Apukám azt mondta, hogy miattam ment tönkre az élete, és miattam lesz öngyilkos. Nem tudom feldolgozni. Mit tegyek?
Akkor teljesen feleslegesen jár orvoshoz.
Mert ott is megjatsza magát.
Menekulj tőle.
Fel tudod dolgozni, ezt nem bántásból írom, hanem mert tényleg képes vagy rá.
Én hiszek abban, hogy meglátod apádban egy rettegő ember keserves próbálkozását, mikor a bánatodból, gyengeségedből és félelemből kovácsolt pillanatnyi figyelmedből erőt merít, mert ő tudja azt, amit mi (válaszolók) is tudunk, de te még nem...
Nagyon jól tudja, hogy te egy erős, független ember leszel, ő pedig magányosan és egyedül hal meg, kivéve ha sikerül megtörnie és maga mellett tartania a gyerekeit. Minimalizáld vele a találkozások számát, és saját magadon segíts először: keress fel szakembert a depressziódra és a szorongásodra, apádat pedig fogadd el úgy ahogy van, nem tudod megoldani a problémáit, ő meg nem fog tudni javítani semmin amíg másokat hibáztat minden rosszért az életében (hiszen túl buta és jellemgyenge belátni, hogy ő hibázott).
Maradj nyugodt, el fog jönni a nap, amikor az egyik dührohama közben képes lennél ridegen a szemébe vágni, hogy minde rajta múlt, de nem fogod megtenni mert tudod, hogy nincs értelme... Aztán haza fogsz menni a nyugodt otthonodba a szeretteid közé, és onnantól kezdve csak illemből látogatod majd (ha látogatod), mert felismered, hogy apád mindig csak saját magát szerette igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!