Szülők! Ha a gyereketek párkapcsolata tönkremegy, ti hogyan viszonyultok hozzá?
Habozás nélkül mellé álltok és támogatjátok, vagy pedig azt mondjátok neki, "lám-lám, én már korábban is megmondtam, hogy ennek nem lesz jó vége, de te nem hallgattál rám", és oldja meg ő maga?
Az első válaszba én azt is beleértem, amikor a gyereked mellett vagy egyértelműen, de felhívod a figyelmét, hogy ő is hibás lehetett a kapcsolatban.
Lelki támogatásról hallottál már?
Nyilván megértően viszonyulnék hozzá.
A "lám, lám megmondtam..." hozzáállás a lehető legundorítóbb és legaljasabb, ami csak kijöhet az ember száján.
Ha az ember sejtette előre, akkor max. annyit mond, hogy "nem vesztettél vele sokat" vagy "láttuk mi is, hogy sok a probléma ebben a kapcsolatban".
Egyébként meg, ha nem extrém a kapcsolat (mondjuk drogos a párja; vagy bezárja, és el se tud szökni tőle; vagy külföldre viszi prostituáltnak), akkor alapvetően azt gondolom, a tévedés joga az övé. Ezeket nemhogy nem kell, de nem is szabad megspórolni. Ahogyan járni sem tud a gyereked megtanulni úgy, ha sose eshet el. Vagy úszni sem, ha soha nem nyelhet vizet.
Viszont a talpra állásban, a szakítás feldolgozásában mindenképp segítenék, ahogy tudok.
Ja, nem vagyok érintett, nincs gyerekünk és a kapcsolatunk sem ment tönkre. Csak volt hogy baráti társaságban vagy a munkahelyen a kollégák is mesélik időnként családi gondjaikat. Nem egyszer szenvedélyes viták is voltak ebből, kb. letorkolta egyik fél a másikat, hogy "te ebbe miért szólsz bele, az ő dolguk".
Én csak meghallgatom, aztán ennyi, mert nem tudom, mi a valós helyzet, de a legtöbb embernek az is jólesik, ha kibeszélheti és valaki meghallgatja. Mert azért akikkel én beszéltem szülőkkel, azok inkább támogatták a gyereküket ilyen helyzetben, semmint nem.
12!
Pontosan hogyan kellene lelkileg támogatni? Tényleg érdekelne.
Pláne, hogy a kérdés olyan nesze neked fogd meg a semmit típusút.
Hany éves a gyerekem? Milyen hosszú kapcsolat volt? Mi az, amit elvárna tőlem?
Patyolgathatom én, higy jaj kislanyom, ugynamar, nem volt hizazd valo, blablabla, ha neki ilyenre nincs igenye. Es valjuk be, a nagy tobbsegnek epp nincs ilyesmire igenye, csak arra, hogy békén hagyjak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!