Hogy mondjam meg a páromnak hogy lehet nem is ő a gyerekének (az exétől) az apja?
"De nagy a száktok addig, amíg nem a ti párotok költ olyan gyerekre, aki nem is biztosan az övé."
Én úgy vagyok vele, hogy ha összejövök egy férfival, akinek gyereke van, akkor tudom, hogy azt a gyereket neki el kell tartania. Ha a kérdező párja nem úgy mutatkozott be az első randin, hogy "Laci vagyok, az exem a fél várossal csalt", akkor kérdező abban a tudatban volt, hogy van egy gyerek, aki után fizetni kell. Ő ezt a helyzetet már elfogadta, innentől nincs joga ugrálni, egyedül a férfinak van joga utánanyomozni, övé-e a gyerek, ha érdekli.
Kérdező, az meg se fordult a fejedben hogy a pasid szereti azt a gyereket és őt nem érdekli ki nemzette? Hiszen tudod nem az a szülő aki gyereket csinál, hanem aki ott van mellette és neveli, szereti, támogatja.
Ha ennyire félted a pénzed legyetek külön kasszán.
Dehogynem van joga, kedves 21-es, mert az természetes, hogy a sajátja után fizet, de az már nem, hogy egy kakukkfióka után is.
Nem is értem, miért érinti ilyen érzékenyen a lelketeket, hogy ha valaki felháborodik azon, hogy pénzelje más gyerekét. Ha ti akarnátok közös családot egy ilyen férfival, nem utána járnátok, hogy ne egy idegennek jusson már, hanem a tiéteknek? Vagy ti tartjátok a fél cigánysort nálatok, hogy nem gáz a családi kasszából más gyerekét nevelni? Igenis kell az az apasági, ha anyu egy ordas volt. Hát nehogymár! Ha a sajátja, fizet tovább, de ha nem, azt ugyan ki a Jóisten nyelné be, hogy megvágja a nő pár tízezerrel havonta?
1. A kérdezö ezt már jópárszor megkérdezte, a végén mindig kiderült, hogy az apa NEM AKAR tesztet csináltatni, ö elfogadta a gyereket.
2. Az apának csak akkor van joga megtámadni az apaságot, ha komoly oka van a kételkedésre és az infó legfelejebb egy éve jutott el hozzá.
3. Ennek alapján a kérdez párja nem is léphetne semmit, mert vagy a ygrek születésekor kérhetett volna vizsgálatot, vagy akkor, amikor kiderült az esetleges megcsalás. Mivel már ez is hosszabb ideje történt, jelenleg nincs jogi alapja megtámadni az apaságot.
4. Ettöl függetlenül az nem ok, hogy a kérdezö hallot pletykákat, hogy "állítólag" - ez ugyanis csak rosszindulatot jelnet, bizonyítékot nem.
5. Mindemellett az egyetlen ember, akinek bármi joga is lenne ilyen lépésre, az az apa, senki másnak, még a kérdezönek sincs ebbe beleszólása. Ha az apa a sajátjának tartja vagy akarja a gyereket, akkor az az övé.
Ha ti akarnátok közös családot egy ilyen férfival, nem utána járnátok,
Nem az én dolgom, hanem a szülőé. Ha ő úgy dönt, nem megy utána a dolognak, ahhoz nekem semmi közöm. Azt mondhatom, hogy bocs, én így nem akarok közös életet és közös kasszát, viszlát; de ahhoz nincs jogom, hogy kötelezzem tesztre vagy bármire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!