Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan haragszom a szüleimre,...

Jogosan haragszom a szüleimre, hogy gyerekként nem vittek el pszichológushoz?

Figyelt kérdés
Szóval kiskoromban elég valószínű, hogy szelektív mutizmusom volt, bár ezt senki nem diagnosztizálta. Szinte meg sem szólaltam se az oviban se az iskolában egy darabig, ha beszéltem akkor is halkan, mert nem mertem. Emlékszem, hogy volt bennem egy belső szorongás, akartam beszélni, de valahogy nem mertem csak akkor válaszoltam, ha kérdeztek, akkor is halkan beszéltem. Ritkán volt olyan hogy mertem nem halkan beszélni. Anyukám tudott a problémáról (nyilván szóltak neki), de ahelyett hogy támogatott volna előfordult olyan hogy lecseszett emiatt. Úgy gondolta, hogy azért csinálom ezt, mert ez nekem így kényelmes (ezt még mondta is nekem). A probléma nem egyik napról a másikra múlt el, hanem fokozatosan és úgy érzem kizárólag a saját erőmből. Most 23 éves vagyok és semmi nem látszik már ebből.Azért jött fel ez bennem ennyire, mert a családban most van egy kislány ugyanezzel a problémával, bár súlyosabb a helyzet nála, de nagyon hasonló. Öt elvitték pszichológushoz, és mivel nem szólalt meg az oviban az anyukája be is ment előre az iskolába, hogy beszéljen a leendő osztályfőnökével és elmondja neki mi a helyzet és hogyan kell kezelni a gyereket. Nagyon rossz így utólag látni, hogy az én szüleim semmi ilyesmit nem csináltak, főleg anyukám aki még hátráltatott is. Úgy érzem, a nap tettek valamit a helyzet ellen, most több önbizalmam lenne és jobban tudnék teljesíteni.

2020. máj. 4. 14:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is voltak olyan dolgok, amikért hibáztattam a szüleimet, de idővel rájöttem, hogy semmi értelme. Nagyon sok munkám van az önbizalmam fejlesztésében és még nem értem a végére. A múltat megváltoztatni nem tudjuk, a negatív érzelmek pedig rossz irányba visznek. Meg kell bocsátani, mert senki sem hibátlan. Ráadásul nem élnek örökké. Most kell velük értékes időt tölteni, utólag hiába keseregnénk, mikor már nincsenek.
2020. máj. 4. 17:46
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Mikor én voltam gyerek akkor se a dixlexiát se dixgráfiát nem ismerték így ha valaki ebben szendvedet,azt simán listának butának titulálták nekem pl dixgráfiám volt, illetve diszcalculia semmi segítséget nem kaptam a suliban ,anyu sem tudta hogy ez bajom.
2020. máj. 4. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!