Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem találok szakleírást a...

Nem találok szakleírást a rohamszülésre. Miért következik be? Mik a következmények a baba és az anya szempontjából, és hasonló dolgok érdekelnének.

Figyelt kérdés

#szülés #rohamszülés #szülési probléma
2013. nov. 1. 13:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Amit az utolsó ír megtörténik azzal is, akinek hosszú a szülése, azzal is akinek gyors, és azzal is akit császároztak. Szülés utáni enyhe depresszió, nem függ össze a szülés hosszával, akkor is így érezted volna ha 2 napig vajúdsz.
2013. nov. 1. 15:56
 12/17 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti, bocs. :)
2013. nov. 1. 15:57
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem az első fájástól kb 2 óra alatt lett meg a baba. Az volt a kellemetlen,hogy gyakorlatilag nem nagyon volt átmenet a gyenge, és az erős fájások között. Gyakorlatilag nagyon durvákkal kezdtünk. 2.nyomásra lett meg a baba, ez össz 2 tolófájás volt, maximum 5 perc. A gyerkőcöt egyáltalán nem viselte meg a születése, én pedig egy rutin vágással lettem gazdagabb.
2013. nov. 1. 15:59
 14/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a sok hasznos és megnyugtató választ!
2013. nov. 1. 16:19
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Rohamos szülésről (partus praecipitatus - ha esetleg szakcikket szeretnél keresni, talán így keresve jobban találsz) akkor beszélünk, ha először szülőknél 2, többedszer szülőknél 1 órán belül lezajlik a szülés.

Ilyenkor a méhszáj tágulása először szülőknél 5cm/óra, többedszer szülőknél 10 cm/óra.

Okai:

- a szülőcsatorna lágyrészeinek rendellenesen csekély ellenállása

- abnormálisan erős fájások

- túl erős hasprés

- a fájdalomérzet, és így a heves vajúdás átélésének hiánya (ritka)

Anyai mellékhatások:

Ha a méhnyak kifejtett, valamint tágulékony, és a gát laza, ritkán tapasztalhatók anyai szövődményej

hosszú, rigid méhnyak és nem tágulékony hüvely, valamint feszes gát esetén a következmény lehet:

- méhrepedés

- méhnyaksérülés

- hüvely- és gátrepedés

- postpartum atonia

Magzati és újszülöttkori mellékhatások:

- ha szinte fájásszünet nélküli, túl gyakori és erős kontrakciók miatt zavart szenved a magzat oxigénellátása, intrauterin asphyxia és elhalás következhet be

- ha a szülőcsatornának a fej kigördülésével szembeni ellenállása jelentősen megnövekszik, intracranialis vérzés (koponyán belüli vérzés) léphet fel

- az esetek harmadában Erb-Duchenne-bénulás jöhet létre (felső végtagi bénulás)

2013. nov. 1. 16:52
 16/17 anonim ***** válasza:
A kérdező a ritka, gyors, vagy extrém és villámszülédre gondol,ami lehet 1-2 óra max 30 perc. legtöbb esetbe a kismama,nem érzi a fájást vagy a baba feje szlőcsatornábol kilátszik
2013. nov. 1. 19:14
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem a második gyerekem született meg másfél-két óra alatt. (Első fájástól kezdve.) Az első babám is gyorsan a világra jött, és a családban is mindenki könnyen és gyorsan szült. Szóval biztos genetikai adottság is. Másrészt egész vajúdás alatt fizikailag aktív voltam (mivel alig fájt) : kendőben, a hátamon próbáltam altatni a fiamat, gyalog mentem be a kórházba stb. Állítólag az is gyorsítja a vajúdást, ha mozogsz közben.

Negatív következmény nem lett, se a babára, se rám nézve.

2013. nov. 4. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!