Hogy kezeljem az idős apukám "butaságait"?
Egy telken élünk apukámmal, két külön házban, a kert közös.
Apukám 70 éves, szereti az alkoholt, kicsit le is építi magát, csinál hülyeségeket.Sosem volt mintaapa, de azért szerethető figura.
Anyukám 10 éve halt meg, azóta veszett el csak igazán.
A kert egyik része az övé, a másik az enyém, de ezt csak szóban beszéltük meg.Igazából nincs "határ".
Az én részemen van egy egykor zöldséges kertként funkcionáló gazos terület (persze rendszeresen nyírom) de az én kertemben gondozott, szép gyep van majdnem mindenhol.Az övé eléggé gazos, elhanyagolt, szokott gyűjtögetni is, így van ott mindig valami szemét.Ahol tudom, lenyírom az ő részét is, mert ő nem igazán kertészkedik. (teszem hozzá én sem szeretek csak muszáj)
Néha ha elunja magát ültet zöldségek ide-oda rendszertelenül, meg ha nagyon bepörög akkor virágokat is ültet, ezek rendszerint addig élnek amíg ki nem száradnak.
Tavaly a gyepem kellős közepére ültetett paradicsompalántákat, amíg nem voltam itthon.
Iszonyat felhúzott, de túltettem magam rajta.Állítólag oda sütött a nap abban a napszakban amikor a paradicsomnak pont fényre van szüksége ezért ez az egy terület volt számára ideális.
A talajt azóta sem sikerült tökéletesen kiegyengetnem, de azóta már újra szép fű van ott.
A napokban hozott három növényt, nem tudom mik pontosan de nem szépek.
Elmagyarázta, hogy hová fogja ültetni, egyet jóváhagytam, a másik kettőt oda akarta ahol nekem nem jó, így mondtam hogy azt ne erőltesse, és a gyepre sem ültethet.
Amikor nem voltam itthon naná hogy beültette azt a kettőt a gyepre, sőt még büszkén közölte,hogy karót is szúrt oda nehogy átmenjek rajtuk a fűnyíróval.
Hát pedig mondtam, hogy az a két növény a földdel lesz egyenlő a következő fűnyíráskor, de persze megmagyarázta, hogy az ott szép annak ott kell lennie, meg hogy ne bántsam mert neki tetszenek.
Legszívesebben gyökerestől tépném ki őket.
Lehiggadva ésszerű, hogy majd át kell ültetni ahol jó helyen vannak, csak ugyan így volt a paradicsommal is, hogy azt sem bántottam, és idén jöttek ezek.Ha ezt letarolom azon ki fog akadni, de ha csak ebből ért?
Értem hogy ez csak fű, de ez olyan mintha egy focipálya minőségű fű közepére odaültetne valaki.És ha át is ültetem akkor is marad ott két "lyuk".Nekem meg rengeteg munkám van ebben a "fűben".
Sajnálom is, mert tudom, hogy az életvitele miatt már nem biztos,hogy sokáig velünk lesz, és utólag ez bagatell dolgoknak fog tűnni, és úgy akarom hinni,hogy nem kiszúrásból tette oda, hanem éppen így ütött be a tömény szesz a fejébe, és ezt gondolta a jónak.
Csak nekem sok munkám van ebben a gyepben, locsolom, nyírom, napokig egyengettem a talajt hogy szép egyenes legyen, jó minőségű fűmagot vetettem el, és nem azért,hogy virágos meg zöldséges kert legyen.
A plusz poén meg,hogy 1 nappal előtte magyaráztam el neki,hogy hová ne.A bónusz a pluszra meg az,hogy ezeregy ideális hely lett volna ezen növények számára.
Ha így nem érthető, még úgy tudnám kifejezni a problémámat, mintha kifesteném a szobát, sok időt,pénzt,energiát belefektetve, ő pedig egy festékbombát dobna rá,hogy így művészi.
Vissza lehet csinálni mindent, de egy idő után kiakasztó.
Sok-sok türelemmel, mert ez egyre nehezebb lesz. Én is erősen butuló, idős alkoholistával élek.
Valóban meg kellene osztani a kertet gyakorlatban is, nem csak elméletben!
A te részedet jelzésképpen kerítsd körbe és ennyi.
Ha valamit odaültet, azonnal kiszeded és vagy elülteted az ő részén, vagy a hatékonyabb megoldás, kidobod.
Elnézést,hogy az én szépérzékemnek a gyep felel meg, és nem játszom a városi földművest, aki zöldségeket ültet.Közben fingja sincs azok megfelelő gondozásáról, úgy mint azt oly sok "városi gyökér" megteszi, és miután egy fél grammos paradicsom megterem x hónap után, megy is a Sparba zöldségért :)
Ezen kívül amíg én gondozom a kertet, azt hiszem jogom van eldönteni, hogy hogy nézzen ki a saját portám, és mint írtam nem az ültetéssel van a baj, hanem annak a helyéről.Persze ezek mind kiderültek a leírásból amit célszerű lett volna nem csak elolvasni, de értelmezni is válaszadás előtt.Remélem egyszer a ti munkátokat is semmibe veszik, és tönkre vágják, talán úgy majd átérezhető.
3-as
Köszönöm az első normális választ.Gondoltam a kert elválasztására, csak valahogy bennem van,hogy ez a kert mégis az ő érdeme (inkább anyukámé de az most mindegy) és ezért nem szeretném "fizikailag elvenni tőle".
Egy-két válaszadótól eltekintve ide ennél komolyabbat nem érdemes kiírni, mert olyan emberek próbálnak választ adni, akik ahhoz is hülyék, hogy a cipőjüket egyedül bekössék.
(tisztelet az egy kivételnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!