Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Összeakarunk házasodni, de a...

Összeakarunk házasodni, de a szüleim szinte biztos, hogy nem örülnének. Hogyan mondjam el?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, hogy egyszerűen, anya apa összeházasodunk, illetve hogy kit érdekel, hogy mit szólnak hozzá... Tudom.

20as éveim elején járok illetve a párom is, 5 éve vagyunk együtt, ő dolgozik, én jelenleg sajnos nem. Mindketten a saját szüleinknél élünk, de egyre többet beszélünk a házasságról. Nem volt konkrét egyezség, én csak azt látom, hogy ő is sokat agyal már ezen és nőként azért nyilván én is. Szeretnénk összeköltözni, de a munkalehetőség korlátozott, én már 3 hónapja vagyok sajnos munkanélküli, ő meg jelenleg a próbaidejét tölti, így egy fizetésből nehéz lenne albérletet fizetni. Szülőkhöz nem akarunk költözni, főleg nem az enyémekhez. De már nagyon szeretnénk közös életet, hogy egyik szülő se tudjon keresztbetenni vagy beleszólni. Az én szüleim nem kedvelik őt túlzottan, az ő szülei szeretnek engem hálistennek. Igazából nem is tudom mi a kérdés lényege, talán csak jól esik leírni a dolgokat... Talán csak jól esne egy kis kedvesség, hogy hamarosan eljön ez az idő is, amikor nekem is lesz munkám, és összeköltözhetünk. Amikor a szüleim előtt kicsit is felhozzuk a témát, hogy szoktunk ilyeneken agyalni, hangoztatják a párom előtt, hogy én akkor leszek a legnagyobb hülye, ha hozzá megyek, nem törődnek vele, hogy ez milyen bántó.. Kezd elegem lenni. A párom annyi bántó megjegyzést kap, hogy más már rég elhagyott volna, vagy össze se jön velem, hiába mondtam el itthon, hogy fejezzék már be ezt a stílust.

Én szeretem a párom, benne látom önmagam, mellette jól érzem magam.

Bárkinek lenne egy kedves szava?

Előre is köszönöm mindenkinek, aki normálisan áll a kérdésemhez.

22/N

2020. ápr. 26. 21:35
1 2
 1/20 anonim válasza:
61%

Szerintem mond el az a legtisztább.

De akármi lessz sok sikert :D

2020. ápr. 26. 21:44
 2/20 anonim ***** válasza:
87%

Kedves szavak a gyakorin? Ez a hét vicce.

Előbb tessék a saját lábatokra állni, aztán lehet majd esküvőset meg felnőtteset játszani. A kedves szavak nem változtatnak a valóságon.

2020. ápr. 26. 21:46
 3/20 A kérdező kommentje:

#2 én még bízom benne, hogy vannak normális és kedves emberek, akik nehéz időkben lelket öntenek a másikba.

Felnőttek vagyunk, csak anyagilag megszorultam, ami azt jelenti, hogy az eddig összegyűlt pénzem élem fel, de a vírus miatt nem találok munkát, főleg azért, mert amerre lakom, nincs szinte lehetőség, ami meg lenne, sajnos számomra nem jó ( nincs főiskolai végzettségem, meg 5-10 éves munkatapasztalatom)

Tényleg nem azt várom, hogy bárki is megsajnáljon, csak egy kis megértést.

2020. ápr. 26. 21:50
 4/20 anonim ***** válasza:
92%

Még vártok kicsit. Meglátjátok, a járvány után milyen munkalehetőségek lesznek. Akár egy jobb munkáért érdemes lesz majd akkor összeköltöznötök oda .

Házasságot lehet pikk-pakk kötni is. Igaz, akkor nincs lagzi, meg örömszülők, vendégek, de van házasság, amit annyira akartok mindketten.

2020. ápr. 26. 21:57
 5/20 anonim ***** válasza:
91%
Először talán együtt kéne lakni. Ha az megy x ideig, akkor jöhet az eljegyzés, házasság. Munkád sincs, a párod próbaidős. Én a semmire biztos nem házasodnék. Úgy gondolkodsz mint valami tini...
2020. ápr. 26. 21:57
 6/20 anonim ***** válasza:
85%
Miért kellett lepontozni?:D Mert szerintem nulla együttéléssel, nulla pénzzel baromság összeházasodni? Akkor szerintem vállaljanak egy gyereket is a szülők nyakára. Az lesz az igazi!
2020. ápr. 26. 22:18
 7/20 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező azt megkérdezhetném, hogy a szüleit mit kifogásolnak a párodban?

A kérdésre reagálva: Szerintem is várjatok még vele. Így még nagyon függtök a szüleitektől, ami nem fogja megkönnyíteni a dolgotokat, sőt. Elöszőr oldjátok meg az együttélést, majd utána is ráér házasodni.

2020. ápr. 26. 22:42
 8/20 anonim válasza:
97%

Minek házasodni, ha arra nincs pénzetek, hogy együtt éljetek?

Gondolom nem az a vágyad, hogy a lagzi után mindenki megy a szüleihez haza.

2020. ápr. 26. 22:46
 9/20 anonim ***** válasza:
70%
Ha van rá pénzetek, meg ilyesmi, akkor nem kell elmondani. Ha a szüleid nem örülnének a boldogságodnak, akkor minek traktálni őket ezzel, hogy aztán megbántsanak, hogy rossz ötlet és sz_rul választottál, mert szerintük buta vagy. | Olyankor szoktak összeházasodni, ha már együtt éltek.
2020. ápr. 26. 23:02
 10/20 anonim ***** válasza:
11%

*meg se hívnám a szülőket ilyenkor az esküvőre,ha ilyen rossz a kapcsolat,hogy nem örülnének a saját lányuk boldogságának, és tökre azt hiszik, hogy "milyen hülye,még párt se tud választani rendesen magának".

Szóval nem kell foglalkozni az ilyen szülőkkel.

Ha meg mégis , akkor lehetőleg minél kevesebbet,minimálisra, csak a legszükségesebbre szűkíteni a kommunikációt velük (nem olvastam el a kérdés teljes kifejtését.)

2020. ápr. 26. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!