Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg anyámnak...

Hogy mondjam meg anyámnak hogy a párja nem igazán úgy néz rám mint egy 16 éves lányra kéne?

Figyelt kérdés

A szüleim 10 éve elváltak, én közös megegyezéssel apához kerültem, anyát hétvégente látogatom. Az új barátjával 4 hónapja költöztek össze, addig maximum 3x találkoztam a pasival mert külföldön dolgozott. Viszont mióta összeköltöztek a pasi nagyon furán viselkedik. Már az elején észrevettem hogy mikor nem nézi senki akkor figyel, és általában vagy a mellemet, vagy a fenekemet. Illetve van olyan hogy mesél valamit, gesztikulál a kezével, és véletlenül mindig a mellem közelébe kerül a keze. Meg ha pl a konyhában vagyok, és ő keresne valamit a fiókban de én pont előtte állok, akkor megfogja a derekam, megszorítja és úgy tol odébb. Meg ilyen kétértelmű utalásokat tesz. Pl nyáron fogom betölteni a 17-et, és apa megígérte hogyha elmúlik ez a vírushelyzet és lesznek fesztiválok vesz nekem az egyikre egy jegyet. Szóval ezt meséltem az egyik fiúhaveromnak telefonon és viccesen hozzátettem hogy jó lenne ha jönne ő is(mármint a haverom) mert alacsony vagyok és valakinek a nyakába kell ülni hogy lássak valamit. Ezt a pasi meghallotta és "viccesen" megjegyezte hogy majd jön ő és ülhetek az ő nyakába. Ez csak egy pár példa volt..

Anyának is utalnék a dologra, de olyan érzésem van mintha sejtené de nem tenne semmit. Múltkor mikor jobb idő volt egy egyszerű, nem kivágott ruhában szaladtam be egy fél percre náluk hogy átvegyem a kaját, nem is akartam ottmaradni. Anya meg annyit mondott hogy nem szégyellem magam hogy ennyi bőrt mutatok mikor idegen férfi is van a házban.. KB csak térdtől voltam "meztelen" ezért is csodálkoztam hogy leszidott.

Nem merem mondani anyának hogy figyeljen oda egy kicsit a barátjára mert kellemetlenül érzem magam előtte. Meg félek hogy a barátja letagadja ha mondok is valamit.

Sokáig azt hittem hogy csak én látom így, de volt mikor náluk voltam hétvégén, és az egyik fiúbarátom a nyelvsuliból átjött tanulni, és nálunk maradt vacsorára. Miután végeztünk akkor még folytattuk a tanulást a szobámban és a fiú konkrétan rákérdezett hogy anyám párja mindig ilyen furcsán viselkedik-e a közelemben. Szóval nem csak én vettem észre ezt..

Nem akarom anyát letámadni, mert még mindig van bennem kétely hogy csak én képzelek bele többet és a férfi szimplán csak túl kedves. Viszont mondani is akarom neki hogy beszélgessen el vele, mert nagyon kínosan érzem magam, és már lassan utálok náluk járni emiatt.

2020. ápr. 26. 13:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, hogy ezek a megérzések soha nem alaptalanok, és szerintem is nagyon vigyázz a vén pedofil körül! Mivel apuddal élsz, gondolom vele szorosabb a kapcsolatod, én feltétlenül elmondanám neki ezeket. Mindkét szülőnek érdemes ezt elmondani, mert ha anyud valószínűleg úgyis a párja oldalára fog állni, apud biztosan a te oldaladat fogja pártolni. A pedofil is remélhetőleg visszább vesz, ha tudja, hogy apud valószínűleg kinyírná, ha bármi kárt is tenne benned.
2020. ápr. 26. 14:34
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, az ilyet mindig helyesen érzi az ember. Lehet, hogy tettekben sosem merészkedne büntetőjogi messzeségbe, csak csorgatja a nyálát és fantáziál, de egyrészt ótvar, undorító dolog a saját élettársa lányára gerjedő ember, másrészt kultúrlény nyálcsorgatni is tud észrevétlenül, tapizás és célozgatás nélkül. Neked nem kell ezt elviselned, sőt ki kell állnod magadért.

Beszélj anyáddal, ha nem hisz neked, vagy a szemének sem, nem te vagy a hibás. De elhallgatni sokkal értelmetlenebb és károsabb, mint hiábavalóan mondani. Ha később elfajulna a helyzet, akkor meg megkapnád, hogy hát de miért nem szóltál. Legyél tisztában vele, hogy ezen a helyzeten nem neked van szégyellnivalód, neked nincs miért titkolóznod.

A pasinak pedig határozottan fejezd ki, hogy tudod mit csinál, és nagyon nem tetszik. Minden. Egyes. Alkalommal. "Ne bámulj!" Menj arréb!" "Ne nyúlj hozzám!" "Te nem jössz velem sehová." Nehogy elfelejtse, és úgy érezze, hogy tovább tolhatja a határokat, mert meglapulsz, "úgysem szólsz semmit", vagy neadj'isten cinkosnak néz. Ha pedig védekezik, tagad, ne te kezdj magyarázkodni, neked nem kell. Helyette mondjuk ismételd meg, amit előtte mondtál, aztán menj.

"Ne bámulj! - "De én nem is néztem oda." - Ne bámulj!"

