Nem találok szakleírást a rohamszülésre. Miért következik be? Mik a következmények a baba és az anya szempontjából, és hasonló dolgok érdekelnének.
Èn egy könyvben olvastam róla.
Azt írta, ha valakinek nagyon nagyon gyorsan indul be, egyik percröl másikra 3 perces vagy kevesebb fájásai vannak, akkor hívjon mentöt, ha a tolófájásokat érzi, akkor szoljon a szomszédnak, de ha senki nincsen, akkor vigyen törölközöket és feküdjön el, szülje meg a babát, takarja be ha megszületik és várja a mentöket. nem szabad a köldökzsinort elvágni, a babát kell melegen tartani.
Szerintem a mentösök 15 perc alatt kint vannak, és nem hiszem hogy ennél gyorsabban mehet egy szülés.
Nekem elsö lányom 4 óra vajúdás után jött.
A másodiknál elfolyt a magzatvíz, és semmi fájás nem Volt. Bepakoltunk az autóba és ott már 3 percesek voltak. A magzatviz elfolyástól számítva 3 órán belül megvolt.
Nem tudni,h a szülések miért olyanok amilyenek...
Akkor nekem is "rohamszüléseim" voltak? Az elsőnél a 2.(10perc telt el az elsőtől) enyhe fájás után burokrepedés,majd 2-3 percesek-szintén enyhék.Időben beértünk,a mentőben csak azt éreztem,h piszok kellemetlen ülni (a baba feje miatt) mire felértünk jöttek a tolók-az egész nem volt 2 óra...
Létezik olyan, hogy rejtett vajúdás. Ez azt jelenti, hogy a tágulási szakaszban, vagy annak egy részében nem érez fájdalmat az anyuka. Nem tudom, gondolom hajlam is lehet rá. Feljebb leírták, hogy mit érdemes tenni, ha ilyen helyzetbe kerül valaki. Annyi még, hogy a méhlepényt magasabb helyre kell tenni, mint ahol a baba van, és a picit melegen kell tartani, amíg a mentő ki nem ér.
Amúgy elég ritka, nem hiszem, hogy van okod félni. Többedik szülésnél szokott előfordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!