Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezen kívül szerintetek még...

Ezen kívül szerintetek még mit mondhatok, hogy ideadja az autót?

Figyelt kérdés

Jövő héten szeretném meglátogatni az egyik egyetemi barátnőmet, mert nagyon beteg (nem korona, vagy bármi más fertőző dolog). 130 km az út, a forgalom sem szokott vészes lenni (korán reggel megyek mindig). Ez autóval bő 1,5/2 óra hossza háztól házig. Tömegközlekedéssel ugyanez a táv minimum 5 óra, ha az ég is úgy akarja, és nincsen késés (általában van). Meg a mostani helyzetben nem is szívesen ülnék fel semmire sem...

Én elsőév óta autóval járok. 3 éve van jogsim, kéthetente megteszem ugye ezt a 130 km-t odavissza, amikor nem haza jövök, Pestre megyek a barátomhoz, előtte Bécsbe mentem hozzá, szintén autóval. Lekopogom, de sosem volt még egy koccanásom se... Vannak nálam tapasztaltabb sofőrök, ez 100%, de nem mondanám bénának magam, és szeretek is vezetni. Viszont az autómnak lett valami baja, kedden visszük szervizbe és a gumikat is nagyon időszerű lenne már cserélni, így nem tudok azzal menni. Anyu autója ilyen utakra nem alkalmas, és mondta, hogy kérjem el az apáét, 5 évente egyszer kibírja, ha fél napig nincs nála.

Ez jó ötlet lenne, mert

1. apa most nem dolgozik, otthon van (ő vigyáz a féltestvéremre)

2. automata váltós az autó, az enyém is az, és ezzel arra utalok, hogy egyszerű és kényelmes vezetni

3. biztonságos és gyors. Ezzel nem arra célzok, hogy akkor én 180-nal fogok menni, hanem hogyha előzni kell egy traktort, vagy kamiont, nem izzadok le, mire eléjük kerülök. Biztonságos pedig azért, mert maga az autó egy SUV, biztonságosabb országutakon, mint egy kis 90 lóerős városi kocsi.

Nem akarok napokat ott lenni, reggel megyek és kora este/késő délután jövök haza. Csak a barátnőmékhez mennék, és mivel az ágyból is nehezen kel fel, ezért nincs tervben éttermezés, sütizés vagy bármi. Az egyik legjobb és legközelebbi barátnőm, márciusban találkoztunk utoljára, szóval már hiányzik is... Tudom, hogy apa nagyon félti a kocsiját, de lány vagyok, óvatos is, és még sosem volt semmi bajom az utakon.

Szóval szerintetek így van rá esély, hogy ideadja?

(Azt azért nem akarom, hogy ő vigyen el, mert akkor a féltestvéremmel mit csinálnak fél napig? Ülnének az autóban?)

2020. máj. 9. 23:40
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Ideadta!! :)

Csak annyit kért, hogy előtte nap menjek le délután hozzájuk és menjünk pár kört, hogy ne akkor vezessem először, amikor egyedül vagyok.

2020. máj. 10. 13:04
 32/32 anonim ***** válasza:
62%
Örülök neki, hogy oda adta! Jogos hogy előtte próbáld ki, jó utat! :)
2020. máj. 10. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!