy.

És én most se vennélek komolyan, te egyszerűen össze vagy zavarodva.

"Mostanra rájöttem..." "...ebből arra következtettem..." --> ezek egyáltalán nem arra utalnak, hogy te kicsit is tisztában lennél magaddal.

"A lényeg, hogy semmiféleképpen sem hetero."

Nekem ebből az tűnik ki, hogy tudat alatt te csak "más" akarsz lenni, lázadni akarsz, egyáltalán nem az, hogy komolyan gondolod.

"Hogyan tudnám finomabban elmondani neki?"

Sehogy. El akarod mondani neki, hogy egy olyan szexuális kategóriába tartozol, amit az elmúlt években kreáltak mesterségesen. Mégis mit szólna? Sanszos, hogy nem is hallott erről a kifejezésről, hogy "pánszexuális", és ez nem az ő hibája, akár tetszik, akár nem.

Szerintem előbb keress egy pszichológust, akivel tisztázni tudod magadban ezt a nemi identitás-kérdést. Őszintén mondom, mert ha olyan kategóriákba kényszeríted magad, amiben nyilvánvalóan nem vagy biztos, azzal csak magadat csapod be.

"A lényeg, hogy semmiféleképpen sem hetero."

És a magam részéről ezt a fogalmazásmódot heterofóbnak tartom, ha nem is ez volt a célod vele.

2020. máj. 19. 02:16
 6/8 anonim ***** válasza:
93%

Ha konzervatív és mindenképpen el akarod mondani, akkor inkább maradj a biszexuális verziónál. Ha nem elfogadó, akkor nem fogja tudni mi az, vagy rosszul tudja. Meg kell neki magyaráznod, hogy mit jelent az és abból tuti arra fog következtetni, hogy áh, csak jól hangzik és bemagyarázod.

De egyébként már elmondtad neki egyszer, szóval én csak akkor hoznám szóba, ha már külön élek, esetleg be akarok neki mutatni valakit.

2020. máj. 19. 08:46
 7/8 anonim ***** válasza:
41%

Tehát te 13 éves gyerekként bejelentetted, hogy biszexuális vagy és meglepődtél anyád reakcióján.

Nem kell bevallanod semmit, senkit nem érdekel, hogy milyen a szexuális beállítottságod és mire gerjedsz vagy épp nem gerjedsz. Majd ha lesz egy párod akit be kell mutatni, majd akkor ráérsz gondolkozni.

2020. máj. 19. 09:01
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy meglepődtem, hanem inkább ijedtségről. Mivel édesanyám elfogadó természet nagyjából. De sajnos megvan benne az hogy bármi amit elmondok az érzéseimről, meglátásaimról azzal fegyvert adok a kezébe és akarva akaratlanul megbánt. Egyáltalán nem vagyok bizonytalan az tény hogy 13 évesen nem vehették ezt a kijelentéseméhez komolyan ezt belátom, mégis apukám komolyan vette. Nem volt velem szemben elutasító. Mindezek ellenére szeretném neki elmondani, azért köszönöm a válaszokat.
2020. máj. 19. 12:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!