Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Összeakarunk házasodni, de a...

Összeakarunk házasodni, de a szüleim szinte biztos, hogy nem örülnének. Hogyan mondjam el?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, hogy egyszerűen, anya apa összeházasodunk, illetve hogy kit érdekel, hogy mit szólnak hozzá... Tudom.

20as éveim elején járok illetve a párom is, 5 éve vagyunk együtt, ő dolgozik, én jelenleg sajnos nem. Mindketten a saját szüleinknél élünk, de egyre többet beszélünk a házasságról. Nem volt konkrét egyezség, én csak azt látom, hogy ő is sokat agyal már ezen és nőként azért nyilván én is. Szeretnénk összeköltözni, de a munkalehetőség korlátozott, én már 3 hónapja vagyok sajnos munkanélküli, ő meg jelenleg a próbaidejét tölti, így egy fizetésből nehéz lenne albérletet fizetni. Szülőkhöz nem akarunk költözni, főleg nem az enyémekhez. De már nagyon szeretnénk közös életet, hogy egyik szülő se tudjon keresztbetenni vagy beleszólni. Az én szüleim nem kedvelik őt túlzottan, az ő szülei szeretnek engem hálistennek. Igazából nem is tudom mi a kérdés lényege, talán csak jól esik leírni a dolgokat... Talán csak jól esne egy kis kedvesség, hogy hamarosan eljön ez az idő is, amikor nekem is lesz munkám, és összeköltözhetünk. Amikor a szüleim előtt kicsit is felhozzuk a témát, hogy szoktunk ilyeneken agyalni, hangoztatják a párom előtt, hogy én akkor leszek a legnagyobb hülye, ha hozzá megyek, nem törődnek vele, hogy ez milyen bántó.. Kezd elegem lenni. A párom annyi bántó megjegyzést kap, hogy más már rég elhagyott volna, vagy össze se jön velem, hiába mondtam el itthon, hogy fejezzék már be ezt a stílust.

Én szeretem a párom, benne látom önmagam, mellette jól érzem magam.

Bárkinek lenne egy kedves szava?

Előre is köszönöm mindenkinek, aki normálisan áll a kérdésemhez.

22/N

2020. ápr. 26. 21:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

először várjátok meg a járvány végét, utána keress munkát, költözzetek össze és ha minden oké, akkor utána gondolkodjatok a házasságon 🙂

de ha nagyon fontos nektek ez a dolog, akkor eljegyzés lehet, aztán max pár év múlva tartjátok meg az esküvőt 😃

szüleid miért nem szeretik a párodat?

2020. ápr. 26. 23:15
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Miert nem szeretik a szuleid a parod?:/

Mi lassan 10 eve vagyunk egyutt es meg nem hazasodtunk ossze, de egyutt elunk par eve :)

2020. ápr. 27. 00:06
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

Mire fel akartok házasodni, de őszintén? Nem éltek együtt, még csak kilátásban sincs. Hogy gondoltad? Meglesz a világraszóló lagzi, aztán mész haza anyuékhoz? Szerinted miért lennél ettől önállóbb?

Tegyél le valamit az asztalra, motyózzatok össze, aztán jövőre lehet gondolkodni a lánykérésen.

2020. ápr. 27. 00:21
 14/20 A kérdező kommentje:

Igazat adok azoknak, akik azt mondják, hogy együtt kell élni, meg munkát kell először keresnem, írtam is, hogy jó lenne együtt élni de még munkám sincs, ezt nyilván arra értettem, hogy először is legyen állásom. Nyilván nem holnap lenne a dolog ☺

Páromat az elejétől kezdve nem szeretik, elkönyvelték egy buta kis "parasztgyereknek" aztán kész, ők jobban örültek volna, ha valaki mással jövök össze, de ez nem az ő életük. Szerintük a barátom lusta, nem segít nekem semmibe ilyenek. Holott mindig is dolgozott, diákmunkát vállalt mikor lehetett még, utána rendesen dolgozott, aztán volt egy kis idő, mikor munkanélküli volt sajnos ő is, és aztán ismét dolgozik. De végig azon volt, hogy munkája legyen. Ha egymásnál vagyunk, ugyanúgy takarítunk közösen vagy főzünk, szóval én úgy érzem segítségemre lesz.

2020. ápr. 27. 08:17
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Azt írtad a próbaidejèt tölti, mit csinált?
2020. ápr. 27. 08:22
 16/20 A kérdező kommentje:
A munkahelyén... Felénk így mondják.
2020. ápr. 27. 08:24
 17/20 anonim ***** válasza:
86%
Szüleid diplomás értelmiségiek? Lehet, hogy nekik senki nem lenne jó. Vannak sajnos ilyen szülők. Mindig találnak valami kifogást. Nem értem, hogy miért nem képesek elfogadni a gyermekük választottját. Amúgy is fiatal vagy még, ha nem jön össze hosszú távon, na boom. Mindenki esik át szakításon. ( Ezt most csak a példa kedvéért mondtam. Félre ne értsd, remélem nagyon sokáig együtt lesztek! )
2020. ápr. 27. 09:54
 18/20 A kérdező kommentje:

#17 édesapám diplomás, de amúgy kb el se hinném, hogy van neki, ha nem láttam volna.

Anyukám egyébként az elején nagyon ellenünk volt, de ő szinte beletörődött ebbe, és sokkal jobban békénhagy minket már ezzel.

Persze tudom, hogy ő sem kedveli, de nem beszél ellene és rá szól apára,ha bunkózik velünk.

Ehhez kellett a nagymamám, aki elmondta anyának, hogy nem ő éli az életem, ezért örökre hálás leszek a mamának. Én is így gondolom, hogy az életben kellenek bizonyos hibák, hogy utána rá jöjjön az ember egy két dologra.

Ha nem is vele élek majd örökre, de egyenlőre vele tervezem a jövőt

Köszönöm! ☺

2020. ápr. 27. 10:12
 19/20 anonim ***** válasza:
21%
Akkor kérj tanácsot a nagymamádtol.
2020. ápr. 27. 16:10
 20/20 anonim ***** válasza:
93%

Hát, erre mást nem nagyon lehet mondani, mint hogy kitartás, lesz ez még jobb. Addig nincs értelme házasodni meg összeköltözni, amíg nem tudjátok kifizetni. Használd ki ezt a kényszerű szünetet, képezd magad, hogy kapj majd jó munkát, és előbb-utóbb eljön az ideje mindennek.

(OFF: azért milyen már az a kérdező, aki a próbaidőről egyből a börtönre asszociál :D már volt itt olyan is, aki a "láthatás" szót javította ki azzal, hogy náluk ezt beszélőnek hívják...)

2020. ápr. 27. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!