Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinek kiskorban elváltak a...

Akinek kiskorban elváltak a szülei és később mondjuk a különélő szülőnek lett még gyereke hogy élték meg a helyzetet?

Figyelt kérdés
Féltékenyek voltak a másik gyerekre, haragudtak rá, esetleg kimondottan jóban voltak vele és testvérként tekintettek rá? Az apára, különélő szülőre haragudtak emiatt vagy tudták őt őszintén szeretni? Mennyire volt nehéz, hogy ők ritkábban látták az apukát? Mit tehetnék, hogy a gyermekem ebben ne sérüljön?
2020. ápr. 15. 11:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%
Nekem először a velem élő szülőm felől született testvérem, az akkor jobban megviselt. A külön élő szülőmnél 1,5 évvel később született húgom, nem voltam rá féltékeny, bár míg kicsit volt, nem nagyon tudtam vele mit kezdeni, még én is gyerek voltam, emiatt voltak súrlódások a mostohaanyámmal. De mára minden ok, mindkét tesómmal nagyon-nagyon jóban vagyok, nagyon szeretjük egymást, sőt a két tesóm is jóban van egymással. A szüleim is küldenek mindig ajándékot a másik szülőm gyerekének alkalmakra, így ebből sem volt gond.
2020. ápr. 15. 12:03
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Van 2 testvérem, és még 1 aki most fog megszületni nemsokára. 5 éves korukig azt se tudtam hogy apámnak felesége van. Annyira nem érdekelt. Inkább sajnálom őket hogy ilyen szüleik vannak.
2020. ápr. 15. 12:30
 3/18 anonim ***** válasza:
18%
Én az új pár vagyok, a férjem kislánya egyértelműen kifejtette, hogy számára milyen szörnyű lenne ha nekünk babánk születne, azóta nem igazán szimpatizálok a gyerekkel
2020. ápr. 15. 14:19
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Én legidősebb gyerek vagyok. 5 éves voltam, mikor született egy édestestvérem, 6 éves koromban elváltak a szüleim, majd 10 éves koromban született egy féltestvérem apa új kapcsolatából. Nem érzek nagy különbséget a kettő között, pont ugyanúgy a testvéreim mindketten, és a születésüket is hasonlóan reagáltam le, nyilván az életkoromnak megfelelően.
2020. ápr. 15. 14:29
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

A külön élő szülő új kapcsolatából született két gyerek. Nem nagyon tudtam mit kezdeni velük, hiszen 14 év van köztünk (jóval régebb óta külön voltak a szüleim, de nem lett új kapcsolat azon az oldalon). Néha eljátszottunk ha találkoztunk. Viszont a kedves szülő és a párja elérte, hogy ne akarjak találkozni se a gyerekekkel, se velük.

1. A gyerekeknek nem mondták meg, hogy a testvérük vagyok. Idegen voltam. Egyszer apának merészeltem szólítani az apámat, erre az idősebbik közölte, hogy: "te őt nem szólíthatod apának, mert nem az apukád!". Kellemes érzés volt.

2. Konkrétan közölték, hogy igényt tartanak a bébiszitteri szolgálataimra, hogy majd suli után hozzájuk megyek és pelenkázom a gyerekeket meg ilyenek. Holott pontosan tudják, hogy nem bírom a babákat, nem tudok gondoskodni róluk.

3. Az előző nem lett volna akkora probléma, hiszen átlag családokban ezeket megcsinálja az idősebb testvér, HA ezen kívül is szerettek volna bármit tőlem, ha egy kicsit is foglalkoztak volna velem. De nem, csak szívességeket kérnek, amúgy én mint ember cseppet sem érdeklem az apámat. Még a gimis ballagásomra se jött el, szülinapomon nem hív stb. Most már olyan szinten megszakadt a kapcsolatunk, hogy több mint fél éve nem beszéltünk. De igazság szerint nem bánom. A mostohaapám sokkal többet tett értem, mint az igazi.

2020. ápr. 16. 12:35
 6/18 anonim ***** válasza:
15%
Hogyan? Az ember tudomasul veszi, hogy igy jart. Oszinten, mit tud egy kisgyerek kezdeni, aki igazabol sehol sem kell, sot meg az intezet is felmerult, mint lehetseges megoldas? Felnove mar ok nem kellenek nekem. Ennyi.
2020. ápr. 26. 15:46
 7/18 GyakoryKrisztina válasza:
68%
Nekem nem váltak el a szüleim, de van egy ismerősöm akinek igen, és ő nagyon jóban van az anyukájának a másik gyermekével.
2020. ápr. 26. 18:27
 8/18 anonim ***** válasza:
34%

En egy ilyen "gyerek" vagyok 24 evesen csak kozben felnottem. Hogy eltem meg h apam osszed#gott meg 2 gyereket? Abszolut hidegen hagyott. Emberileg se kedveltem..amig penzelt felvettem neki a telefont,de a gyerekeivel nem beszeltem 1 arva mondatot sem! Aztan amiutan nem penzelt es elmultam 19.. nevetvaltoztattam anyaira. Hivatalosan. Es elek nyugodtan ugy h mindenem megvan es egyszer se lattam oket es nem is fogom. El se ernek. Nem is akarjuk egymast.

Amikor kicsi voltam orultem hisz arra jo volt h boritekot adjon, arra h hogy van nem voltam kivancsi. Apamat se erdekelte mi van velem. Anyukamek mindent minden szeretetet penzt torodest gondoskodast otthon meleget stb stb megadtak! Tehat ugy eltem meg h szuper dolog h a hulladek fater tavol van. :D Amikor gyerekei szulettek masik notol azt ugy eltem meg h sehogy mert a nevuket sem tudom!! Van egy masik "testverem" arrol se tudok es nem is erdekel.

2020. ápr. 27. 01:44
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 25 évvel fiatalabb a testvérem, nem is tudtam róla egy darabig, hogy született. Ez azért fémjelzi a kapcsolatot.

Én ezt a családi ágat már eltemettem magamban, nem az én döntésem volt. A gyerekre nem haragszom, neki ehhez semmi köze. Gyanítom azt se tudja hogy van 2 idősebb féltestvére, és valószínűleg soha nem is fogják neki elmondani. Ami szomorú, de ez van.

2020. ápr. 27. 14:22
 10/18 anonim ***** válasza:
A különélő szülőmnél született gyerek. A család mindent megtett, hogy ne érezzük egymást testvérnek. Ez össze is jött. Mikor néha elmentem látogatóba, a gyerek végig hisztizte az ottlétemet. Így egyre ritkultak az amúgyse gyakori látogatások. Már régen elengedtem, hogy családtagként kezeljenek, az öcsémről nem is nagyon tudok semmit.
2020. máj. 21. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!