Hogyan tudnék erről beszélni a szüleimnek, ha tudom, hogy nem örülnének neki? 14/f
Sziasztok :)
Az a helyzet, hogy a szüleimmel sosem voltunk olyan kapcsolatban, hogy megbeszéljünk dolgokat, meg azt vettem észre, hogy sosem érdeklik őket igazán a problémáim. Akárhányszor látták, hogy rosszkedvem van, sosem kérdezték meg tőlem, hogy mi bajom van, pedig azért néha jól esne, mert amúgy a barátaim is olyanok, hogy vannak, de nekik sem nagyon tudok ilyenekről beszélni. Volt barátnőm is, már amennyire komolynak számít egy kapcsolat ennyi idősen.. De kiderült, hogy csak átvert, meg semmit nem gondolt komolyan velem kapcsolatban, végig hazudott. Úgyhogy önbizalmam sincs nagyon. Feltett facebook-ra egy képet, ahol megcsókoltuk egymást és mindenki azon röhögött, hogy hogy tudott egy olyannal együtt lenni, mint én..
10 éves korom óta focizom és hát van pár ember, aki valamiért kinézett magának még fél éve és elkezdtek szekálni. Mindenféle nyomorultnak elhordanak, meg hogy mekkora szerencsétlen vagyok, ez az egész sport nem nekem való. Egyszer direkt eltették valahova a pólómat és az egyik srác mindenki figyelmét felhívta, hogy nézzék már mennyire dagadt vagyok (pedig amúgy nem vagyok az egyáltalán). Majd ez a bizonyos srác azzal folytatta, hogy soha sem leszek profi, még csak jól sem nézek ki, béna is vagyok, mennyire rossz ez a kombó. Erről a srácról amúgy annyit, hogy majd jövőre szeretne fociakadémiára menni és az apja is ott dolgozik, szóval elég nagy a valószínűsége, hogy fel is veszik.. Erre fel pedig olyanokat mond, hogy én hiába próbálkoznék, még véletlenül sem jönne össze, de ha mégis, akkor úgyis van ott pár ismerőse és velük együtt megver stb.
Neten keresztül is folyton írogat, letiltani meg hiába tiltom, ha a többiek meg folytatják és ugyanúgy rám írogatnak mindenféléket. Már nem egyszer aláztak meg így csoportosan nem csak neten, de élőben is. Simán elkezdtek lökdösni, minden egyes alkalommal engem bénzának le mindenért.
Azt hiszem én ezt szeretném befejezni és valami másik sportot keresni, mert mióta azt hajtogatják nekem, hogy mennyire béna vagyok, elkezdtem elhinni magamról és tényleg csökken a teljesítményem. Szerettem meg még most is szeretem csinálni, de ennyi ember ellen nem tudok mit tenni. Szüleim pedig nem örülnének, mert nem szeretik, ha valamit feladok és nem értenék meg, hogy amit az a pár ember csinál, nekem mennyire rosszul esik és elvették az önbizalmamat.
Ilyenkor is azért vagyok fent, mert egyszerűen végig kattog az agyam, hogy miért csak most fél éve kezdtek el szekálni. Eddig sem voltam a legjobb, ők mindig valahogy jobbak voltak nálam, de ezt most éreztetik is velem és nagyon rossz..
Ne hagyd, hogy elvegyék az önbizalmadat!!!
Aki negatív dolgokat mond rólad, ő sértegetni próbál és ha látja rajtad, hogy sikerül neki, akkor kielégül. Lehet, hogy értelmesebb vagy, mint ők és emiatt piszkálnak.
Légy erős! Nem tudom, hogy lesz-e itt valaki, aki hatékonyan tud segíteni a kérdésedben, de ha esetleg nem lesz, akkor mindenképpen keress valakit, aki felkészültebb nálunk és tőle kérj tanácsot.
Az, hogy a személyesen és a neten is zaklatnak és fenyegetnek, nagyon durva.
Engem is szekàltak ennyi idosen minden miatt...
En flegmàra vettem a figuràt ez segitett
"Azt hiszem én ezt szeretném befejezni és valami másik sportot keresni"
Szerintem jó ötlet. Ha már nem leled örömödet valamiben (bármi miatt), miért kéne azzal töltened a szabadidődet?
Keress valami más sportolási lehetőséget, és jelentsd be a szülőknek, hogy nem mész többet focizni. Valószínűleg meg fogják kérdezni, hogy miért nem, és akkor majd elmesélheted nekik.
Ne hagyd hogy elvegyék az önbizalmad! Beszélj a szüleiddel és az edzővel is! Ahogy előttem írták, egy normális edző nem tűri el az ilyesmit! Normális választ valszeg nem kapsz arra, mi a franck a bajuk veled, mert az ilyen lelki megnyomorodottaknak nincs más örömük, csak ez.
Ha ezek után se szállnak le rólad vagy durvának lesznek, fel lehet őket jelentenek, ugyanis 14 év felett büntethetőek! :) Amiket írnak, tartsd meg bizonyítékként!
Nincs másik focicsapat a környéken? Ha szereted a focit, akkor nem érdemes feladni, lehet, hogy elég másik csapatot keresni.
Sajnos nálunk is ez volt, hogy kikezdték a fiamat a többiek. Semmi nyomós okuk nem volt rá. Ráadásul ez egy falu, itt mindenki ismer mindenkit, úgyhogy nem csak edzésen futottak össze.
A szomszéd településen is van csapat, de nem csak a helyiek járhatnak, úgyhogy átment oda. Először az edzővel beszéltünk, megnézte őket, kicsit beszállt passzogatni, aztán döntött, hogy átmegy.
Ott nincs ilyen gond, és ez szerintem nagyrészt az edzőbának köszönhető.
Azt az arcot meg sosem felejtem el, mikor a helyiek ellen játszottak kupa mérkőzést, és olyan gólt rúgott, hogy csak úgy rezgett a háló. ;)
"Eddig sem voltam a legjobb, ők mindig valahogy jobbak voltak nálam, "
Az lehet, hogy megérezték, Te valamiben mégis több és jobb vagy náluk -nem foci-technika. hanem emberi dologban. És beindult a rivalizálás, összefogással az elnyomás.
Szerintem jó lenne,h a teljesen kilépnél ebből. Ez nem megfutamodás, mert nem minden helyzetbe érdemes belemenni, mert pl az ilyen sportszerűtlen, összefogásos, alázós helyzetből szinte mindenki vesztesen jön ki.
A szüleidnek tömören mondd el, hogy összefogtak ellened és ezért mást szeretnél csinálni, mert ez sportszerűtlen, és a játék szépségét elveszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!