Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg anyámnak...

Hogy mondjam meg anyámnak hogy a párja nem igazán úgy néz rám mint egy 16 éves lányra kéne?

Figyelt kérdés

A szüleim 10 éve elváltak, én közös megegyezéssel apához kerültem, anyát hétvégente látogatom. Az új barátjával 4 hónapja költöztek össze, addig maximum 3x találkoztam a pasival mert külföldön dolgozott. Viszont mióta összeköltöztek a pasi nagyon furán viselkedik. Már az elején észrevettem hogy mikor nem nézi senki akkor figyel, és általában vagy a mellemet, vagy a fenekemet. Illetve van olyan hogy mesél valamit, gesztikulál a kezével, és véletlenül mindig a mellem közelébe kerül a keze. Meg ha pl a konyhában vagyok, és ő keresne valamit a fiókban de én pont előtte állok, akkor megfogja a derekam, megszorítja és úgy tol odébb. Meg ilyen kétértelmű utalásokat tesz. Pl nyáron fogom betölteni a 17-et, és apa megígérte hogyha elmúlik ez a vírushelyzet és lesznek fesztiválok vesz nekem az egyikre egy jegyet. Szóval ezt meséltem az egyik fiúhaveromnak telefonon és viccesen hozzátettem hogy jó lenne ha jönne ő is(mármint a haverom) mert alacsony vagyok és valakinek a nyakába kell ülni hogy lássak valamit. Ezt a pasi meghallotta és "viccesen" megjegyezte hogy majd jön ő és ülhetek az ő nyakába. Ez csak egy pár példa volt..

Anyának is utalnék a dologra, de olyan érzésem van mintha sejtené de nem tenne semmit. Múltkor mikor jobb idő volt egy egyszerű, nem kivágott ruhában szaladtam be egy fél percre náluk hogy átvegyem a kaját, nem is akartam ottmaradni. Anya meg annyit mondott hogy nem szégyellem magam hogy ennyi bőrt mutatok mikor idegen férfi is van a házban.. KB csak térdtől voltam "meztelen" ezért is csodálkoztam hogy leszidott.

Nem merem mondani anyának hogy figyeljen oda egy kicsit a barátjára mert kellemetlenül érzem magam előtte. Meg félek hogy a barátja letagadja ha mondok is valamit.

Sokáig azt hittem hogy csak én látom így, de volt mikor náluk voltam hétvégén, és az egyik fiúbarátom a nyelvsuliból átjött tanulni, és nálunk maradt vacsorára. Miután végeztünk akkor még folytattuk a tanulást a szobámban és a fiú konkrétan rákérdezett hogy anyám párja mindig ilyen furcsán viselkedik-e a közelemben. Szóval nem csak én vettem észre ezt..

Nem akarom anyát letámadni, mert még mindig van bennem kétely hogy csak én képzelek bele többet és a férfi szimplán csak túl kedves. Viszont mondani is akarom neki hogy beszélgessen el vele, mert nagyon kínosan érzem magam, és már lassan utálok náluk járni emiatt.

2020. ápr. 26. 13:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Fuuu én a helyedben nagyon csúnyán helyretenném. Egy ismerősöm volt hasonló helyzetben, nála már az is előfordult, hogy "véletlenül" (nem egyszer) benyitott az illető amikor épp fürdött, és volt hogy be is ment mert épp nagyon kell neki valami ami nem tud várni mondjuk 10 percet amíg végez, de "nyugi nem nézek oda". Az a pasi már rég nincs a képben náluk, de talán hamarabb repült volna, ha jól megkapja a magáét. Ha az úgynevezett anyád sejti de mégis tűri, akkor a helyedben nem is mennék hozzá. Apukádnak mindenképp szólj erről, remélhetőleg ő normálisan reagál és nem fogja engedni, hogy egy ilyen perverz vén kanhoz kelljen járkálnod egész hétvégékre. Ha anyádnak ennyit sem érnél, hogy mindezek után dobja a pasast, akkor azt sem érdemli meg, hogy az anyjának tekintsd. Itt nem elbeszélgetni kell vele, hogy "Pistike, kérlek ne tapizd a kislányom", hanem kidobni, úgy ahogy van.
2020. ápr. 26. 15:52
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Velem is hasonlo tortent, csak en 13 voltam...De en nem mertem errol anyammal beszelni, most pedig (29 evesen) ugy erzem, hogy soha nem fogom tudni megbocsatani neki, hogy nem "vedett meg".

Valoszinuleg minden no jol ismeri fiatal korabol az erzest, hogy "vajon csak bekepzelem?", es sajnos csak evekkel kesobb jossz ra, hogy NEM, nem kepzelted be, hanem valoban kihasznaltak a naivsagod.

Nagyon szeretnek segiteni, es legszivesebben kiherelnem itt helyben azt a f.a.sz.t., de neked kell osszeszedned magad es kiallni magadert, akar azzal is, hogy segitseget kersz! En (es a legtobb no) soha nem beszelt a fiatalkori szexualis zaklatasokrol, es nagyon remelem, hogy a kovetkezo generacio a #meetoo es hasonlo mozgalmak altal batrabb lesz. Vegtelenul sajnalom, hogy anyukad homokba dugja a fejet, szegyenletes.

