Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mennyi pénzt adtok havonta...

Ti mennyi pénzt adtok havonta a gyereknek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az érdekelné engem, hogy beleszámítva mindent, mennyi pénzt adtok a gyerekeknek. Fiuknál játékokra a gépen, lányoknál műköröm, ilyen csajos-fius dolgok, ruhák stb.. Nem csak ezekre gondolok, hanem meg arra is, hogy napipénz meg bérlet/bérletek, plusz a " sajat szórakozására" pl: mozi.

Leginkább a középiskolás gyerekekre lennék kíváncsi, hogy ők mennyit kapnak.

2020. ápr. 23. 04:34
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Zsebpénzbe nagyon eltérő a magyar tanulmányok és statisztikák szerint. 18 és 20 év feletiek 20 ezer forintot vagy az felett kapnak. 15-19 év között 5 ezer forint
2020. ápr. 23. 08:07
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Havi kétezer forintot kapok (18 éves vagyok), nem sok, de pont ezért nem is költöm el, megtanultam spórolni és beosztani a pénzem. Emellett viszont ha sulibüfében akarok venni valamit, vagy elmennék moziba, akkor kapok pluszban valamennyit, de ha mondjuk szeretnék magamnak venni egy könyvet, vagy fejhallgatót vagy mondjuk egy számítógépes játékot, akkor azt a saját pénzemből kell kispórolnom.
2020. ápr. 23. 08:08
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Én 17 vagyok, havi kétezret kapok. Ha pl. évente 2x elmegyünk ruhát vásárolni, meg ilyesmi, azt a szüleink állják (de ha valamelyikünk hetente akar ruhát vásárolgatni, akkor azt saját pénzből kell). De mindent amit akarunk, szóval telefon, játék, bármi, azt saját pénzből kell. Az olyan dolgokat szokták még a szüleim fizetni, mint íróasztal, meg ilyesmi. Szóval a szükséges dolgokat a szüleim, de ami szimplán szórakozás, azt mi fizetjük magunknak. Ha megyünk valahova busszal vagy valami, akkor azt is általában a szüleink állják, de csak az utat.
2020. ápr. 23. 08:56
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Havi 50 ezret kapok. 19 vagyok, a bátyámmal élek, mivel a koli bezárt és nem mentem vissza a szüleimhez. A koliba is ennyit kaptam. Közösen intézzük a kaját, és ebbe a pénzbe benne van minden "plusz". Tehát wc papírtól kezdve, mosószeren, takarítószeren át, minden. Ebből veszek új ruhákat, ebből szórakozok. Most így soknak tűnik nekem ez az összeg, tekintettel arra, hogy itt akik írtak minimális összegeket mondtak. De tényleg nem megy hülyeségre a pénz, és egy-két heti bevásárlás már el tud vinni 10-15 ezret. Ezen túl már egy ideje olyan cuccokat is veszek a pénzemből ami költözésnél fog jól jönni: egy dobozba gyűjtök például tányérokat, evőeszközöket stb, mivel szeptemberbe jó lenne saját szobát bérelni. Ja igen, ami még igencsak el tudta vinni eddig a pénzem: például ágynemű (ezt is magamnak vettem), illetve ruhák (otthonról sokat nem hoztam), plusz bútorzat - most is épp egy ikeás tárolóra gyűjtök. Plusz kiadás még a fogászat. Mind maga a készülék, mind az állítása. Régebb erre jött még a menza költsége is.
2020. ápr. 23. 09:16
 15/31 anonim válasza:
98%
Én anno naponta kaptam 400ft-ot ennivalóra és ennyi .. szórakozni nem jártam. Nem is akartam de nem is engedtek hobbijaim sem voltak egyetlen vágyam a gitározás lett volna de nem engedték azt sem. Ha szükségem volt valamire mondjuk ruhára vagy cipőre nagymamámnak szóltam és tőle megkaptam de azt is csak ami fontos és tényleg kell. Volt olyan is hogy pár napig nem ettem és akkor azt a napi 400 ft-ot összegyűjtöttem :) én most kismama vagyok . Az én gyermekem nem így lesz nevelve :)
2020. ápr. 23. 09:17
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Heti 5000. Ruhát, bérletet nem ebből kell megvennie, azt mi vesszük, meg sokszor ruhákat kap ajándékba is rokonoktól egy-egy alaklomra, szülinap, stb.

Ez a heti kajapénz, ha nem akar otthonról vinni, vagy ha suli után szeretne beülni valahova az osztálytársakkal enni, inni valamit. De nem szokta mind elkölteni, és ebből 'spórol' szórakozásra. De ha kér egy-egy programra, akkor adunk arra is. Szerencsére nem szokott ezzel visszaélni, úgyhogy eddig nem volt még gond.

2020. ápr. 23. 09:34
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

14-es, te gyakorlatilag önellátó vagy ebből a pénzből. Akik akisebb összegeket írták, zoknak a család biztosította a lakhatást, rezsit, WC-papírt, ennivalót, szóval mindent, ami a létfenntartáshoz kell.

Ez szerintem egy fiatal gyereknél rendben is van, ott a zsebpénz tényleg legyen akkora összeg, amit a gyerek nyugodt lélekkel elkölthet bármire.

Fokozatosan vezetném be a "kötelező kiadások" (iskolaszerek évközbeni pótlása, bérlet, menza, ruházkodás) gyerekre bízott pénzből történő finanaszírozását, és egy-egy ilyen változtatáskor megfelelően emelném a zsebpénzét is.

2020. ápr. 23. 09:38
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem tegnap voltam már középiskolás, de nálunk nem fix zsebpénz volt. Viszont bármikor, bármire (nyilván normális határokon belül) kaptam, ha kértem.

Bulizni sosem jártam, sem akkor, sem azóta. Az ilyesmit egész egyszerűen nem szeretem. A testvérem egyszer-kétszer elment, arra is kapott pénzt. Én erre szimplán sosem kértem. Ruha, tisztálkodószerek, iskolaszerek... ez alap volt, csak mondanunk kellett, mire van szükség, és elmentünk együtt megvenni.

Ami nálam költséges hobbi volt, az a színház. Rengeteget jártam színházba, éltem-haltam érte (ma is amúgy), és hát az nem két fillér. Nem volt gond belőle, kifejezetten örült mindenki ennek a hobbinak, hol együtt mentünk jegyet venni, hol kaptam rá pénzt, aztán mentem én egyedül.

Később még utazgatni szerettem (először csak úgy, hogy belföldön, de más városban mentem színházba, és ott aludtam utána egy éjszakát, majd jöttek a más országok is, szintén színház meg városnézés miatt). Ezekre nyilván nem jutott annyi pénz, de ha tudtak adni, akkor kaptam. Aztán elkezdtem én magam is keresni, és a mai napig ezekre költök szinte csak. :)

2020. ápr. 23. 09:49
 19/31 anonim ***** válasza:
95%
17 éves koromtól dolgoztam diák munkán és én magamnak vettem a bérletet, ruhákat, iskolába ha kellett valami vagy amire épp szükségem volt. Anyaék mondták hogy az az én pénzem arra költöm amire akarom mert meg dolgoztam érte, és útolag bele gondolva egy nagyon jó döntés volt mert megtanultam értékelni a pénz értékét és jobban vigyáztam a dolgaimra mert tudtam hogy mennyit kellett érte dolgoznom. Diákmunkán 40-50ft megkerestem havonta úgyhogy nem is volt szükségem rá hogy anyájék pénzt adjanak nekem.
2020. ápr. 23. 09:56
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
*40-50 ezer ft-ot kerestem
2020. ápr. 23. 09:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!