Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholista szülő lelkileg,...

Alkoholista szülő lelkileg, idegileg tönkre tett. A kibeszélés pszichológusnak vagy valami segítő csoportban segíthet?

Figyelt kérdés
15 éve vége, nyugodt életem van, de mai napig ha eszembe jut, szóba kerül, ideges leszek, sírás kerülget. Most válaszoltam egy témába vágó kérdésre, eszembe jutott minden...de mire végig írtam a válaszom, már legszivesebben vertem volna a billentyűket, ordítottam volna amit írok, bőgés kerülget, a szívem majd' ki ugrik a heyéről. Pedig már 15 év eltelt. Nincsenek kérdéseim, megtörtént, változtatni nem lehet rajta, viszont soha nem beszéltem róla senkivel. Segítene ha valakinek kibeszélném magam? Az a düh, az a feszültség ami bennem van, talán csökkenne vele? Vagy csak átmenetileg lenne könnyebb?

2020. ápr. 17. 23:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: egyrészt nem annyiért, másrészt pedig ha ismernéd a pszichológiát, vagy olvastál volna pszichoterápiáról szóló könyvet, tudnád: miről van szó.
2020. ápr. 18. 19:48
 12/14 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
"Pszichologus orankent 30 000 huf-ert meghallgat es semmi tanaccsal nem lat el!! Mert az szerintuk magadnak kell rajonni a megoldasra" Igen, mert nem ez a dolga. A jó pszichológus 10.000 Ft-ért meghallgat, és nem tanáccsal lát el, hanem segít rájönni a megoldásra. Ugyanis, ha 10.000 Ft/alkalomért elmondja a megoldást, akkor 1. Az nem annyira hiteles, mintha magától jönne rá az ember, és akkor 2. nem is annyira elkötelezett az alkalmazása mellett az ember, és , 3. akkor nem tanulna az ember meg egy módszert a másmilyen bajának kezelésére.
2020. ápr. 18. 20:03
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tanácsot.
2020. ápr. 18. 21:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Szia en aterzem nekem anyukam es apukam is ivott nalunk minden napos volt a verekedes is ezert lettem lelki beteg en is 11 eve jottem el otthonrol de nem volt konnyu viszont egybol megtalaltam a lelki nyugalmam.
2020. júl. 31. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!