Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha apám már...

Mit csináljak, ha apám már tizen-éve iszik?

Figyelt kérdés

Most hogy össze vagyunk zárva folyamatosan, rohadt idegesítő látni és tapasztalni, hogy naponta megiszik fél liter pálinkát, több doboz sörrel. És ilyenkor mindig elveszti a fejét és nemlehet vele normálisan kommunikálni. A legrosszabb, hogy férfi létére elég sértődékeny, és ha már csak felhozom ezt a témát, akkor azzal kezdi hogy az alkoholizmus nem itt kezdődik, utána lehord mindennek, és azzal fenyeget, hogy övé a lakás, ő keresi a pénzt, és nemfog többet finanszírozni ezekután semmit. Ja és nekem kuss amíg az ő házában élek. Patthelyzetben vagyok. Mit lehet ilyenkor csinálni?

23/F

2020. ápr. 11. 21:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Már régen alkoholista. Azzal jársz legjobban, ha mihamarabb saját lábadra állsz és elhagyod azt a házat.
2020. ápr. 11. 21:15
 2/10 anonim válasza:
100%
Üdv a klubban. Lépj le minél előbb, ha van rá lehetőséged. Jobb sajnos nem lesz.
2020. ápr. 11. 21:19
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Mi az, hogy férfi létére, a férfiak nem képesek megsértődni?
2020. ápr. 11. 21:32
 4/10 A kérdező kommentje:

1-es és 2-es: Hát igen, azon vagyok én is, hogy a saját lábamra álljak, de még van sajnos 3 év az egyetemből.. :/ Amíg nem volt a karantén, addig valamelyest jobb volt, mert tudtam kollégiumba lenni.

3-as: Eddig még nem tapasztaltam, rajta kívül persze, hogy a férfiak könnyen megsértődnének. Ha valami olyasmit mondok neki, ami kicsit is ellentétes az ő világnézetével, akkor lerendezi azzal, hogy miket beszélek, majd ő is így fogja viszonozni, hogy beszélek vele stb. Nem tud érveket felhozni, és a végén mindig nekem kell bocsánatot kérnem, addig nem is szól hozzám.

2020. ápr. 11. 21:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Próbáld meg, hogy csak korán reggel vagy délelőtt beszélsz vele és próbálj hatni rá amikor még aránylag józan.
2020. ápr. 11. 21:56
 6/10 anonim ***** válasza:

"Azzal jársz legjobban, ha mihamarabb saját lábadra állsz és elhagyod azt a házat."

+

Kezdj el pénzt félre tenni a temetésére. Egy hasnyálmirigy-gyulladás 3 nap alatt elviszi.

2020. ápr. 11. 22:01
 7/10 Lena7 ***** válasza:
100%

Az alkoholisták általában nemszokták belátni ,hogy azok.

Semmit sem tudsz tenni ellene. Minél elöbb költözz el. Mást nem nagyon tudsz csinálni

2020. ápr. 11. 22:26
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Itt mindenkinek alkoholista az apja?🤔
2020. ápr. 11. 23:01
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
A saját világnézetedet tartsd meg magadnak, főleg amíg nem vagy önellátó.
2020. ápr. 11. 23:33
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem tudsz tenni,a kritika csak olaj a tuzre,engem is terrorizalt mig otthon laktam es nalunk is ez volt mindenre az erv h amig az en hazamban laksz, amig az en kenyeremet eszed stb. En kolis lettem es aztan mar alberletbe mentem, felnott tesom mai napig veluk el(kulon szinten, de nem elszeparalt lakreszben), anyam xanaxfuggo lett hogy amig kiuti magat, addig sem kell apam reszeg kirohanasait hallgatni. Szomoru ez, szerintem csak az elkoltozes a megoldas, ez fuggoseg, hegyi beszedekkel nem gyogyithato, plane nehogy mar a "sajat taknyos kolkom mondja meg a tutit, aki nem elt annyit mint en". Keruld amig ujra nem nyit a koli. Sajnalom:(
2020. ápr. 12. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!