Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt az anyám?

Miért csinálja ezt az anyám?

Figyelt kérdés

Bár màr felnőtt vagyok, de azért előfordul, hogy kikérném valamiben a tanácsát, vagy csak simán szeretnék vele beszélni valamiről. Kíváncsi lennék ő mit gondol az adott helyzetről, esetleg tud-e valamit mondani, érdekelne más szemszögből is egy megoldás. Egyszerűen nem érdekli úgy érzem. Akárhányszor megyek hozzá lerázza magáról a témát, nem is nagyon figyel oda. Mindig az a válasza, hogy nem tud hozzászólni, az én döntésem. Annyira idegesítő, hogy nem tud anyaként egyetlen egy szót se mondani. Szerintem akárhány éves is az ember gyereke, ha hozzáfordul neki akkor is kellene valamit tanácsolni, vagy csak meghallgatni. A más nem, akkor elmondani a saját véleményét az adott dologról. De ő semmit nem tesz. Nem vàrom értelemszerűen, hogy helyettem döntsön, de felnőttként is jól esne hozzá fordulni egy-egy komolyabb döntés előtt. A falra tudok mászni, mikor az az egyetlen, amit mond, hogy az én döntésem. Tudom, de attól még érdekelne az ő tapasztalata esetleg vagy akàrmi. Szerintetek miért csinálja ezt? Úgy érzem nem érdekli mi van velem és nagy ívben sz..rik rám meg az életemre. Már nem először csinálja ezt, én meg hülye vagyok mert mindig megfogadom többet nem megyek hozzá, aztán persze mindig megbeszélnék vele ezt azt, de olyan mintha ellökne szándékosan magàtól. Mintha nem érdekelné.

28/ nő

2020. ápr. 24. 00:56
 1/6 anonim ***** válasza:
32%

Szia!

Anyukádhoz nem sok tanácsot tudok adni, mert én sem értem.

Ami kicsit javíthatna a helyzeteden tanács ügyben...

Ha van az ismeretségi körödben olyan ember, akire fel tudsz nézni és jó viszonyba vagy vele..

Szerintem nyugodtan kikérheted más tanácsát is,ha nem is fogadod meg, de lehet hogy segít más szemszögből is látni a problémádat.

2020. ápr. 24. 08:00
 2/6 anonim ***** válasza:
32%

Azt elfelejtettem, hogy esetleg szerencsés, ha idősebb személy..

Nem mindig ad jobb tanácsot egy idősebb ember, de a kor miatt jelentős élettapasztalata lehet és sokszor ez is fontos.

2020. ápr. 24. 08:02
 3/6 anonim ***** válasza:
23%
Miért az anyádhoz jársz vissza még mindig? Azért, mert ő szült? Hát ahhoz képest eléggé letojik téged, kérdező. Lehet hogy úgy van vele, felnőttként ideje lenne önálló szempontok alapján döntéseket hoznod, és zavarja, hogy hozzá szaladgálsz mindenért. Úgy látom, neked valamiért szükséged lenne az anyád szeretetére, de sosem fogod azt megkapni tőle, amire vágysz.
2020. ápr. 24. 08:08
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
Az nem lehet, hogy korábban adott tanácsot, amit nem fogadtál meg, és emiatt bedurcizott?
2020. ápr. 24. 09:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Évek óta ezt csinálja. Bármivel fordulok hozzá úgy érzem nem akar vele foglalkozni. Pl. kikérném a tanácsát vagy véleményét munkahellyel kapcsolatban, vagy pàrkapcsolati témában beszélgetnék vele, de nem akar velem beszélgetni, nyűglődve hallgat, de mintha nem is akarna ezzel foglalkozni. Valamelyik nap megkérdeztem nyíltan, hogy “ te mit gondolsz erről? “ Az volt a válasz, hogy nem tudja, az én döntésem és amúgy is most nézi a tv-t és nem ér rá, mert érdekli a műsor. Ha nincs tv, akkor is ezt csinálja. Leráz. Most mosogatnia kell, most nem ér rá, most ez, most az, nem tudja stb. Nem igazán adott tanácsot soha, mindig is ilyen volt. Kamaszkoromban is emlékszem hasonló volt. Max gyerekként lehetett az, hogy nem fogadtam meg a tanácsát, de minden gyerek csinál ilyet. Nem lehet vele beszélgetni, megvitatni bármit is. Nem döntést várok tőle magam helyett, csak egy eszmecserét, ő hogy làtja, tudna-e valamit hozzátenni stb. Végülis felnőtt vagyok, megoldom egyedül is persze, de szerintem mindenkinek jól esik, ha fontos dolgokban néha beszélhet a szüleivel akárhány éves is.
2020. ápr. 24. 10:01
 6/6 anonim ***** válasza:
53%

"Egyszerűen nem érdekli, úgy érzem."

Nem véletlen, hogy úgy érzed. Nem érdekeld anyádat, szrik rád. Te meg ne erőltesd tovább, ami nem megy, próbálj leakadni erről.

2020. ápr. 24. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!