Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha rossz a kapcsolat szülő és...

Ha rossz a kapcsolat szülő és gyerek között, arról ki tehet?

Figyelt kérdés
A szülő vagy a gyerek? Esetleg mindkettő?
2020. ápr. 30. 12:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek bizonyos kora alatt kizárólag a szülő.
2020. ápr. 30. 14:15
 12/19 anonim ***** válasza:
86%
Adott kapcsolatot kell nézni. Bármelyik lehet a hibás
2020. ápr. 30. 14:29
 13/19 anonim ***** válasza:
79%
Valamilyen szinten számít az is, hogy milyen a gyerek személyisége. De ha egy szülő tudja kezelni a helyzeteket, amik ebből fakadnak, illetve szereti a gyerekét, megtesz érte mindent, amit csak tud, foglalkozik vele, akkor később kerüljön bármilyen helyzetbe az a gyerek, bármilyen társaságban, akkor is jó lesz a szülő gyermek közti kapcsolat. Lehet, hogy lesznek, sőt biztos, hogy lesznek viták, veszekedések, problémák, de nem fognak évekig nem beszélni egymással. A szülő kisgyermekkorban sok mindent megtaníthat a gyermekének, ami egy jó szülő-gyermek kapcsolat alapja. Ha ez megvan, ott nem lesz rossz szülő-gyermek kapcsolat.
2020. ápr. 30. 14:49
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

#9 van egy kislányom, ő még csak 4 éves, de igyekszem a legnagyobb odaadással, szeretettel nevelni. Sajnos nekem ezekből nem jutott ki, mert az anyám olyan nőszemély, akinek soha semmi és senki nem jó, csak a negatív érzéseinek ad hangot, de azt hogy szeret sose mondta. Bezzeg ha valami baja volt, nem csak hogy mondta, de még jól el is vert, pedig se drogos, se iszákos nem voltam, sőt. Az volt a baja, hogy 5-ösnél jobb jegyet nem tudott elfogadni és ha ez alatt teljesítettem/teljesítettük jött a mindennek lehordás/elverés.

Na én pl ebben a helyzetben nem érezem magam hibásnak. Jól tanultam, igaz nem voltam mindenből 5-ös, de erre sok esetben nem is volt szükség, mert nem azokkal a tárgyakkal tanultam tovább.

2020. ápr. 30. 15:03
 15/19 anonim ***** válasza:
58%
Egyértelműen a szülő.
2020. ápr. 30. 17:41
 16/19 anonim ***** válasza:
32%
Persze, hogy a szülő. Arra van, hogy mindent rá lehessen fogni, és még el is vállalja. A gyerek angyalnak születik, genetika nélkül, mindent a szülők ültetnek bele utólag. Ahogy a szocializmusban mondták,fehér lappal, és a szülő írja tele azt a patyolatfehér lapot, 90%-ban az első 5 évben.
2020. máj. 20. 04:23
 17/19 anonim ***** válasza:
58%
És szokás szerint a szülő a bűnbak, a gyerek meg semmiért nem felelős, soha....
2020. máj. 20. 04:30
 18/19 A kérdező kommentje:
#16 igen a szülő a hibás az esetek nagyon nagy részében.
2020. máj. 20. 14:32
 19/19 anonim ***** válasza:
70%
Ez nem igaz kérdező. Mindig az adott kapcsolatot kell nézni. Van ahol az egyik hibás, van ahol a másik. Csak manapság menő a szülőt hibáztatni mindenért.
2020. máj. 20. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!