Apukám azt mondta, hogy miattam ment tönkre az élete, és miattam lesz öngyilkos. Nem tudom feldolgozni. Mit tegyek?
Amikor rosszul érzi magát a bőrében, azzal próbálja hárítani ezt a fájdalmat, hogy bünbakot keres. Szeretné megértetni neki most milyen nagyon rossz az élete, és ezért mindent megtesz azért, hogy a beszélgetőtársának az érzéseit lehúzza az ő rossz érzéseinek a szintjére.
Segíthet
- ha van öntudatod, önértékelésed, akkor a beszédét el tudod engedni a füled mellet.
- ha megérted a beszédéből, milyen érzések kerítették be. Ha jól értem nagyon rosz napod volt. Vagy úgy érzed minden összeesküdött ellened.
Elmondhatod a Te érzéseidet is. Kétségbe esem. Valóban én vagyok az oka annak, hogy rossz az életed? Én lennék a felelős a Te életedért? Most mit tehetnék? Hogyan javíthatnám meg én a Te életed? Fájnak a szavaid. Úgy érzem megkérdőjelezed az élethez való jogomat.
Mindettől függetlenűl szerintem is szükség van szakember segítségére. Nem csak gyógyszerre, hanem a problémák gyökerét feltáró pszichológussal történő beszélgetésekre. Ha egy év alatt nincs változás akkor kérdés, hogy jó-e a pszichológus, vagy apukádban van-e igény a változásra? Bár pozitív, ha elmegy a beszélgetésekre.
Te nem vagy hibás semmiért, ebből induljunk ki! Miért pont te lennél a négy gyereke közül, és egyáltalán, miért a gyerekeit hibáztatja?
Apám máshogy volt hisztis agresszív, egy ideig rettegtünk a kiszámíthatatlan dühétől, de aztán már csak Pistikének hívtuk.
Öngyilkos volt a közelében, egyik se jelentette be előre, azzal ne is foglalkozz.
Nem világos, hogy vele élsz-e, meddig függesz tőle, de mondj le róla. Nincs már édesapám, elment, meghalt, csak egy dühös fazon van.
Úgy is kezeld!
Nekem is girbe-gurba és sokszor feszkós az életem, nekem is négy gyerekem van, de eszembe nem jutna őket, vagy külön bármelyiket hibáztatni!
Mi a tök?
ÉN csináltam a hülyeségeket, ÉN fizettem még az árát!
Ettől még mindig kb elégedett vagyok, és a legtöbb erőt pont a gyerekeimtől kapom.
Építés le magadban, ne is kérj tőle semmit, és ne is várj semmit.
Akiben nincs szeretet, az úgy járt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!