Gyámhivatali feljelentésnél milyen következmények várhatóak ha csak az egyik szülővel van probléma?
Mégis mire akar számítani?
Az anyukának van lehetősége elköltözni a gyerekével. Akár anyaotthonba is mehet. De a gyűmhivatal nem tud mit kezdeni azzal, hogy ha bemegy, és közli, hogy
-" a férjem alkoholista, nem ver minket, de állandóan kiabál, fenyegetőzik. Elköltözni nem tudok, nincs hová, mert nem tudom eltartani egymagam. Kell az alkoholista férjem pénze is"
A gyámhivatal ebben az esetben csak szét tárja a karját, és annyit tud mondani, hogy
- Sajnáljuk, de nem tudunk mit tenni. Itt csak ön tudja megtenni az első lépést. Költözzön el.
Nincs miért feljelenteni!
A helyzetet válással az anya meg tudja oldani, jelen esetben nem számítanak veszélyeztetettnek, ami egyébként a családból kiemelést jelentené.
Istenem! Bárcsak úgy lenne, ahogy itt mondják. Bennünket egy rosdzakaró szomszéd jelentett fel,(állítólag), hogy mi mindig veszekszünk. Ez mivel nem volt igaz, ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem rágalmazásért. Naponta a nyakamba járt a gyámügy, és szinte mindenbe bele kötöttek. Ha elő volt egy pohár, abba. Ha a gyereken nyáron nem volt papucs, abba. Ha aznap nem főztem, leírták, hogy még ételre sincs pénzünk... Stb....
És hiába küzdöttem, bizonyítottam, még én lettem megfenyegetve. De most jön a lényeg, senki nem szólt semmit, a gyámügy saját maga keresett a gyerekeimnek nevelőszülőket. Kiderült, hogy még állapodtak velük, és szó szerint el akarták adni a gyerekeimet. Igen, a gyámügy. Ők a gyerek kereskedelemből élnek. 3 év harc után most megint csak védelembe vannak véve, pedig erre sincs indokuk, de ugye furcsa lenne lezárni csak úgy ezt az egészet.
Szóval a gyámügy kapni fog az alkalmon, mert egy "eladott" gyerek után sokat kaszálnak.
Nézzetek utána a legális gyerekkereskedelemnek.
Bocsánat, de muszáj volt kiírnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!