Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám féltékeny rám. Mással...

Anyám féltékeny rám. Mással is volt ilyen?

Figyelt kérdés
Sziasztok!19éves lány vagyok.Sosem volt az a huu de jó kapcsolatom anyámmal,de amióta beléptem a tinédzser korba azóta borzasztó.Soha nem voltam az az elzűlött rossz gyerek.Olyan 5 éve észre vettem azt hogy anyám rettentő féltékeny rám.Ezt abból szűrtem le hogy pl főzök valamit ,megkérdezem azt hogy elég sót raktam e bele.Erre a válasz ne tegyem itt magam mert őt úgy se fogom lenyomni és nem főzök jobbat.(és ezt így ki is mondja).Pedig erről szó sem volt soha nem akartam lenyomni.Az érettségimnek és a nyelvvizsgámnak egyeltalán nem örült.Konkrétan veszekednem kellett azon is hogy én egyetemre akarok menni.Erre a válasz az volt hogy én csak nagyzolni akarok az embereknek hogy egyetemre járok.Ha valakivel együtt voltam addig fúrakodott amég nem szakítottunk.A mostani páromat is féltem.Egyszerűen nem értem a viselkedését mert lehet hogy csak én látom így de én örülnék a lányom/gyerekeim sikerének.Meg ez hogy így kiis mondja..Mással is volt ilyen?
2020. ápr. 18. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szimplán bántja hogy felnőttél és jó irányba haladsz. Valószínű neki másabb körülmények voltak ennyi idősen. A barátodat meg készítsd fel rá hogy anyukád ilyen és kész.
2020. ápr. 18. 16:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mintha szóról-szóra én írtam volna a kérdést.

Az én anyám dacára annak, hogy nagyon szép volt, csodás alakkal, mégis örökös, kisebbségi érzéssel, bizonyítási kényszerrel küzdött (hányatott, gyalázatos gyerekkora volt)

Az én sikereimet az élet bármely területén személyes sértésnek vette.

2020. ápr. 18. 16:22
 3/8 anonim ***** válasza:
29%

Szia!

Néha látok ilyen anyákat mint a tiéd.

Rendesen rivalizál a lányával.

Nem tudsz ezzel mit kezdeni.

Nem te vagy az oka csak sajnos te iszod meg a levét.

Tulajdonképp már felnőttél, szóval ha akarsz, akkor tehetsz is ellene. Végülis előbb utóbb önálló életet kell élni neked is.

Ha maradsz otthon, akkor meg próbáld úgy tompítani a dolgok élét, hogy kikéred a tanácsát.

Pl főzésnél...

Megkóstolnád, kell még bele valami?

Ha mondasz valami hízelgőt, hátha kicsit lejjebb ad ebből a hülye viselkedésből...

Pl sose lesz olyan jó mint a te főztöd.

Igen tudom...szar ez a játszmázás, főleg a saját anyukáddal. De meg tudja keseríteni az ember életét.

2020. ápr. 18. 17:01
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

Nem hiszem, hogy hízelegni kell neki, mert addig hízeleg neki akkor a lány, míg maga is elhiszi, hogy az anyjához képest ő tényleg senki. Én csak döbbenettel állok, hogy ilyen anyák tényleg vannak?

Nőj fel, ne akarj neki megfelelni, ne érdekeljen a véleménye. Minél hamarabb költözz. Szociopata. Mért utál ennyire? Csak besikeredtél?

2020. ápr. 18. 17:35
 5/8 FoxtrotLidérc ***** válasza:
100%
Amint teheted: MENEKÜLJ! Hosszú távon nagyon meg tudja egy ilyen keseríteni az életedet. Egyik nagyon jó női barátom a mai napig nem tudja feldolgozni a rengeteg szemétkedést amit kapott. :(((
2020. ápr. 18. 17:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Lépj le onnan.
2020. ápr. 18. 18:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Menekulj. Nekem is ilyen az anyam.

Nehogymar te legyel a hibas,ha jot foztel.

2020. ápr. 18. 19:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen az anyám. Akkor kezdett el ilyen lenni, amikor lett egy barátom 18 éves koromban, és mindig megdicserte a főztöm. Tudniillik apám egy szociopata és mindig szidja anyámat bármit csinál. Amióta egyetemre járok még drasztikusabb a helyzet. Az volt a bajuk, hogy én egyetemre járok és e mellett semmit nem csinálok - tehát nem dolgozok heti 19 óra mellett egyetemen. Nehéz volt, de akkor elmentem dolgozni. Utána az volt a baja hogy itthon nem csinálok semmit - hétköznap estig suli, hétvégén meló, éjszakáztam, pultban. Rajottem, hogy tökmindegy mit csinálok. Úgyhogy ha a karanténnak vége az lesz az első hogy osszecsomagolok szépen és lelepek :D szerintem tedd te is ezt, mert az elmúlt 2 év nagyon sok traumát okozott nekem
2020. ápr. 19. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!