Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miután elköltöztetek a családi...

Miután elköltöztetek a családi házból a ti életetek milyen irányba változott?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron végeztem az egyetemmel, sikerült elhelyezkednem és el is költöztem. Tetszett, hogy végre önálló vagyok és, hogy több felelősségem is van, ami elsőre ijesztő volt, de hamar belerázódtam. A régi barátaim mellé találtam új barátokat is, de a régiekkel is ugyanúgy összejárok. Tetszik, hogy azt hozhatok fel magamhoz, akit szeretnék (persze nem vadidegenre gondolok), vagy odamegyek ahova szeretnék, addig maradok fenn (főleg most) ameddig szeretnék, nem kell engedélyt kérni. Nem szól be senki, hogy ha munka után nem dolgozok még itthon, vagy egész nap pizsomában flangálok,vagy azt a filmet nézem meg, amelyiket akarok, és senki sem szól bele.

Míg otthon laktam addig szinte mindenért megszóltak, edzeni nem mertem előttük, mert csak kinevettek volna, a barátomat nem akartam magunkhoz vinni, mert akkor is csak nevettek volna rajtam és mindig valami szexes poént sütött el apám. Hiába próbáltam nem rá figyelni, nem mindig sikerült. Most hogy egyedül lakom, és eljön hozzám a barátom, akkor végre nyugiban lehetünk, nem pofázik senki.

Nem mondom,hogy "börtönben" éltem, de szüleim régimódi gondolkodása és viselkedése kicsikét leszűkítette a lehetőségeimet. Örülök, hogy hamar, 23 évesen külön tudtam költözni és önállósodtam, talán még a viszonyunk is jobb lett (talán)...

Nektek mikor sikerült elköltöznötök? Milyen volt előtte és utána az életetek?

2020. ápr. 24. 09:52
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Egyetem elejétől kezdve albérletben laktam, hétvégenként jártam haza, de akkor nonstop tanulás volt. Úgyhogy az önállóság fokozatosan kialakult 18 éves koromtól kezdve, a végen már az alberletet neg mindent en fizettem, az msc-t levelezőn csináltam meg, mert elhelyezjedtem teljes munkaidőben a szakmámban és visszaköltöztem a szülővarosomba. Szeged nagyon hiányzik, a legjobb város volt. Véglegesen 26 évesen költöztem el saját lakásba a párommal, addig vele laktam albérletbe másokkal, vagy az ő szüleinél voltunk, vagy az enyémnél. Itt a sajat lakasban laktunk elsőnek egyedül úgy, hogy nincs lakótárs. Ez nagyon jó érzés, akkor főz az ember, amikor akar. Ha akarok, nem mosogatok el 1 napig (tovább úgy sem bírom), senki sem szól rám.
2020. ápr. 24. 10:25
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
én egyetem 2. évétől gyakorlatilag már nem laktam otthon, de egyedül sose. nekem is lassú átmenet volt gyerekből felnőttbe. ma már külföldön élek a párommal. nagyon élvezem, akkor fekszem és kelek amikor akarok, annyi édességet veszek magamnak amennyit akarok, azt főzök amit akarok.
2020. ápr. 24. 10:47
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem egy normális kérdés. Neked jobb lesz attól, ha valaki ideírja, hogy minden szarabb lett, mert egy alkalmatlan lúzer. Vagy minden tök jó, mert végre az alkoholista apám nem forgácsolja szét az agyam. Mi értelme? Nem segítséget vársz, csak hogy valaki megveregesse a vállad. Esetleg egy negédes beszélgetést.
2020. ápr. 24. 10:53
 4/5 anonim ***** válasza:
92%
Utolsó: vagy csak szimplán kíváncsi, hogy mással ez hogy volt..tudod az emberek szoktak egymással beszélgetni hátsó szándék nélkül is
2020. ápr. 24. 10:55
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem volt barátságos az otthoni légkör, nem kifejezetten minket bántottak a szülők, hanem egymást. Úgyhogy én egyetemre elmenekültem egy másik városba, kolis lettem, alig jártam haza, életem legjobb döntése volt. Aztán az egyetem végén hazaköltöztem, de amint elhelyezkedtem, elköltöztem albérletbe és bár alig jöttem ki a keresetemből, ez is nagyon jó döntés volt. Testvérem ezalatt végig otthon élt, mondván hogy nem akarja a keresetét albérletbe folyatni, mert hogy az milyen értelmetlen, de annyit gyötrődött a szülői viszályban, hogy a mai napig nyögi azt a terhet, teljesen szétcsúszott az élete, szóval csak őt látva is azt mondom, hogy "az utolsó fillérig" megérte elköltözni otthonról, mert lehet, hogy nem spóroltam százezreket - mint ő, de van életem, neki meg nincs, mert eladta azt "jó pénzért".
2020. ápr. 24. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!