Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha 30 év felettiként tudnátok...

Ha 30 év felettiként tudnátok meg hogy a szüleitek valójában sose voltak papíron házasok-van ennek jelentősége?

Figyelt kérdés

A kérdésben benne minden cizellálni nem kell. 30 feletti vagyok és most tudtam meg hogy bár a szüleim kezdettől fogva együtt élnek és „férj és feleség“ de valójában ők papíron hivatalosan soha az életben nem voltak házasok.

Van ennek így most jelentősége? Bármi is?

2020. ápr. 26. 14:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
68%

9!

30meb együttélésnél már nem számít, hogy be vannak e jegyezve

2020. ápr. 26. 16:23
 12/13 anonim ***** válasza:
87%

de számít ha az ember épp elválik, mert különben nincs teszem azt haszonélvezet. Ha csak szimplán együtt élnek, de nincs sehol a neve a pl. ház megvételénél vagy fölújításánál vagy nincs élettársi nyilatkozat akkor ugye válásnál az nem az övé akkor sem ha ott élt és rakott bele pénzt(de erről mondjuk nincs számlája). De ha be van jegyezve élettársként akkor válásnál, öröklésnél meg tud úszni egy rakás jogi macerát.

Ebben az esetben persze a kérdező szempontjából lényegtelen. Érzelmi szempontból nem fontos a papír.

2020. ápr. 26. 16:32
 13/13 Metionin ***** válasza:
100%
Különösebben nincs, legalábbis az én életemben nem lenne, csak a hivatalos dolgoknál mint az öröklés, vagy ha külön mennek, azért feltűnik. Az enyémek házasok de róluk sincs kép. Csak bementek és aláírták.
2020. ápr. 26. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!