Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mennyi pénzt adtok havonta...

Ti mennyi pénzt adtok havonta a gyereknek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az érdekelné engem, hogy beleszámítva mindent, mennyi pénzt adtok a gyerekeknek. Fiuknál játékokra a gépen, lányoknál műköröm, ilyen csajos-fius dolgok, ruhák stb.. Nem csak ezekre gondolok, hanem meg arra is, hogy napipénz meg bérlet/bérletek, plusz a " sajat szórakozására" pl: mozi.

Leginkább a középiskolás gyerekekre lennék kíváncsi, hogy ők mennyit kapnak.

2020. ápr. 23. 04:34
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
84%
A másik oldalról válaszolok, heti 15 eurot szoktam kapni. És mielõtt jönnének az ennyibõl nem lehet semmit venni válaszok, de, lehet és még spórolni is megtanultam.
2020. ápr. 23. 05:00
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Havi 20 ezret.
2020. ápr. 23. 05:37
 3/31 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk heti 5 euro, de a világon semmire se kell koltenie. A ruhait mi fizetjuk, fodraszt szintén, mukorme nincs. Ha menne valahova, mi fizetjük az utazást, a belépőt. Előfizetéses telefonja van, azt is mi fizetjük. Enni itthonról visz, plusz időnként kap külön büfé pénzt is, ha igényli. Mondjuk ő diakmunkazik is, havi 250-300eurot keres.
2020. ápr. 23. 06:11
 4/31 anonim ***** válasza:
80%
Nem hinném, hogy kaptam volna középsuliba pénzt, ruhát mindent megvettek nekünk. Reggelit otthonról vittem, mert utálom a péksütit, ebéd menza, egyébként minden nyáron diakmeloztam, abból is tudtam költekezni, de szívesen adtak a szüleim, ha kértem 1-2 programra
2020. ápr. 23. 07:10
 5/31 anonim ***** válasza:
92%

Gimisként nem kaptam rendszeresen zsebpént. Adtak, amikor kértem vagy ha vásárolni küldtek megtarthattam a visszajárót, szülinap, névnap, amit arra költhettem amire akartam.

A bérletet alap volt, hogy szüleim veszik.

2020. ápr. 23. 07:21
 6/31 anonim ***** válasza:
86%
20 ezret, de mindent fizetünk (ruha, koncert, stb..)
2020. ápr. 23. 07:22
 7/31 anonim ***** válasza:
60%

Már felnőttem, de gyerekként soha nem kaptam egyetlen forintot sem. Nem azért. Mert adtak volna bármennyit, ha kérek, megvettek volna bármit, amit kérek, sőt, foghattam volna, azt kiveszem magam a pénztárcájukból (nyilván nem a pofátlanság szintjén, de nem lett volna ebből probléma.) Csak egyszerűen nem voltak olyan hobbijaim, amiknek köze lett volna bármiféle pénzhez, vásárláshoz. Annyi minden másról is szólhat az élet... A fűtött lakás, iskoláztatás, ruha és ételellátás biztosított volt, volt sütő-főző anya, hatvanféle szomszéd néni és nagymama... nem voltunk ahhoz szoktatva, hogy köztéri zabáldákba járjunk pénzért enni. Nyilván, ha kellett új cipő, meg lett véve, de csak úgy sose volt nálam egy forint se passzióból. Minek? Nekünk volt még életünk is, lehetett rajzolni, biciklizni, sportolni, számítógépezni, alkotni, fúrni, faragni, várat építeni... nem csak a plázákban vonulni, és nézni, mit költhetsz.

Persze, tudom, vannak olyan fránya dolgok, amiért muszáj fizetni, befizetni valamit, stb. Ilyenkor nyugodtan el lehetett emelni a lakásban, asztalon, kabátzsebben és egyéb helyeken fellelhető ezreseket, aztán kész. Sose éltem vissza ezzel a lehetőséggel - nem voltam felelőtlen hülyegyereknek nevelve. De mondom, másról is szólhat a gyerek élete, mint a pénzről. Igyekezni kell valami olyan hobbik felé terelni, ami nem vásárlást, hanem önálló, kétkezi alkotást igényel, és akkor esze ágában fizetés után sóvárogni.

2020. ápr. 23. 07:24
 8/31 anonim ***** válasza:
90%
Én soha nem kaptam pénzt. De a bérletemet, azokat a fiús tisztassági dolgaimat mindig megvették. Amikor mentek a boltba mindig rákérdeztek kell-e valami. Mindig megkaptam. Bármi kellett legyen az valami játék, vagy könyv, bármi, mindig akkor ott odaadták a pénzt, és megvettem. Ha moziba, koncertre vagy csak szórakozni mentem a haverokkal de kellett pénz, kértem, adtak. De külön havi zsebpénzem sosem volt. Nem is vágytam rá. Jó volt úgy ahogy volt.
2020. ápr. 23. 07:33
 9/31 anonim ***** válasza:
36%

Nem kaptam zsebpenzt sose. Termeszetesen minden szukseges kiadas fedezve volt (tanulas, ruhazkodas stbstb.).

Bulira vagy egyebre sose kaptam. 1 nem is eltunk ugy, 2 anyam mondta o nem fedezi a lezullesem.

Suli utan, hetvegen dolgoztam (funyiras, favagas) amiert akkor szamitva eleg jo penzt kaptam, ezert azt szortam is.

Tehatha valaki lelemenyes es nem.lusta az kerit maganak penzt arra amire szeretne....

Ezert majd ugy fogom gyermeke nevelni, hogy kapni nem fog penzt, hanem tegyen erte.

2020. ápr. 23. 07:43
 10/31 anonim ***** válasza:
77%
Hetente 25 poundot. 12 éves szóval ennyi elég neki most még.
2020. ápr. 23. 07:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!