Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyám úgy él,...

Mit tegyek, ha anyám úgy él, mint egy hajléktalan?

Figyelt kérdés

Apu kiskoromban meghalt, anyu egyedül nevelt fel engem, és a testvéremet. Nem dolgozott soha, csak a segélyt vette fel apu után, abból tartott el minket. Nagyon sokat nélkülöztem, sokszor nem volt mit enni, sokszor télen hideg volt, dzsekiben kellett aludnom.iskola után munkába álltam. Nagyon boldog voltam, hogy végre van saját pénzem, és magamra költhetem... akkor ismertem meg a jelenlegi barátomat. Évek óta együtt vagyunk, nála lakom. Átlagos életet élünk, nem gazdag a barátom sem, de azt elmondhatom, az életem fényévekkel jobb lett.

Otthonról a tesóm is lelépett,most egyetemen tanul. Anyu egyedül maradt. Szoktuk látogatni, de utána mindig egyszerre leszek ideges és szomorú is.

Nincs munkája közel 2 éve, azóta én adok neki pénzt,amennyit tudok.

Iszonyatosan igénytelen,nem takarít, nem mos, és büdös is. Vannak kutyái,mindig is voltak, van, hogy napokig nem ad nekik enni. Már arra is gondoltam, hogy a kutyákat elviszem a menhelyre, még ott is jobb lenne nekik. Felbosszant, hogy tudna magáról gondoskodni,és nem teszi. Egész gyerekkoromban ezzel voltam úgymond " buntetve" nem kellett volna nyomorognom, de ő inkább ezt választotta.

Néha úgy Feldühít, hogy legszívesebben sorsára hagynám, ahogy ő teszi az állatokkal. De aztán eszembe jut, hogy ő is ember, az anyám, és hogy segíteni kell rajta.

Mit tennétek ilyen helyzetben ?

2020. márc. 14. 21:22
 1/5 anonim ***** válasza:
74%

Beszélj vele erről, hogy rossz őt így látni.

Mivel már egyedül él, így csak magára kell költeni a pénzt.

Mondd neki, hogy segítesz neki munkát szerezni és hagyja abba ezt az életmódot. Próbálj meg érveket összeszedni, hogy miért lenne jobb, ha váltana.

Ha szerezz munkát, akkor félre tehet kicsinosíthatja a lakást. Vehetek új cuccokat majd magának, nem szeretne egy tv? Vagy új telefont? Biciklit? Vagy akármit.

2020. márc. 14. 21:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Anyád csinál amit csinál nem hiszem azt, hogy tudsz rajta segíteni ha már régen is ilyen volt. Viszont szegény kutyáknak jó lenne ha vinnél ennivalót legalább azok ne szenvedjenek, ők aztán nem tehetnek semmiről.
2020. márc. 14. 21:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Beszéld meg vele.

Kb 2 évvel ezelőtt anyám elkezdett guberálni, kukázni mint egy csöves. Mindenfèle mocskos kaját haza vitt, elhanyagolta magát. Miközben tesómmal segitettünk neki mindig. Ő élvezte, el se akartuk hinni. Mentális betegsége van neki. De! Leültem vele, elmondtam neki, ha nem fejezi be, nem szedi össze magát, akkor a párommal sose megyünk oda, sose fogja megismerni a leendő unokáját.

Nagyot nézett, mert azt hitte normális amit csinál. Másnap be is fejezte.

2020. márc. 15. 01:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A kutyáit mindenképpen vidd el menhelyre vagy keress fel pàr állatvédő szervezetet és ők keresnek nekik ideiglenes gazdát, amíg anyukád nem jön rendbe. Ez nem élet nekik sem, hogy napokig nem kapnak kaját :(

Ha nem engedi akkor pedig rendelj nekik tápot vagy bármi mert így sajnos hosszútávon éhen fognak halni :( nagyon hosszú szenvedés vár rájuk... Mindenképp vidd el őket anyukádtól!

2020. márc. 15. 09:14
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is, először beszélj vele nyíltan, mond el neki, hogy ez téged mennyire zavar, és persze beszélj a múltról is. Ettől még ne mbiztos, hogy változni fog, de te megkönnyebbülsz, ha kimondod neki. És aztán szépes lassan én eltávolodnék tőle. Felelős vagy érte, de nem annyira, hogy ez "megegye" az életedet.
2020. márc. 15. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!