Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan neveljem ki magamból...

Hogyan neveljem ki magamból azt a családi hagyományt, hogy onnantól kezdve, ha egy lánynak pasija lesz, megszűnik az élete?

Figyelt kérdés
Pszichológus? Különélés? Szakítás? A családomban az volt a nézet, hogy ha egy nő "férjhez megy", akkor szó szerint megy. Felveszi a nevét, a férje családjához költözik vagy a férjéhez és beleolvad az életébe. Barátnőzni, tanulni, rugalmatlan munkaidőben dolgozni nem lehet, minden a férj és annak a szülei szórakoztatásáról szól. Amikor 18 évesen barátom lett, a saját szüleim is megszóltak ha bulizni akartam menni vagy barátnőzni, vagy velük lógni, mert már van barátom, foglalkozzam vele. Egyetemet is a barátom munkahelyéhez illett volna választanom. Amikor szakítottam a barátommal, megszóltak, hogy az a nyamvadt egyetem, ha nem járnék egyetemre, akár gyereket is szülhettem már volna.
2020. ápr. 30. 13:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Azta, nekem utoljára a 90 pluszos nagyszüleim mondogattak ilyeneket fiatal koromban. Tök okos a többi válaszoló egy kivételével, marha könnyű a fotelból osztani az észt, aki soha nem élt ilyenben, az nem tudja elképzelni,milyen nehéz ebből kitörni.

Válj le, költözz el, és talán ha már nem hallod ezeket a mondatokat folton, akkor van esélyed egy olyan pasiba beleesni, aki nem várja el tőled ezeket.

2020. ápr. 30. 15:26
 22/23 anonim ***** válasza:
97%

"Igen, aztán a nő felrúgja az akár évtizedes házasságot is, ha a férje 1 azaz EGY alkalommal kinyal egy másik nőt."

Ezt megcsalásnak hívják. Te meg egy primitív előember vagy.

2020. ápr. 30. 17:04
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Az elszakadás fog segíteni 🙂

Lehetőleg 200 kilométer pluszban gondolkodj. Azt már nem teszi meg az ember szívesen minden hétvégén.

Utána tudod majd kialakítani a saját értékrendedet.

Illetve van egy ilyen bevonzás dolog is ebben... szóval félő, hoby kifogod majd azokat a pasikat, akik ilyen gondolkodásúak. Ennek elkerüléséhez magas önismeret és önbizalom kell.

Pszichológus persze jó dolog. De drága is. Próbát megér az egyetemi. Az ingyenes. Általában „mentálhigiénés szolgálat” néven találod. És azt kell tudni a pszichológusokról, hogy nem fogják megoldani a problémádat. Rávilágíthatnak dolgokra, tükröt mutatnak neked, javaslatot tesznek. De a változás csak rajtad múlik. Ráadásul ez olyan dolog, ami nem is észrevehető, akár évekbe telik.

Próbálkozni lehet, az a lényeg.

Jelenleeg... lehet, hogy rendelnek online módban a mentálhigiénések. Nem tudom mi a helyzet. Próba.

2020. ápr. 30. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!