"Ne nyúlj hozzám! - "Csak kicsit arrébbtoltalak, hogy elférjek, mi van abban szerinted?" - Ne nyúlj hozzám!"

Ha vicceskedik, poénnak állítja be, ne mosolyogj zavartan és illedelmesen, ne értsd a poént, nem vicces.

Tartsd a jóleső távolságot fizikailag és szociálisan is, nem kell haverkodni, sem mostohaapusat játszani. Érezze, hogyan viszonyulsz hozzá valójában, ha harag van benned, undor vagy megvetés, az nem baj, ha kivillan. Ezt váltja ki a viselkedése, szembesüljön vele, hogy nem marad következmény nélkül. Ő sem zavartatja magát, neked sem kell egy fokkal sem jobban megkímélned őt.

Az anyád dönti el, hogy kidobja-e ezt az alakot az életéből, de amikor téged néz, érint meg, neked tesz megjegyzést, abban a pillanatban az egyedül a te dolgod, úgy kezeled, ahogy akarod, és neked saját magadnak kell lenni a legfontosabbnak. A pasitól ezt sem az anyád, sem senki más kedvéért ne tűrd el.

2020. ápr. 26. 14:50
 13/31 anonim ***** válasza:
90%
Mindenek előtt szólj az embernek hogy álljon le. Második körben szólj anyádnak. Harmadik körben hangosan oltsd le hogy anyád is hallja, harmadik körben szólj apádnak.
2020. ápr. 26. 14:51
 14/31 anonim ***** válasza:
90%
*negyedik körben szólj apádnak
2020. ápr. 26. 14:52
 15/31 anonim ***** válasza:
95%

Felnőtt nőként írom, mindenképpen jelezd a férfi felé, ha olyan mozdulatot tesz, ami neked kellemetlen. Ne engedd, hogy elviccelje az "olyan" megjegyzéseket. Anyukádnak is jelezd, hogy sokszor azon kapod, hogy a fickó a tested nézi, ami számodra kellemetlen.

Nem biztos, hogy a férfi túllépne ezen a szinten, de határozottan ki kell nyilvánítanod, hogy nem is szeretnéd, sőt, ami most van, azt sem szereted. Valószínűleg unja már anyukádat, és valószínűleg más nők felé is kikacsingat, legalább olyan szinten, mint feléd.

Szerintem valamit már anyukád is észrevett (lehet, hogy nem mindent), számomra erre utal a ruhás megjegyzése.

Ha nagyon szerény, visszahúzódó típus vagy, és nem nagyon mersz határozottan kiállni magadért, akkor is erőt kell venned magadon, és legalább szelíden jelezni neki, hogy eddig és ne tovább. Pl. ha a derekad fogdossa megint, nyugodtan mondd neki, hogy "ezt anyunak csináld, én jobb szeretem, ha szólsz, hogy ide szeretnél jönni, akkor arrébb megyek."

2020. ápr. 26. 14:55
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, kicsit korrigálom, amit leírtam, nehogy félreérts. Ha nem vagy az a leugatós típus, akkor is határozottan kell kiállnod magadért. A szelíd helyett inkább a nyugodt hangvételre gondoltam, mert a szelídséget van aki félreérti.
2020. ápr. 26. 15:01
 17/31 anonim ***** válasza:
89%
Amúgy a "szemlélődéséből" ilyen szöveggel is ki lehet zökkenteni, amikor már úgy érzed, hogy máshogy néz rád: lehet, hogy hasonlítok anyura, de nem ő vagyok. Ezeket a pillantásokat neki tartogasd.
2020. ápr. 26. 15:03
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Pont a napokban olvastam instán egy (amerikai) posztot, hogy ha azt mondod a lányodnak, hogy ne vegyen fel rövidnadrágot, mert felizgatja a rokonokat, inkább a rokonokat bszd ki a francba, akik a gyerekre izgulnak.

Ne hagyd, hogy hozzád érjen. Elképzelni nem tudom, hogy a páromon kívül férfi megfogja a derekamat. Vagy hogy ezt szó nélkül tűrjem. Ha a fiúbarátod is észrevette, akkor ez tiszta sor. Csak azért mondom, mert a fiúk, férfiak sokszor nem fogják az ilyen jeleket.

2020. ápr. 26. 15:10
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem azert irtam, hogy írjon privit mert futattni akarom Jézus isten :D

Lány vagyok en is, es kísértetiesen hasonlo dolgok történtek velem mint a kerdezovel ezert írtam, hogyha esetleg ugy gondolja irjon nyugodtan es megpróbálok neki segíteni.

2020. ápr. 26. 15:18
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Sok jo tanacsot irtatok, valoban. Csak eppen azt nem latom sehol, ami az anya felelosseget taglalna. Mert igenis van benne resze, ha idaig fajul a dolog, ahogy az egyik hozzaszolo is emlitette a ruhazat kapcsan. A kerdezo anyja miert nem csinal valamit? Foleg, ha tudja, mi folyik? Ugyanis, ha tud rola es nem mozdul, legalabb annyira bunreszes a bantalmazasban, mert ez mar abuzus, mint a pedofil kreten elkoveto. Csak, hogy tudjatok, az ilyen figura eletre szolo, nem mulo karokat okoz.
2020. ápr. 26. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!