Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen az anyám? Én vagyok a...

Milyen az anyám? Én vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

25 N vagyok

van egy 18 éves féltestvérem aki lány ( ez fontos a történetben,de teljesen édestestvérként szeretem)

Anyukám 45n

Megszülettem, 1 éves voltam amikor a szüleim elváltak,anya megismerkedett egy férfival,aki külföldön dolgozik,csak hazajàr hétvégén Magyarba.

A bíróság anyához ítélt,apához csak hetente pénteken mehettem (voltak olyanok,hogy elaludt,és nem foglalkozott velem )

6 éves voltam, amikor megszületett a testvérem,azóta én fattyú vagyok a húgom apai család szemében ( húgom előtt teljesen elfogadtak).

Jöttek babavaro bulira, hozták a babának egy csomó ajándékot,én meg semmit,és minden évben ez ment,hogy a húgom,kap,kap,kap kap nekem meg semmit ez 6 éves koromtól rosszul érintett, fattyú lettem.

Ahogy nőttem úgy romlott meg anyával a kapcsolatom.

Folyton hülyézet, életképtelennek nevezett,ha valamit elrontottam.

Sose lehetett véleményem

Mindig az ő véleménye érvényesült

Ha anya azt mondta,hogy az ég zöld a fű kék,akkor az így volt, és nem ellenkezhettem hiába tudtam,hogy ez nem igaz.

Mindennek úgy kellett lennie, ahogy ő akarja.

Ha valamit másképp csináltam,azt mondta hogy az "rossz"és megmutatta ami számára volt jó

Nem mehettem sehova

Mindentől és mindenkitől tiltott,mert neki senki nem szimpatikus

Nem lehettek barátaim

Utálta a személyiségem és kiakarta belőlem nevelni, olyanná akart formálni mint ő.

Lelkileg terrorizált

Mindig jó tanuló voltam,minden megcsináltam amit kér,nem mertem ellenkezni

19 évesen érettségiztem, plusz 2 év szakmait tanultam,20 évesen úgy döntöttem,hogy megszabkitom anyával a kapcsolatot eljöttem otthonról fél zsák ruhával,apához költöztem, ő ebben segített mert tudta milyen az anyám valójában.

Akkora lelki szabadságot éreztem,mint azelőtt még soha.5 éve nem láttam az anyám,nem is beszélek velem

Egyszer felhívta apámat és ordibálva sírt,hogy nem ezt érdemi nem ezért nevelt nem ezért etettet,nem ezt érdemli,hogy én elhagyjam és kizárjam őt

Se egy bocsánat, semmi a vicc az egészben,hogy a mostoha apámra folyja az egészet, akárki kérdezi,hogy mi van a lányoddal, azt válaszolja,hogy nem miatta mentem el hanem a mostohaapa miatt.

Pár családtagnak meséltem,mindenki nagy szemekkel nézett,hogy pont a te anyád,ők ezt nem hiszik el.. anya nagy "színésznő", úgy el tudja adni a dolgokat,úgy beletudja magyarázni mindenkibe a hazugságot,hogy az csak na .... amúgy azt vettem észre anyámon,hogy mindenki előtt, mindig más szemelységet mutat mint amit én valójában látok tőle

2020. máj. 2. 06:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
24%
Pedig tényleg a mostohaapád keze van benne, még ha nem is volt tudatos.
2020. máj. 2. 06:21
 2/18 A kérdező kommentje:

A mostohaapa elfogadott,nevelt , sajátjaként kezelt az hogy a húgom születése óta az ő családja fattyúnak nevetett az egy dolog,de a mostohaapa leállította őket és megkérte hogy vagy mind a két lánynak ugyan annyi értékben hozzanak ajándékot vagy semmit

20 évig éltem velük csak feltűnt volna

2020. máj. 2. 06:25
 3/18 anonim ***** válasza:
81%

Értem, akkor becsületére váljon.

Mindhármójukkal megszakítottad a kapcsolatot? Nevelőapáddal, hugoddal is?

Ha igen, velük miért?

2020. máj. 2. 07:18
 4/18 A kérdező kommentje:
Húgomat anyám taszítja ellenem teletömi mindennel a fejét
2020. máj. 2. 07:28
 5/18 anonim ***** válasza:
72%
Lehetséges, hogy anyád pszichopata személyiség, aki úgy akarja tartani a gyeplőt a családtagjai között, hogy őket egymás ellen ugrasztja.
2020. máj. 2. 07:45
 6/18 anonim ***** válasza:
26%

Hogy, te rossz vagy e az nem derül ki a kis "meséből".

Viszont lehet, hogy anyád féltékeny volt rád.

Pl szebb vagy mint ő volt, könnyebb az életed mint neki volt stb stb.

És ez nyílvánul meg nála ilyen gonoszkodásban.

25 vagy, teljes értékű felnőtt ember.

Próbáld meg ezt az egészet félretenni és az életedre koncentrálni.

Megváltoztatni a múltad úgysem tudod.

Lassacskán eljön a te időd, mármint családot alapítani és ha hagyod azt is megmérgezi majd.

A hugoddal azért bánik másképp mert általa is biztosított a jelenlegi élete....

Ne adj ennek nagy jelentőséget hisz anyád megkeseredett ember lett onnantól, hogy faterod lelépett.

Tiszteld anyád a jó dolgokért amiket adott neked, és tedd ki a rossz érzelmeket vele kapcsolatban.

Viszont ne alázkodj meg többé!

2020. máj. 2. 08:06
 7/18 A kérdező kommentje:

Semmilyen jó dolgot nem adott

Nem érzem hogy jó lett volna bármi is

2020. máj. 2. 08:10
 8/18 A kérdező kommentje:
És ez nem mese hanem a valósága
2020. máj. 2. 08:10
 9/18 anonim ***** válasza:
16%

A kérdésed utolsó bekezdésében látom a probléma nyitját: minden rokon csodálkozik anyádon, hogy ilyen (amikor beszélsz róla velük), sőt magad is azt látod, hogy másként beszél másokkal, mint veled. Nem lehet, hogy (akár tudaton kívül) túl érzékeny, túl sértődékeny vagy anyáddal szemben?

Ismerkedj fiúkkal. Ha van pénzed, munkád - költözz el.

2020. máj. 2. 08:26
 10/18 anonim ***** válasza:
92%
Lehet, hogy apudat látja benned és ez a baja veled.
2020. máj. 2. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!