Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék elköltözni...

Hogyan tudnék elköltözni otthonról, ha a szüleim nem engedik meg?

Figyelt kérdés
A barátom 19 éves és albérletben lakik, van rendes munkája és én oda szeretnék költözni hozzá, mert anyukámmal nagyon rossz a kapcsolatom és folyamatosan azon van, hogy eltíltson a barátomtól,mert szerinte még fiatal vagyok egy kapcsolathoz és így azt sem engedi hogy elköltözzek, apukámra nem számíthatok, van valami mód arra hogy el tudjak költözni? 16L
2020. ápr. 29. 17:15
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
99%
Teljesen igaza van, 16 évesen ne akarj sehova költözni, könyörgöm, még iskolába jársz. 18 éves korodig a szüleid felelősek érted. Mégis hogy gondoltad, a barátod majd el fog tartani vagy mi?
2020. ápr. 29. 17:20
 2/35 anonim ***** válasza:
98%
Először azthittem egy 18-19 évesről van szó...neharagudj de 16 évesen tényleg ne akarj elköltözni. Mióta vagytok együtt? Bár a barátos dologban nem értek énsem együtt de 16 évesen tényleg nem tudsz elköltözni. És jogos is hogy nem engednek el. Amúgy meg lehet javítani a kapcsolatotokon mert az sosem késő.
2020. ápr. 29. 17:24
 3/35 A kérdező kommentje:
Igen el tudna tartani a barátom, nem kéne iskola mellett dolgoznom és nem csak ezért akarok elköltözni mert a barátommal szeretnék élni hanem elsősorban azért mert anyukámmal már elviselhetetlen a kapcsolatom...
2020. ápr. 29. 17:25
 4/35 anonim ***** válasza:
99%
16 évesen még a szüleid felelnek érted, pl ha elmész és felhívja a rendőrséget simán hazavisznek mert kiskorú vagy. Kezdj el diákmelózni és tegyél félre a kolis évekre, mást nem tudsz tenni.
2020. ápr. 29. 17:26
 5/35 A kérdező kommentje:
Másfél éve vagyunk együtt, nem hiszem hogy tudnánk már javítani anyukámmal a kapcsolatunkon mert évek óta ilyen és többször próbáltam beszélni vele de ő javítani sem akar már ezen, szerinte semmirekellő hasznavehetetlen vagyok pedig nagyon sokat segítek neki itthon a tesomra is napi szinten vigyázok, diákmunkázni sem enged el mert a tesomra kell vigyáznom, zsebpénzt sem kapok tőle, nem vagyok kolis... Azt sem engedné
2020. ápr. 29. 17:33
 6/35 anonim ***** válasza:
39%

16 évesen szerintem anyukádnak már nem kéne tiltani téged a párkapcsolattól. Normálisan is fenn lehet tartani egy párkapcsolatot úgy, hogy nem megy semminek a rovására.

Viszont 18 éves korodig, amíg nem vagy nagykorú, a szüleid engedélye kell mindenhez. Tehát nem költözhetsz el.

És tudod miért? Mert nem tudsz magadról gondoskodni. Ne a barátodtól várd el! Neki nem kötelessége rólad gondoskodni. A szüleid feladata ez és pont ezért nem költözhetsz el otthonról.

Viszont szerintem egy jó nagy beszélgetés anyukáddal mindenképpen ér annyit, hogy elmondd a saját álláspontodat, az ő álláspontja közül sem árt néhányat átgondolnod és akkor békében kibírhatod még azt a 2 évet, aztán odamész, ahová akarsz.

2020. ápr. 29. 17:35
 7/35 anonim ***** válasza:
79%
elmész dolgozni és pont és tesódra nem vigyázol, pár alkalom után feladja. Keress hétvégi melót és akkor nem igen köthet bele.
2020. ápr. 29. 17:40
 8/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de nincs valami jogi út arra hogy elkoltozzek?nem várom el a barátomtól hogy eltartson, ő ajánlotta fel, ő is bármit megtenne azért hogy együtt lehessünk. És mit tegyek akkor ha anyukám erőszakkal elveszi tőlem a telefonomat ha valami nem tetszik neki?nem igazán merek ellenkezni és beszélgetni hiába próbálok vele a problémákról, sosem hallgat meg
2020. ápr. 29. 17:44
 9/35 anonim ***** válasza:
60%
Jogi út, jogi út. Most komolyan. Ez van. Nem tudsz még 2 évet várni? Rossz a kapcsolatod anyukáddal? Tényleg? Képzeld az én apám alkoholista, ütötte verte anyukámat, örökké cirkusz volt otthon, volt, mikor én hívtam rendőrt a saját apámra. Volt, amikor a zsebpénzemet kellett visszaadni, hogy be legyen fizetve egy csekk, mert a pénz elment a piára. És igen, engem is tiltott némely barátomtól apám. 18 éves koromig otthon laktam. Kibírtam. Pedig nálad biztos nem ilyen s..r a helyzet. Ne nyafogj. Találkozz a barátoddal akkor, amikor - nyilván a járványhelyzet elmúlása után - elmész otthonról és majd szépen eltelik az idő, amikor nagykorú leszel és akkor lesz jogi alapod lelépni.
2020. ápr. 29. 17:53
 10/35 anonim ***** válasza:
70%
De van jogi ut ra, hogy nagykorusitsd magad, de ahhoz is kell a szuleid beleegyezese xD
2020. ápr. 29. 17:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!