Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jobban járok ha azt mondom...

Jobban járok ha azt mondom anyámnak, hogy ne jöjjön inkább az "esküvőmre"?

Figyelt kérdés

Párommal babát várunk, és jövő héten házasodunk. Eddig úgy volt hogy csupán két tanuval (barátnőm és párom barátja) mondjuk ki az igent, mivel csak 4 en lehetünk bent.

Na most, hogy már nincs az a nagy szigorítás, és mindkettőnk édesanyja egyedül, arra gondoltunk, hogy esetleg ha a szertartáson nem is lennének ott, de utána tartanánk egy kis ebédet ahol ők is velünk lehetnének.

Anyósnál nagy a hely, felajánlotta hogy ott is összeülhetünk, ami nagyon jó ötlet hisz meghitebb, és biztosabb. Akkor oda rendelnénk kaját, tortát.

Nos a probléma ott kezdődik, hogy anyu nagyon nehéz eset, legszívesebben minden nőnemű személytől tiltana.

Párom anyjával a (két és fél év alatt) nem volt hajlandó találkozni, de ellenben írogatott neki Facebookon leveleket, lehordta mindennek. Barátnőmmel ugyanígy van, bár őt ismeri de kiszámíthatatlan vele. Egyszer kedveskedik bűbájos, aztán fordul egyet és lehordja azt is mindennek. Utálja őket, pedig semmi oka rá.

Minden barátnőmnêl, nálam, páromnál is le van tiltva Közösségi oldalon, mert képes nyilvánosan is írni minden hülyeséget.

Anyós ennek ellenére anyut is szívesen fogadná, találkozna vele, hajlandó elfelejteni a leveleit.

Anyunak először tetszett az ötlet hogy legyen egy kis ebéd szertartás után. De mostmár kezd olyanokat mondani, hogy ő nem fog szóba állni se anyóssal, se barátnőmmel.

Az a gond ilyenkor ha én beszélek velük akkor is hajlamos kiakadni. Képes volt évekkel ezelőtt két TEMETÉSEN!! is veszekedni, megrángatni, mert én mertem köszönni rokonoknak.

Ő utál mindenkit, a saját rokonait, testvérét is.

Bíztam benne hogy az esküvőm napján viselkedik. De kezdek félni. Nem hiányzik a stressz pláne most állapotosan.

Most megmondtam neki hogy gondolja meg, ha nem tud viselkedni, és ennyivel megtisztelni minket akkor ne jöjjön.

Szerintetek? Jó hogy egyáltalán "ultimátumot" adtam, vagy kikéne jelentenem, hogy ne jöjjön semmiképp?

Egyébként nem is nagyon tartottam vele a kapcsolatot, csak hogy unokája lesz elkezdett pitizni, kedveskedni. És megsajnáltam.

2020. máj. 4. 16:30
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
95%
Nem hívnám meg.
2020. máj. 4. 16:48
 2/25 anonim ***** válasza:
96%
Nem kell ultimátum. Ne hívd el és kész. Megígéri, hogy viselkedni fog, aztán még át se lépi a küszöböt, már csinálni fogja a fesztivált. Kíméld meg magatokat a felesleges hisztitől, és ünnepeljetek nélküle.
2020. máj. 4. 16:48
 3/25 anonim ***** válasza:
29%
Necces, nagyon gazos a leirtak alapjan szegeny anyukad. En megmondanam neki, hogy adsz egy utolso eselyt, vagy normalisan viselkedik veled es a csaladoddal - mert a hazassag utan a feleseged csaladja a te csaladod is, vagy egy ideig nem talalkoztok. Ha kepes es cirkuszol az eskuvon, a fia egyik legszebb napjan a sajat hulyesegei miatt, akkor nem erdemel kegyelmet. Bar aki egy temetesen jelenetet rendez egy ilyen miatt, abbol barmi kitelik. En adnek neki egy utolso eselyt, megiscsak az anyam, de nagyon megbantodnek, ha tonkretenne az eskuvot. Ez az eskuvo kicsit szombolikus is: hajlando-e tenni a kapcsolatotokert, vagy teljesseggel hidegen hagyja es nem tart egyaltalan tiszteletben.
2020. máj. 4. 16:49
 4/25 anonim ***** válasza:
91%
Anyádat inkább kezeltetni kellene szakorvossal.
2020. máj. 4. 16:51
 5/25 anonim ***** válasza:
96%
Az ilyen emberek nem változnak. Én nem hívnám meg, mert úgyis balhézni fog.
2020. máj. 4. 16:57
 6/25 anonim ***** válasza:
68%

Én is azt hittem, fiú írta, de nem :)

Nem hívnám.

2020. máj. 4. 16:57
 7/25 anonim ***** válasza:
93%
Ha két különböző temetésen az elhunytat sem tudta megtisztelni annyira, hogy nem produkálja magát, akkor szerintem ne számíts rá, hogy egy családi összejövetelen viselkedni fog. Nem fogja érdekelni, hogy a házasságotokat kellene ünnepelni. Meg sem próbál esélyt adni, hogy egyáltalán megkedveljék egymást, csak eldönti előre, hogy utálni akar mindenkit. Ha csak a baba miatt jött vissza az életedbe, az is sokat elmond. A végén kislányt szülsz, és őt is teljes szívéből gyűlölni fogja. Ne legyen mellette egy mérgező nagymama.
2020. máj. 4. 16:58
 8/25 anonim ***** válasza:
95%
Én nem hívnám. Túl rizikós egyén. Ha már számít az ottlétre, hiszen tulajdonképpen elhívtad, csak épp ultimátumot is adtál neki, akkor mondd meg neki, hogy nagyon sajnálod, de nem akarsz kockáztatni, nem akarsz rossz hangulatot, ő pedig célzott rá, hogy nem fog szóbaállni egyesekkel. Szóval nem jöhet.
2020. máj. 4. 17:00
 9/25 anonim ***** válasza:
96%
Unoka ide vagy oda hagynám a kapcsolatot a fenébe, ha ennyire idegbeteg... Kell neked hogy ezt lássa a gyereked a jövőben :S
2020. máj. 4. 17:02
 10/25 anonim ***** válasza:
83%
Felejtsd el anyádat, mert téged fog megutálni miatta a férjed családja is. Kell az neked?
2020. máj. 4. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!