Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen az anyám? Én vagyok a...

Milyen az anyám? Én vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

25 N vagyok

van egy 18 éves féltestvérem aki lány ( ez fontos a történetben,de teljesen édestestvérként szeretem)

Anyukám 45n

Megszülettem, 1 éves voltam amikor a szüleim elváltak,anya megismerkedett egy férfival,aki külföldön dolgozik,csak hazajàr hétvégén Magyarba.

A bíróság anyához ítélt,apához csak hetente pénteken mehettem (voltak olyanok,hogy elaludt,és nem foglalkozott velem )

6 éves voltam, amikor megszületett a testvérem,azóta én fattyú vagyok a húgom apai család szemében ( húgom előtt teljesen elfogadtak).

Jöttek babavaro bulira, hozták a babának egy csomó ajándékot,én meg semmit,és minden évben ez ment,hogy a húgom,kap,kap,kap kap nekem meg semmit ez 6 éves koromtól rosszul érintett, fattyú lettem.

Ahogy nőttem úgy romlott meg anyával a kapcsolatom.

Folyton hülyézet, életképtelennek nevezett,ha valamit elrontottam.

Sose lehetett véleményem

Mindig az ő véleménye érvényesült

Ha anya azt mondta,hogy az ég zöld a fű kék,akkor az így volt, és nem ellenkezhettem hiába tudtam,hogy ez nem igaz.

Mindennek úgy kellett lennie, ahogy ő akarja.

Ha valamit másképp csináltam,azt mondta hogy az "rossz"és megmutatta ami számára volt jó

Nem mehettem sehova

Mindentől és mindenkitől tiltott,mert neki senki nem szimpatikus

Nem lehettek barátaim

Utálta a személyiségem és kiakarta belőlem nevelni, olyanná akart formálni mint ő.

Lelkileg terrorizált

Mindig jó tanuló voltam,minden megcsináltam amit kér,nem mertem ellenkezni

19 évesen érettségiztem, plusz 2 év szakmait tanultam,20 évesen úgy döntöttem,hogy megszabkitom anyával a kapcsolatot eljöttem otthonról fél zsák ruhával,apához költöztem, ő ebben segített mert tudta milyen az anyám valójában.

Akkora lelki szabadságot éreztem,mint azelőtt még soha.5 éve nem láttam az anyám,nem is beszélek velem

Egyszer felhívta apámat és ordibálva sírt,hogy nem ezt érdemi nem ezért nevelt nem ezért etettet,nem ezt érdemli,hogy én elhagyjam és kizárjam őt

Se egy bocsánat, semmi a vicc az egészben,hogy a mostoha apámra folyja az egészet, akárki kérdezi,hogy mi van a lányoddal, azt válaszolja,hogy nem miatta mentem el hanem a mostohaapa miatt.

Pár családtagnak meséltem,mindenki nagy szemekkel nézett,hogy pont a te anyád,ők ezt nem hiszik el.. anya nagy "színésznő", úgy el tudja adni a dolgokat,úgy beletudja magyarázni mindenkibe a hazugságot,hogy az csak na .... amúgy azt vettem észre anyámon,hogy mindenki előtt, mindig más szemelységet mutat mint amit én valójában látok tőle

2020. máj. 2. 06:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%

Ezért is tettem idézőjelbe a mese szót, hisz elmesélted nekünk..

Ha semilyen jó dolgot nem adott akkor simán lépj túl rajta.

Fogadd el, hogy létezik és döntsd el mennyi helyet foglaljon el az életedben el.

2020. máj. 2. 08:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nézz utána a nárcisztikus pszihopatanak.

Na azok ilyenek.

Én is tapasztalom, ezt a családon belüli kiturast, közbe mindenkivel jopofizik.

Nagyon nagy színészek. Az biztos.

2020. máj. 2. 08:55
 13/18 anonim ***** válasza:
73%
5 éve nem beszélsz vele,akkor nem mindegy?
2020. máj. 2. 08:59
 14/18 A kérdező kommentje:
Eltelt 5ev de vannak páran a családban akik most szembesültek ezekkel és ezért jön elő párszor
2020. máj. 2. 09:07
 15/18 anonim ***** válasza:
82%
Anyád egy érzelmi manipuláló. Szerintem apád látja benned és azt a részt utálja.. Mártír szindrómája is lehet persze mindig minden a másik ember hibája de magába egyszer se nézett bele. Felnőtt vagy éld az életed úgy és azzal akivel akarod! Aki mellett boldog, szabad ember vagy. Ha ez az apád akkor kegyen az. Ne hagyd anyád érzelmileg zsarolni téged. Gyerekes, szánalmas dolog.
2020. máj. 2. 10:52
 16/18 anonim ***** válasza:
91%

Mintha az én anyám lenne... jól tetted, h megszakítottad vele a kapcsolatot. Ezt hívják mérgező szülőnek. Vmiért idegesítetted, h nem vagy olyan, amilyennek formálni akart. Az én anyám megtört. Nincs személyiségem, folyton másokhoz akarok igazodni, gyenge vagyok és ez miatta van.

Nem a mostohaapád a rossz, hanem az anyád. Szerintem édesapád is amiatt ment el, mert ő ilyen volt. Vmiért szüksége van rád, lehet már nincs kit gyötörjön és azért adja elő magát. Ne állj szóba vele és ne is menj vissza hozzá. Hagyd, h formálódjon a személyiséged, ne add meg neki az örömöt, h tönkre tegyen újra.

A kérdésedre válaszolva nem te vagy a rossz. Ez az "eltartottalak édes kincsem" ez meg régi módi duma. Ki kérte erre? Nem te akartál megszületni, kötelessége volt, h ezeket megtegye. Ezt nyugodtan mond meg neki.

2020. máj. 2. 11:03
 17/18 anonim ***** válasza:
68%
Ideje pszichológushoz járnod
2020. máj. 2. 13:58
 18/18 A kérdező kommentje:

Miért kéne pszichológus

Eltelt 5 ev tudom, vannak páran a családban,akik most szembesültek ezekkel

És ezért jön szóba mindig anyám

2020. máj. 3. 05:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!