Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jobban járok ha azt mondom...

Jobban járok ha azt mondom anyámnak, hogy ne jöjjön inkább az "esküvőmre"?

Figyelt kérdés

Párommal babát várunk, és jövő héten házasodunk. Eddig úgy volt hogy csupán két tanuval (barátnőm és párom barátja) mondjuk ki az igent, mivel csak 4 en lehetünk bent.

Na most, hogy már nincs az a nagy szigorítás, és mindkettőnk édesanyja egyedül, arra gondoltunk, hogy esetleg ha a szertartáson nem is lennének ott, de utána tartanánk egy kis ebédet ahol ők is velünk lehetnének.

Anyósnál nagy a hely, felajánlotta hogy ott is összeülhetünk, ami nagyon jó ötlet hisz meghitebb, és biztosabb. Akkor oda rendelnénk kaját, tortát.

Nos a probléma ott kezdődik, hogy anyu nagyon nehéz eset, legszívesebben minden nőnemű személytől tiltana.

Párom anyjával a (két és fél év alatt) nem volt hajlandó találkozni, de ellenben írogatott neki Facebookon leveleket, lehordta mindennek. Barátnőmmel ugyanígy van, bár őt ismeri de kiszámíthatatlan vele. Egyszer kedveskedik bűbájos, aztán fordul egyet és lehordja azt is mindennek. Utálja őket, pedig semmi oka rá.

Minden barátnőmnêl, nálam, páromnál is le van tiltva Közösségi oldalon, mert képes nyilvánosan is írni minden hülyeséget.

Anyós ennek ellenére anyut is szívesen fogadná, találkozna vele, hajlandó elfelejteni a leveleit.

Anyunak először tetszett az ötlet hogy legyen egy kis ebéd szertartás után. De mostmár kezd olyanokat mondani, hogy ő nem fog szóba állni se anyóssal, se barátnőmmel.

Az a gond ilyenkor ha én beszélek velük akkor is hajlamos kiakadni. Képes volt évekkel ezelőtt két TEMETÉSEN!! is veszekedni, megrángatni, mert én mertem köszönni rokonoknak.

Ő utál mindenkit, a saját rokonait, testvérét is.

Bíztam benne hogy az esküvőm napján viselkedik. De kezdek félni. Nem hiányzik a stressz pláne most állapotosan.

Most megmondtam neki hogy gondolja meg, ha nem tud viselkedni, és ennyivel megtisztelni minket akkor ne jöjjön.

Szerintetek? Jó hogy egyáltalán "ultimátumot" adtam, vagy kikéne jelentenem, hogy ne jöjjön semmiképp?

Egyébként nem is nagyon tartottam vele a kapcsolatot, csak hogy unokája lesz elkezdett pitizni, kedveskedni. És megsajnáltam.

2020. máj. 4. 16:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
96%
Anyád egy időzített bomba. A kisebbik rossz nem elhívni, mint onnan hazaküldeni. Így is lehet, hogy ha tudja az időpontot beállít csakazért is.
2020. máj. 4. 17:17
 12/25 anonim ***** válasza:
80%
Most te nő vagy férfi vagy? Mert ellentmondásosan írsz. Válaszolva a kérdésre én nem hogy az esküvőre nem hivnek meg egy ilyen embert de az unokat se nagyon engedném a közelébe. Szerinted hogy fog vele bánni?
2020. máj. 4. 17:26
 13/25 A kérdező kommentje:

Nő vagyok. :) Kicsit sietve írtam, nem tudom hol voltam félreérthető. Bocsi 😁 Mindenesetre köszönöm a sok megértő választ, kicsit megnyugodtam. Tényleg az a helyes hogy kijelentem, hogy ne jöjjön. Bár kicsit tartok tőle, hogy tudja a helyszínt időpontot megjelenik.

Nem kellett volna neki esélyt adnom, ne tudjátok meg már mennyi mindent megbocsájtottam neki.. hány esélyt adtam...

Attól nem tartok hogy valaki elfordul tőlem miatta, mégha csinálná is a feszkót. Szeretnek , tudják hogy nehéz. Inkább a babát féltem, nagyon feltud húzni anyu, nem egyszer görcsöltem már be miatta... Tényleg hallgatok a többségre, köszönöm!

2020. máj. 4. 18:02
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi félreérthető nem volt benne. Van a kérdező, aki nő, van neki egy barátnője, aki a tanúja lesz, a vőlegénye, és annak egy barátja, aki meg a vőlegény tanúja lesz. Az anyja utálja ha a kérdező szóbaáll nőkkel,gondolom féltékeny és félti a láthatóan "csodálatos" anya-lánya kapcsolatukat. Ezért sem a barátnőt (aki a tanú), sem az anyóst (aki a vőlegény anyja) nem bírja elviselni.

Javaslatom nekem is az, hogy ne hívd el. Már akkor ezt kellett volna mondanod, amikor elkezdte hogy ő nem fog a házigazdával meg a tanúddal szóbaállni mindenféle ok nélkül. Hibbant nőszemély, aki láthatóan semmibe vesz téged, legfeljebb csak birtokolni akar.

2020. máj. 4. 18:05
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már nem érdemel ultimátumot, számtalan lehetősége lett volna megmutatni, hogy tud viselkedni, de ha még temetéseken se tudott, az nagyon gáz.
2020. máj. 4. 18:10
 16/25 anonim ***** válasza:
72%
Annál a résznél volt félre érthető hogy a barátnőjét utalja az anyja. Ez általában a fiús anyakra jellemző. De most már világos hogy a barátnőt nem úgy értette hogy a párja.
2020. máj. 4. 18:33
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
én nem hívnám meg, kellemetlen perceket okozhat bármikor. nem kötelezhető, hogy szeresse a párodat meg az anyósodat, de az kritikán aluli ha vendégségbe megy és nem szól senkihez. anyukád egy mérgező szülő.
2020. máj. 4. 18:39
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hívnám meg. Viszont ez a mégis csak az anyám hozzáállása miatt, lehet tennék egy próbát, de úgy, hogy az esküvő után egy két héttel megbeszélnék vele egy ebédet. Akkor már túl lennénk az esküvőn, így azt nem tudná tönkre tenni. Viszont utólag ő is gratulálhatna. Bár nem nézem ki belőle. De ez csak egy ötlet, ha te nem akarod teljesen kizárni.
2020. máj. 4. 23:58
 19/25 anonim ***** válasza:
Ne hivd meg anyadat. Elrontja az eleted. Enyem is hasonloan betegagyu.
2020. máj. 5. 15:04
 20/25 A kérdező kommentje:

Igen, már megmondtam neki, hogy ne jöjjön, és felejtsen is el. Csak zaklat azóta is, egy szóval se mondta hogy gondolkozott és viselkedik. Úgyhogy reménytelen.

Igen ő nagyon furcsa. Teljesen kiakarna sajátítani, és valamiért ebbe nem fér bele neki hogy nekem vannak barátnőim, nő rokonok vagy akár nő kollégák. O mindenkit utál, mégha sosem látta őket akkor is.

Érdekes a férfiak sosem zavarták.

Beteges és érthetetlen dolog. Mindenesetre elég volt belőle, egye meg amit főzött. 😁 Ezzel most túl lépte a határt. Nincs rá szükségünk az életünkben.

2020. máj. 6. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!