Te elengednéd így?
A 16 éves gyereked jelentkezett egy nagy koreai céghez.Ők pedig azt mondták hogy szívesen látják.Hozzá teszem hogy a magyarom azért is ilyen szar,mert koreaiul és angolul folyékonyan beszélek.Pár dolog:
A koreai cégeknél ez egy norma,hogy ilyen fiatalok az előadók.
A cég fizet minden ért az elején aztán,vissza kell fizetni mikor dolgozik.Mikor gyakornok valaki akkor Koreába kell költöznie és ott fejezzibe az iskolát.
100% nem kamu,ő jelentkezett azon az emailen ami az igazi oldalukon van.
" magyarom azért is ilyen szar,mert koreaiul és angolul folyékonyan beszélek"
Na ezen jót nevettem! Mondom ezt úgy, hogy a fiam 10 éves kora óta Angliában él, és már felnőtt diplomás emberként is a magyar nyelv ugyanolyan tökéletes mint az angol
" magyarom azért is ilyen szar,mert koreaiul és angolul folyékonyan beszélek"
Én folyékonyan beszélek németül, angolul és jól beszélek spanyolul, de mit ad Isten: nem felejtettem el a magyart sem.
Troll.
A kérdező magyar nyelvtudása nem is szar, hiszen, ha elolvassuk, egyetlen nyelvtani hibát sem vétett, értelmesen, magyarosan el tudta mondani, hogy mi a kérdése.
Amúgy én ismerek olyan nőt, aki 9 évesen költözött Mo.-ra Romániából, és nem tud már olyan jól románul saját bevallása szerint. Azt mondta, hogy mindig nógatták a szülei, akik törik a magyart, hogy beszéljen hozzájuk románul, mert el fogja felejteni a nyelvet, de nemigen hallgatott rájuk, egy idő után, mikor megtanult magyarul, már a szüleivel is főleg így kommunikált, és tényleg "elfelejtette" a nyelvet. Mondta is, hogy nem tud úgy beszélni románul, mint egy felnőtt román, csak amolyan gyerek szintjén. Meg hogy egy tini nem beszél meg annyi mindent a szüleivel (nyilván ez kapcsolatfüggő), de ő nem beszélt már egy idő után olyan sokat románul a szüleivel sem, így valóban igazuk lett a szülőknek, és kb. elfelejtette az anyanyelvét. Egyszer hallottam románul beszélni telefonon az anyukájával, nekem ugyan elég folyamatosnak tűnt, de pl. azt a szót, hogy kabátom magyarul tűzte bele a román szövegbe. Mondta is utólag, hogy nem jutott eszébe, hogy van románul ez a szó, így magyarul mondta.
Engem 16 évesen Ausztriába, 17 évesen Németországba küldtek a szüleim nyelvet tanulni, bár csak 1-1 hónapra. Aztán 18 évesen másik kontinensre pár hónapra. Mindhárom alkalommal egyedül mentem, semmi baj nem volt.
Kérdező, csak 24 vagyok, nincs gyerekem. Biztosan nem hoznék könnyen döntést, nem tudom elengedném-e. Te ismered azt a nyelvet, kultúrát... A lényeg, hogy biztonságban legyen, illetve, hogy a gyerek is megbízható legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!