Összevesztem a szüleimmel a barátnőm miatt. Mit tegyek? (17 éves fiu vagyok)
Én #36-os válaszoló generációjához tartozom, 47 éves vagyok.
Nem cigányputriban nőttem fel, de kb. ugyanúgy voltam, mint ahogy #36-os.
Nekem az a bizarr és röhejes, hogy középiskolások kéredzkednek a szüleiktől.
Mi még önállósághoz és szabadsághoz voltunk szokva.
Én ált. isk. első osztályától a nálam egy évvel idősebb testvéremmel kettesben, felnőtt nélkül jártam iskolába egy nagyvárosban, a kb. 15-20 perc sétára levő iskolába. Ált. isk. negyedikes koromtól egyedül jártam a belvárosba busszal a délutáni különóráimra, és onnan haza. Télen rég sötét volt, mire hazaértem, mégis így volt természetes mindegyikünknek.
Ja, és akkor mobiltelefon sem volt, tehát ha késett a gyerek, nem lehetett rátelefonálni, hogy mi van vele.
És valahogy megtanultunk felelősséget vállalni magunkért, megtanultunk tájékozódni, és az életünk dolgait rendezni. A mostani fiatalok között, tisztelet a kivételnek, rengeteg életképtelen fiatalról olvasok itt a gyakorin. Ennek alapján csöppet se gondolom, hogy az agyonkontrolláló nevelés volna helyes, sőt szerintem az totális zsákutca.
Amúgy, ha 17 évesen szerelmes lettem volna, engem se lehetett volna bezárni. Mentem volna a szerelmemhez, akkor is, ha cirkusz lett volna belőle otthon.
#41 Teljesen igazad van, normál körülmények között.
De most nincsenek normál körülmények, mert
1. a kérdező becsapta a szüleit
2. Tetszik vagy nem, de járvány van, olyan járvány és kijárási korlátozás, ami még nem volt az életben. Mindig a szülők felelősek a kis- és fiatalkorú gyerekeikért, ezét, ha egyszer becsapta őket, én is komolyabban venném, hogy tudjam hol van, mit csinál.
Én két gyereket neveltem fel és nem korlátoztam a kapcsolataikat, tevékenységeiket. Volt, ami nem tetszett, ekkor egyszer(!) szóltam is nekik. Mindig csak egyszer, nem lovagoltam semmin. De nem csaptak be és én (mi) se őket. Most is jó a viszony köztünk. Azt nem állítom, hogy mindent az orromra kötöttek, de a fontos dolgokat igen és amit ígértek, azt meg is tartották.
Itt járvány van akár tetszik akár nem. Kérdező a tesó külföldről jött és a jogszabály szerint az illetőnek 2 HÉTIG karanténban kellett volna csücsülnie, a szülők ezt tudták és nem küldtek haza, te tudtad és mégis átmentél. Szóval igen, hibás vagy amiért kussban voltál mert barátnő függőséged van (igen, függőség mert egy szimpla nyaralás is 2 hét szóval ennyit nem tudtál kivárni, ráadásul még csak nem is a szex miatt).
Szóval szépen kérj bocsánatot, mert valahol igazuk van.
Járvány van és te még csak nem is a szexért csak a csevegésért veszélyeztetetted a családod, ott a Skype, Zoom, Facebook, találd föl magad.
Davidoo04 (#44) tudod, az általában a fiatal döntése, hogy ha szembe jön neki egy konfliktus, akkor beleáll-e vagy konfliktuskerülő magatartást folytat. Namost generáció-kutatáso is azt mutatják, hogy a mai tizenévesek generáció szinten (nyilván vannak kivételek) borzalmasan konformisták, konfliktus-kerülők. Komolyan átlagban a nagyszüleitekben több egészséges lázadás van... komolyan mondom, hogy ha ma én valami polgári engedetlenséget akarnék szervezni, az "akció-nyugdíjasokat" keresném meg, és nem a "lázadó ifjúságot"- mert olyan csak nyomokban létezik manapság.
Namost, az a fiatalon múlik, hogy hajlandó-e kockáztatni - amin nyerhet is - vagy konfliktus-kerül, és ugyaanabban a fekáliában dagonyázik évekig, időnként sajnáltatva magát.
Helyettetek nem fogja senki se a ti csatáitokat megvívni senki, ahogy helyettem se vívták meg...
Szerintem ez az egész kicsit túlzás.
Nem tudom melyik országban járt, de apa mindenhétvégén haza jár ausztriából és lekopogom semelyikünk nem lett beteg és akkor ennyi erővel retteghetnénk minden perben, hogy vajon most nem -e lett beteg.
Testvérem is és anyának is dolgoznia kell, a munka társaiktól ugyanúgy elkaphatja.
Szerintem szüleid kicsit túl parázzák.
Ez az én véleményem!!!!!!!!!!
Nekem is van barátom, mi 2-3 hetente találkozunk, mert mi messze lakunk sajnos egymástól. De barátom tesója és barátnője mivel 20 percre laknak egymástól minden létező nap találkoznak...
Úgyhogy szerintem a szerelmes párok többsége akiket amúgy ismerek mindennap, ha tehetik ugyanúgy találkoznak... átmennek egymáshoz.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!