Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ha a gyereketek...

Szülők! Ha a gyereketek párkapcsolata tönkremegy, ti hogyan viszonyultok hozzá?

Figyelt kérdés

Habozás nélkül mellé álltok és támogatjátok, vagy pedig azt mondjátok neki, "lám-lám, én már korábban is megmondtam, hogy ennek nem lesz jó vége, de te nem hallgattál rám", és oldja meg ő maga?

Az első válaszba én azt is beleértem, amikor a gyereked mellett vagy egyértelműen, de felhívod a figyelmét, hogy ő is hibás lehetett a kapcsolatban.

2020. máj. 3. 18:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
13%
Sosem szóltam bele, nem is fogok. Támogatni meg nem igazan ertem mit kellene, hacsak nem az utcara került miatta
2020. máj. 3. 19:12
 12/19 anonim ***** válasza:
87%

Lelki támogatásról hallottál már?

2020. máj. 3. 19:25
 13/19 anonim ***** válasza:
87%

Nyilván megértően viszonyulnék hozzá.

A "lám, lám megmondtam..." hozzáállás a lehető legundorítóbb és legaljasabb, ami csak kijöhet az ember száján.

Ha az ember sejtette előre, akkor max. annyit mond, hogy "nem vesztettél vele sokat" vagy "láttuk mi is, hogy sok a probléma ebben a kapcsolatban".

Egyébként meg, ha nem extrém a kapcsolat (mondjuk drogos a párja; vagy bezárja, és el se tud szökni tőle; vagy külföldre viszi prostituáltnak), akkor alapvetően azt gondolom, a tévedés joga az övé. Ezeket nemhogy nem kell, de nem is szabad megspórolni. Ahogyan járni sem tud a gyereked megtanulni úgy, ha sose eshet el. Vagy úszni sem, ha soha nem nyelhet vizet.

Viszont a talpra állásban, a szakítás feldolgozásában mindenképp segítenék, ahogy tudok.

2020. máj. 3. 19:34
 14/19 A kérdező kommentje:

Ja, nem vagyok érintett, nincs gyerekünk és a kapcsolatunk sem ment tönkre. Csak volt hogy baráti társaságban vagy a munkahelyen a kollégák is mesélik időnként családi gondjaikat. Nem egyszer szenvedélyes viták is voltak ebből, kb. letorkolta egyik fél a másikat, hogy "te ebbe miért szólsz bele, az ő dolguk".

Én csak meghallgatom, aztán ennyi, mert nem tudom, mi a valós helyzet, de a legtöbb embernek az is jólesik, ha kibeszélheti és valaki meghallgatja. Mert azért akikkel én beszéltem szülőkkel, azok inkább támogatták a gyereküket ilyen helyzetben, semmint nem.

2020. máj. 3. 19:41
 15/19 anonim ***** válasza:
64%
Amúgy ha itt a kérdések között kutakodsz, akkor bizony rengeteg az olyan sztori, ahol a szülőnek nem volt szimpatikus a gyereke párja, aztán szakításkor kb kárörvendve viszonyul a szakításhoz... meg ilyenek. Vannak sajnos. Csak azt nem értem, hogy minek vállalt gyereket az ilyen?? Beteges... :/
2020. máj. 3. 21:35
 16/19 anonim ***** válasza:
19%
Ilyenkor ki kell gúnyolni a gyereket és jól bele kell még rúgni párat. A rendes Magyar Enber így csinálja.
2020. máj. 4. 07:58
 17/19 anonim ***** válasza:
Nekem csak anyám van,de ő nemigazán kezeli ezeket jol...habár nem is sok kapcsolatom volt.Ha esetleg elmondok neki valamit fejeket vág,még én megmondtam én megmondtam.Volt egy fiú akihez fiatalon oda költöztem,sajnos vége lett haza szerettem volna menni,de nem engedte.Még aznap "segített" albérletet keresni.Már aznap ott aludtam a földön,télen,majd csak fűtés nélkül.
2020. máj. 4. 10:08
 18/19 anonim ***** válasza:
14%

12!

Pontosan hogyan kellene lelkileg támogatni? Tényleg érdekelne.

Pláne, hogy a kérdés olyan nesze neked fogd meg a semmit típusút.

Hany éves a gyerekem? Milyen hosszú kapcsolat volt? Mi az, amit elvárna tőlem?

Patyolgathatom én, higy jaj kislanyom, ugynamar, nem volt hizazd valo, blablabla, ha neki ilyenre nincs igenye. Es valjuk be, a nagy tobbsegnek epp nincs ilyesmire igenye, csak arra, hogy békén hagyjak

2020. máj. 4. 10:12
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Én értem a kérdést. Az én szüleim mindig engem hibáztattak,ha véget ért a kapcsolatom.Hogy biztosan én voltam a rossz,én csináltam rossszul,mondtam rosszakat,rájöttek hogy nem is vagyok én jó stb. Pokolian estek és bennem is maradt .
2020. máj. 4. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!