Mit kellene tennem azért, hogy apám végre beismerje, hogy iszik és elmenjen elvonóra?
Én csak azt nem értem, hogy tudod milyen szar egy alkoholista mellett felnőni, akkor minek szülsz bele egy ilyen családba gyereket?
Én konkrétan bűncselekménnyé nyilvánítanám, ha bárki arra kényszerítené a gyerekét, hogy egy alkoholista uralma alatt kelljen élnie.
Neked felnőtt emberként van választásod. A gyereknek nincs. Ha egy csepp eszed van, akkor inkább elmész albérletbe. Lehet soha nem lesz saját házad ezáltal, de ha maradsz akkor lesz egy lelkileg sérült gyereked tele gátlásokkal.
Soha nem fogja beismerni,hogy alkoholista. Mindíg talál indokot az ivásra, ha nem talál, keres.
Kár vesztegetned az energiádat, és húzz el onnan a francba.
Miért nem a "pasiddal" laksz? Milyen férfi(?) az olyan, aki hagyja, hogy a gyereke így éljen?
Inkább nyomorban, híd alatt, minthogy kitedd a gyerekedet egy ilyen "családi" körülményeknek.
Így nőttél fel. Ezt akarod a gyerekednek is? Ő már a Te felelősséged, nem az apádé.
A gyereket mindenképpen ki kell menekíteni ebből a környezetből.
Az ilyen gyerekekből lesz 20 évesen pszichológust járt szorongásos zavaros felnőtt,és a pszichológus annyit fog neki mondani,hogy 3 éves kora előtt az ember nem emlékszik semmire,de valamiért mégis sérülhetett akkor.
Attól,mert nem érti a gyerek,még hallja az ordítozást!
Bármilyen más megoldás jobb lenne,de egy alkoholistával nem lehet együtt lakni kisbabával!
Ja,és ezt tapasztalatból írom!
Nekem születésem óta(mióta emlékeim vannak) szorongásos zavaraim vannak.
Kb 5 éves koromban emlékszem arra,hogy apám üvöltözött,és csapkodott,verte a dohányzóasztalt,pl.
Nem alkoholizálás miatt,egyszerűen ideggyenge volt az élethez.
Kitudja mik történetek korábban,ami miatt szociális fóbiám,és generalizált szorongás alakult ki nálam.
Ne akarj ilyen sorsot a gyerekednek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!