Ha 30 év felettiként tudnátok meg hogy a szüleitek valójában sose voltak papíron házasok-van ennek jelentősége?
A kérdésben benne minden cizellálni nem kell. 30 feletti vagyok és most tudtam meg hogy bár a szüleim kezdettől fogva együtt élnek és „férj és feleség“ de valójában ők papíron hivatalosan soha az életben nem voltak házasok.
Van ennek így most jelentősége? Bármi is?
Nincs különösebben.
De attól is függ,milyen szempontból.
Nem volt furcsa, hogy anyukád nem használja apukád nevét?
" Te sohasem kerestél ilyen fotókat vagy eddig nem tűnt fel, hogy nincsenek?“
Jó helyen kaparsz mert épp innen indult ki. Hogy kaptam egy családi fotóalbumot digitalizálásra és tematizáltam és feltűnt hogy X családi eseményhez van fotó Y eseményhez is-esküvő? Ahhoz egy se.
Na innen indult.
De magamtól én az életben nem nézek fotóalbumot. MOst se néztem volna ha nem lett volna a digitalizálás.
miért lettem lepontozva? ez a tény, ha mint élettársak be vannak jegyezve akkor Jogilag nincs különbség.
Persze érzelmi szinten nem számít a papír,de pl. öröklésnél vagy válásnál nagyon is fontos.
Én mondjuk tudtam, hogy szüleim nem házasok, de nincs jelentősége. 29 évesen én megkérdeztem tőlük miért nem házasodtak össze. Kiderült, hogy fogalmuk sincs. Csak így alakult. Na mondom akkor itt az ideje. Tavaly összeházasodtak. 1 éve házasok hivatalosan, és azóta viccesen szívatják egymást.
Pl: anyám mindig mondja apámnak, hogy--"tudtad drágám, hogy mér 3 hónapja nős vagy? 6 hónapja nős vagyM Nahát 1 éves évfordulónk van!
Apámnak meg mindig az a válasza, hogy nem kell emlékeztetni a hibájára, vagy Istenem, én is tévedhetek.. stb.. De mindig elnevetik magukat..) Engem meg azzal szívatnak, hogy az gyémántlakodalmat is megélik, és én ott leszek majd, hogy a pelenkát kicseréljem tortaevés után..
Lököttek, de elvannak..De tényleg nincs jelentősége. Néha én is szórakozom velük, amikor összekapnak valami apróságon, akkor kérdezem apámtól: Megérte megnősülni?
Vagy amikor apu mondja nekem: Beszélj anyáddal, megint baja van..Ilyenkor mondom: Te nejed, te gondod..De mondom mindig viccelődőnk ezen, sosem komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!