Okozhat egy szülő a gyereknek olyan szintű lelki sérülést, hogy a gyerek, ha felnő, sose lesz lelkileg egészséges?
Figyelt kérdés
2019. okt. 29. 16:43
1/11 anonim válasza:
Hogyne okozhatna. Ezer meg ezer lehetősége van rá.
Esetleg kifejtenéd bővebben, mi a kérdésed?
2/11 anonim válasza:
Okozhat, naná! Pl nekem is okoztak és a testvéreimnek is! Az ilyen szülők lelki betegeket csinálnak a gyerekekből, a gyerekek felnőve mentális betegek lesznek!
4/11 anonim válasza:
Persze, nem is annyira ritka eset.
5/11 anonim válasza:
Igen, okozhat. Én vagyok a példa. Szülőknek nem nevezhető szörnyeteg. Gyerekkoromban lelkileg idegileg tönkre tettek. "Szüleimnek" köszönhetően, felnőttként több mentális betegségem lett és gyógyszereket szedek.
6/11 anonim válasza:
Persze. De egy idő után már a magad szerencséjének a kovácsa vagy. Egy életed van. Ne cseszd el. Abból még simán fel lehet állni, bár tudom, hogy nem egyszerű. Csak ne váljon kifogássá. Hidd el. Mert akkor vége.
7/11 anonim válasza:
Igen.Még most is félelem van bennem mikor haza kell menjek.
8/11 anonim válasza:
Igen. Apámtól ma is félek, pedig már30 felett vagyok.
Mind a mai napig pszichiáterhez járok. Szorongás, szociális fóbia alakult ki. Gyógyszerek nèlkül életképtelen lennék.
Mind a mai napig nem értem apàm miért bántott annyit.
9/11 anonim válasza:
Persze - ha állandóan nemet mondanak ésszerű, hasznos dolgokra - nem járhatsz sportolni/zeneórára, mert úgyse csinálnád, nem vagy elég hozzá, stb.
Vagy, ha kettős mérce van; másokhoz hasonlítgatja. A klasszikus: "Te miért nem vagy olyan, mint Dóri, Nóri, Csilla/akárki?"
10/11 anonim válasza:
Ez relatív...
Mondjuk egy szociopata vagy úgymond egy sérűlt ember lehet jobban érvényesűl vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!