Mivel itt egyertelmuen szexualis zaklatasrol van szo (ezt nem kell relativizalnod, mert igy van, akkor is, ha "van rosszabb is"), akar felhivhatnad a NANE ingyenes szamat is, ahol erre kepzett nok vennek fel a telefont es mondananak neked tippeket. 06-80-505-101, nane.hu

Egyebkent, ha apukaddal jo a kapcsolatod, neki is elmondhatnad..Csak kerlek, tegy valamit, vedd meg magad!

2020. ápr. 26. 15:55
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Ja, még valami, ami nekem nagyon sokat segített volna, ha tudom:

NEM TEHETSZ RÓLA.

Ez 100%-ban az ő felelőssége. Nem tudod "kiprovokálni", főleg nem a puszta testeddel.

2020. ápr. 26. 15:58
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj apukáddal mindenképp!

Úgy gondolom, az anyukád tud a dologról, erre enged következtetni a ruhás beszólása is. Nagyon fontos, hogy semmiképpen se hibáztasd magad és az is, hogy ne söpörd szőnyeg alá ezeket a problémákat, mert egyre rosszabbul és kiszolgáltatottabnak fogod érezni magad, ráadásul van rá esély, hogy a férfi is felbátorodik, ha nem kell tartania a tettei következményeitől. Ha nagyon kellemetlen a jelenléte, akkor szüneteltesd a hétvégi látogatásaidat anyukádnál és indokold meg neki nyugodtan, hogy miért döntöttél így. Először viszont szerintem akkor is apudhoz kéne fordulnod, hogy a többi nehézséggel és esetleges konfliktussal ne egyedül kelljen szembenézned.

2020. ápr. 26. 16:59
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha az eddigi kommentek nem győztek meg, kérlek, gondold végig, mi lesz, ha mondjuk egy szülinapozás, szilveszterezés vagy bármi más kapcsán felönt a garatra és illuminált állapotban nem fogja magát kontrollálni.

Mielőbb állj a sarkadra és tedd helyre a dolgokat.

2020. ápr. 26. 17:39
 26/31 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem először ne mondd el anyádnak hanem adj neki jeleket hogy nem tetszik neked amit csinál.Pl:ha nagyon nézi a melledet akkor mondd azt neki hogy mit nézed azokat netán anyámé nem tetszik neked?!

Ha meg ilyen perverz dolgot mond akkor mondjad azt neki hogy ő lenne az utolsó akinek a nyakába ülnél meg ilyeneket

Ha ilyen erősen meg azokon a helyeken fog meg akkor mondjad azt neki hogy legközelebb szóljál és odébb megyek

Az a lényeg hogy ezeket anyukád előtt mondd hogy hallja és így el kellene beszélgetnie az élettársával.Ha ez se működik akkor mondjad azt neki hogy el fogod mondani anyukádnak hogy miket csinál vagy beszeld meg vele hogy te neked ezek a jelek nem tetszenek és hagyja abba.

Szerintem ő nem csak veletlen csinál ilyet mert ha 1x veletlen csinálja akkor még el lehet ezt nezni de ha rendszeres akkor komoly gondok vannak a pasi agyával.Szerintem te nagyon jól értelmezed ezeket a jeleket és tényleg az a célja hogy bámulja a melleidet,perverz dolgokat mondjon stb

2020. ápr. 26. 17:48
 27/31 Metionin ***** válasza:
100%
Nagyjából ugyanazt írnám én is mint az előttem lévők, szóval nem ismétlem. Viszont arra vigyázz, hogy nehogy meglátogasson a pasas éjszaka random hülye indokkal, pl. jött az ablakot becsukni a szobában vagy ilyesmi. Ha teheted, kerüld az ottalvást vagy ha muszáj és nincs kulcs az ajtódhoz, szerezz valamit amivel be tudod zárni.
2020. ápr. 26. 21:13
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szépen megkérlek, hogy szólj apukádnak! Hidd el ő majd elintézi!!!! Mindent amit leírtál mondj el neki!!!

Ne várj arra amíg bármit csinál veled a pasas.....nem tudod majd feldolgozni , és egy roncs leszel

Azt írtad, hogy szerinted anyukád sejti, tehát tud róla mégsem tesz semmit!! Apukád majd fog!!!!!!! mondd el neki

2020. ápr. 27. 05:57
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Támad le hirtelen hogy na mi olyan érdekes ??? Fintorogj rá majd meglepődik , mert ha teszed a kis ártatlan kislányt azt fogja hinni tetszik is a dolog neked .az ilyen beteg be is képzeli magának ha érez irántad valamit , anyud jelenlétêben hirtelen sokkold le na mi van ?? Érdekes valami ??? Elmegy majd a kedvde , vagy naivnak félénknek butanak tart téged ezzel meg is szabadulnál tőle ... Anyudnak is felnyilna a szeme hadd törjön ki a botrány mint hogy ezen örlödj
2020. ápr. 28. 19:56
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Van egy sokkal egyszerűbb módja. Leülsz anyáddal, és elmondod neki, hogy szexuális megjegyzéseket tesz neked a pasija, meg fogdos, úgyhogy többé NEM MÉSZ EL HOZZÁJUK látogatóba.

Nem kényszeríthet, hogy a perverz disznójának kitedd magad.

2020. máj. 4. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!