Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg a páromnak...

Hogy mondjam meg a páromnak hogy lehet nem is ő a gyerekének (az exétől) az apja?

Figyelt kérdés
Hallottam több ismerőstől is akik ismerik a párom exét, hogy amíg együtt éltek a nő több férfival is tartott fent kapcsolatot (a párom egész nap dolgozott), illetve azt is többet kérdezték, hogy mit gondolok mért nem hasonlít a gyerek egyáltalán az apjára? Ezt amúgy a páromnak is többen mondták már. Egyébként azért is szakítottak mert megtudta, hogy a csajnak szeretője van
2020. márc. 28. 12:52
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
86%

"De nagy a száktok addig, amíg nem a ti párotok költ olyan gyerekre, aki nem is biztosan az övé."

Én úgy vagyok vele, hogy ha összejövök egy férfival, akinek gyereke van, akkor tudom, hogy azt a gyereket neki el kell tartania. Ha a kérdező párja nem úgy mutatkozott be az első randin, hogy "Laci vagyok, az exem a fél várossal csalt", akkor kérdező abban a tudatban volt, hogy van egy gyerek, aki után fizetni kell. Ő ezt a helyzetet már elfogadta, innentől nincs joga ugrálni, egyedül a férfinak van joga utánanyomozni, övé-e a gyerek, ha érdekli.

2020. márc. 28. 13:36
 22/44 anonim ***** válasza:
94%
Hát mond meg neki így: "azt hallottam, a gyerek nem is a tiéd". Nem a körítéstől függ majd a döntése. Ha jó eséllyel már tud róla, csak nem akar vele szembenézni és tartja a gyerekkel a kapcsolatot, szereti, nem fog rólad jó képet festeni, ha kimondod ezt a tabut és arra agitálod, hogy koptassa le. A gyerek meg aztán tényleg nem tehet róla, hogy készült.
2020. márc. 28. 13:36
 23/44 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, az meg se fordult a fejedben hogy a pasid szereti azt a gyereket és őt nem érdekli ki nemzette? Hiszen tudod nem az a szülő aki gyereket csinál, hanem aki ott van mellette és neveli, szereti, támogatja.

Ha ennyire félted a pénzed legyetek külön kasszán.

2020. márc. 28. 13:39
 24/44 anonim ***** válasza:
28%

Dehogynem van joga, kedves 21-es, mert az természetes, hogy a sajátja után fizet, de az már nem, hogy egy kakukkfióka után is.

Nem is értem, miért érinti ilyen érzékenyen a lelketeket, hogy ha valaki felháborodik azon, hogy pénzelje más gyerekét. Ha ti akarnátok közös családot egy ilyen férfival, nem utána járnátok, hogy ne egy idegennek jusson már, hanem a tiéteknek? Vagy ti tartjátok a fél cigánysort nálatok, hogy nem gáz a családi kasszából más gyerekét nevelni? Igenis kell az az apasági, ha anyu egy ordas volt. Hát nehogymár! Ha a sajátja, fizet tovább, de ha nem, azt ugyan ki a Jóisten nyelné be, hogy megvágja a nő pár tízezerrel havonta?

2020. márc. 28. 13:44
 25/44 anonim ***** válasza:
38%
Ne kavard a xart.
2020. márc. 28. 13:48
 26/44 A kérdező kommentje:
Na hát képzeljétek el, hogy nem azért vagyunk közös kasszán, sőt én többet keresek mint a párom, szóval erről ennyit
2020. márc. 28. 14:07
 27/44 anonim ***** válasza:
80%
A gyerek elsősorban nem a szüleire hasonlít (küllemben), hanem a nagyszülők valamelyikére (ez már kb. 150 éves ismert tudományos tény, lásd Mendek brünni apát borsókísérleteit). Ha meg bizonyosság kell, valóban ott van az apasági vizsgálat. Csakhogy olyan is van, hogy valaki érzelmileg nagyon kötődik egy gyerekhez (még ha nem is az ő gyereke) és ezért nem érdekli, hogy ki a gyerek biológiai apja.
2020. márc. 28. 14:09
 28/44 anonim ***** válasza:
21%
Juj, mennyi elvált asszonyka, aki rosszul járna, ha apucu kételkedni kezdene! 🤭
2020. márc. 28. 14:25
 29/44 anonim ***** válasza:
91%

1. A kérdezö ezt már jópárszor megkérdezte, a végén mindig kiderült, hogy az apa NEM AKAR tesztet csináltatni, ö elfogadta a gyereket.

2. Az apának csak akkor van joga megtámadni az apaságot, ha komoly oka van a kételkedésre és az infó legfelejebb egy éve jutott el hozzá.

3. Ennek alapján a kérdez párja nem is léphetne semmit, mert vagy a ygrek születésekor kérhetett volna vizsgálatot, vagy akkor, amikor kiderült az esetleges megcsalás. Mivel már ez is hosszabb ideje történt, jelenleg nincs jogi alapja megtámadni az apaságot.

4. Ettöl függetlenül az nem ok, hogy a kérdezö hallot pletykákat, hogy "állítólag" - ez ugyanis csak rosszindulatot jelnet, bizonyítékot nem.

5. Mindemellett az egyetlen ember, akinek bármi joga is lenne ilyen lépésre, az az apa, senki másnak, még a kérdezönek sincs ebbe beleszólása. Ha az apa a sajátjának tartja vagy akarja a gyereket, akkor az az övé.

2020. márc. 28. 14:34
 30/44 anonim ***** válasza:
94%

Ha ti akarnátok közös családot egy ilyen férfival, nem utána járnátok,

Nem az én dolgom, hanem a szülőé. Ha ő úgy dönt, nem megy utána a dolognak, ahhoz nekem semmi közöm. Azt mondhatom, hogy bocs, én így nem akarok közös életet és közös kasszát, viszlát; de ahhoz nincs jogom, hogy kötelezzem tesztre vagy bármire.

2020. márc. 28. 15:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!