Hogyan neveljem ki magamból azt a családi hagyományt,
hogy onnantól kezdve, ha egy lánynak pasija lesz,
megszűnik az élete?
Figyelt kérdés
Pszichológus? Különélés? Szakítás? A családomban az volt a nézet, hogy ha egy nő "férjhez megy", akkor szó szerint megy. Felveszi a nevét, a férje családjához költözik vagy a férjéhez és beleolvad az életébe. Barátnőzni, tanulni, rugalmatlan munkaidőben dolgozni nem lehet, minden a férj és annak a szülei szórakoztatásáról szól. Amikor 18 évesen barátom lett, a saját szüleim is megszóltak ha bulizni akartam menni vagy barátnőzni, vagy velük lógni, mert már van barátom, foglalkozzam vele. Egyetemet is a barátom munkahelyéhez illett volna választanom. Amikor szakítottam a barátommal, megszóltak, hogy az a nyamvadt egyetem, ha nem járnék egyetemre, akár gyereket is szülhettem már volna.
Első körben elköltözöl ebből az undorító családból és a minimálisra ritkítod a kapcsolattartást, amíg nem vagy elég független érzelmileg ahhoz, hogy le tudd szarni a véleményüket és a beszólogatásaikat. Második körben önismerettel foglalkozol és kijelölöd a határaidat, ha egyedül nem megy, a pszichológus vagy egy önismereti csoport kiváló ötlet. Majd ezek után kezdesz el ismerkedni, addig nem.
2020. ápr. 30. 13:40
12/23 anonim válasza:
Úgy, hogy önbecsülését szerzel.
2020. ápr. 30. 13:42
13/23 anonim válasza:
Én értelek. Ha ezt látja a gyerekkora óta az ember, nehéz kitörni. De az a jó, hogy Te már látod a helyes utat, csak nem tudsz olyan pasikat választani, akik ennek a szempontnak is megfelelnének. Ha úgy érzed, nem boldogulsz, érdemes elmenned egy pszichológushoz, mert itt az önjelölt tanácsadók mindig csak a teljes szakítást tudják elképzelni. Jobban kellene ahhoz ismerni a körülményeidet, hogy jó tanácsot lehessen adni, illetve, leginkább, magadtól jöjjél rá, hogy mit kell csinálnod, ami neked jó. Most elsősorban magadra gondolj, ne a családra!
2020. ápr. 30. 13:44
14/23 anonim válasza:
Ezt hívják úgy, hogy : HÁZASSÁG.
A férfi lesz a férjed, azaz URAD.
Ezért lesz az okos nőből: SZERETŐ.
2020. ápr. 30. 13:56
15/23 anonim válasza:
Az okos nő nem szerető lesz, hanem boldog a férje mellett, mert jól vasztott 😉
2020. ápr. 30. 13:59
16/23 anonim válasza:
"Amikor szakítottam a barátommal, megszóltak, hogy az a nyamvadt egyetem, ha nem járnék egyetemre, akár gyereket is szülhettem már volna."
Ez érdekes, hogy a szüleid azt szeretnék, hogy egyedülálló anya legyél. Normálisak?
Mindenesetre próbálj felnőni, önállósodni és ne legyél rabszolgája senkinek.
2020. ápr. 30. 14:07
17/23 anonim válasza:
Lefogadom,valami faluból írod a kérdésedet.
Sajnos vannak ilyen családok,ahol az emberek az elvárások szerint,mások egoizmusának élik az életüket.
Szörnyű,ennél az is jobb,ha valaki egyedül éli le az életét,minthogy mások tartsák kontroll alatt egy életen keresztül.
2020. ápr. 30. 14:13
18/23 anonim válasza:
15.-nek.
"Kriszti0710 nevű felhasználó válasza:
Az okos nő nem szerető lesz, hanem boldog a férje mellett, mert jól vasztott 😉"
Igen, aztán a nő felrúgja az akár évtizedes házasságot is, ha a férje 1 azaz EGY alkalommal kinyal egy másik nőt.
2020. ápr. 30. 14:22
19/23 FoxtrotLidérc válasza:
Kérdező: Azt hittem, ez a betegség már kihalt úgy általában... Ha tudsz: MENEKÜLJ!!!!! Éld a saját életedet, de a szüleid hülyeségei NÉLKÜL.
2020. ápr. 30. 14:24
20/23 anonymousreview60 válasza:
XDXD. Nem kell ide pszichológus! Az írás alapján te nem így akarsz élni, csak nem tudod, hogyan állj ellen a családi nyomásnak.
Ha el bírod engedni a füled mellett az ilyen csesztetést, akkor maradj otthon. Ha nem, akkor tedd azt amit olyan sokan: az egyetem alatt/után harmadmagaddal legyetek lakótársak, aztán mész külön bérlakásba egyedül vagy a pároddal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!