Hogyan törjek ki ebből?

Figyelt kérdés

Gyötrelmes és borzalmas gyerekkorom volt. Kilátástalan helyzetben éltünk, éheztünk és apám iszákos agresszívitása miatt folyton bújkálnunk kellett. Teljesen sivár, érzelmektől mentes életet éltünk egy szobában... Beszélgetni nem lehetett mert apám egyből üvöltött és lelki terrorban tartott minket. Csak a tv szólhatott. Mi nem. Soha semmink sem volt. Semmi sem sikerült. Így éltünk...

Felnőttem de minden igyekezetem ellenére teljes csőd az életem. Nekem sem sikerül semmi, hiába próbálok egy dolgot többféleképpen megközelíteni. Párkapcsolatom sohasem volt, sohasem jött össze. Esélyt sem adott soha egy nő sem hiába próbálkoztam. Nem tudok semmit sem felmutatni, nem haladok az életben. Ugyanolyan sivár, magányos az életem mint akkor. És bárhogy próbálok tenni ellene soha nem sikerül. Nagyon félek hogy így kell leélni az életem. Nem tudok kiszakadni ebből a gyerekkorom óta tartó balszerencsés sorából.

Mitévő legyek? Hogy lehet ilyen helyzetben győzni?

Tényleg nagyon elkeseredett vagyok hogy a régi folytonos rosszt nem tudom megtörni és jó dolgokat teremteni

2020. ápr. 4. 16:20
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%

Ne akard egy nap alatt rendbetenni az életed. Haladj lépésről lépésre. Most hol élsz, hogy élsz? Van mit enni, van munkád, ha nincs, van, aki ellásson?

Egy fokkal feljebb, tudsz rendesen öltözködni, adni magadra, jársz valamilyen közösségbe, van hobbid, végeztél valamilyen szakot vagy szakmát?

És így tovább... Kezdd kicsiben. Teremts pénzt, kezdj el tanulni. Keres egy csapatot tanulás, hobbi vagy munka kapcsán és próbálj beilleszkedni. Menni fog, de ne akarj mindent azonnal. Nézd meg, hogy honnan indulsz és mindig csak egy kicsit tegyél hozzá. Mikor a nullára felhúztad magad, jöhet a feljebb törekvés.

2020. ápr. 4. 16:48
 2/22 anonim válasza:
100%
Először én azt javasolnám,hogy keress fel egy szakembert,hogy segítsen feldolgozni a múltbéli traumákat.Ameddig ennyire felemésztenek a gyerekkori sérelmek,addig azt fogod érezni,hogy semmi nem megy.Ez azért van,mert még nem tudtad elengedni,feldolgozni a múltat.Nem írtad hány éves vagy,tanulsz vagy dolgozol. Valószínűleg depressziós vagy,amire gyógyszert is jó lenne szedned eg, pszichoterápia kíséretében. Ha lelkileg kicsit helyrejöttél,akkor pedig tanulj nyelvet,szakmát.Legyen hobbid,próbálj ki több dolgot,fedezd fel miben vagy jó,mi tesz boldoggá,onnantól már nem lesz ilyen érzésed.Kívánom,hogy sikerüljön minél előbb feldolgozni a múltad,légy türelmes. Ezt a mondást pedig tartsd észben: " Engedd el a múltat,hogy lehessen jövőd"
2020. ápr. 4. 16:52
 3/22 A kérdező kommentje:
Most jelenleg egyedül élek 5 éve már. 2010-ben meghalt apám és anyám újra házasodott egy alkoholista roma emberrel és pokol volt ismét az életünk. Odáig juttatott hogy öngyilkosságot kísérletem meg 2014-ben. Aztán rá egy évre elment az emberke, anyám pedig bejött a munkahelyemre és azt mondta hogy utána megy aztán itt hagyott. Közben kiderült hogy rengetegszer átvert engem a pasija miatt. Szóval most egyedül élek, és pokoli magányosan. Semmi élet kedvem. Teljesen felemésztett ez a sok rossz és az hogy akárhogy teszek érte mindig a semmi marad. Van állásom de pénzem az nincs most mert jött egy nagyobb kiadásom és elment a maradék. Ma még nem ettem, egy forintom sincs, abban bízom hogy hétfőn jön az utalás. Addig valahogy megpróbálom kibírni az éhezést
2020. ápr. 4. 17:19
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Anyudnak úgy látszik, ez a karmája, hogy egyik részeges embertől megszabadult, s kerített egy másikat. Valószínűleg Neki is gyerekkorában a családi hátterében keresendő ennek az oka.

Hagyd, hogy élje az életét. Ha hiányzol Neki, majd biztosan keresni fog.

Addig is foglald el Magadat, tanulással, munkával vagy hobbival. Meglátod, menni fog, csak ne légy kishitű. Fel a fejjel.

2020. ápr. 4. 17:32
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Mikor megjön az utalás, vegyél egy-két kiló rizst, és tedd el tartalékba, az nem romlik meg, éhezéses időben csak főzöl egy marékkal. Só is legyen otthon.
2020. ápr. 4. 17:37
 6/22 A kérdező kommentje:
Nem fordult még elő velem amióta egyedül élek hogy éheznem kellett volna, de most minden de minden összejött és a pénzem elvitte. Elég szar érzés. Gyerekkorom óta nem volt ilyen.
2020. ápr. 4. 17:46
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben felhívnék valakit egy ötszázas kölcsönért. Vagy átcsengetnék a szomszédba, hogy pár szem krumplit adnának-e kölcsön hétfőig.
2020. ápr. 4. 17:49
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Semmi befőtt, lekvár, keksz vagy konzerv nincsen otthon?Legalább tojást kéne venni valahogyan vagy kérni kölcsön. Főtt tojás laktató étel lenne.
2020. ápr. 4. 17:57
 9/22 anonim ***** válasza:
14%
Ez nekem is furcsa, még nem láttam olyan lakást, ahol egy morzsa étel sincs sem a hűtőben, sem a kredencben egy zacskó alján maradék liszt, sem egy kanál cukor... csak ahol senki sem lakik, ott ilyen a lakás...
2020. ápr. 4. 17:59
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Bp.-től messze lakik? Én se mennék a szomszédba.
2020. ápr. 4. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!