Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyámék nem...

Mit tegyek, ha anyámék nem normálisak, és nem értik meg, hogy nem akarok állandóan zsíros, cukros kajákat enni több okból kifolyólag?

Figyelt kérdés

Az okok, ami miatt nem akarok cukros, zsíros kajákat enni:

1. Le akarok fogyni (kicsit husos vagyok, 154cm/50kg)

2. Pattanásos voltam nagyon sokáig, és hamar zsírosodott a hajam. 6 hónapig szedtem egy erős gyógyszert, ami sok mellékhatással járt. Nem akarom megint, hogy pattanásos legyek vagy zsírosodjon a hajam.

Anyámék folyton veszik nekem ezeket a kajákat. Hiába mondom, hogy nem kell, az apám behozza nekem. Jó, nem azt mondom, hogy lenyomják a kaját a torkomon, de emiatt mindig elcsábulok.

Mit lehetne tenni? Már nem egyszer próbáltam velük beszélni, de mindig azt hozzák ki belőle, hogy hálátlan vagyok, és nem értékelem, hogy ilyenekkel kedveskednek nekem.

2020. márc. 12. 19:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
64%
Egyáltalán nem biztos, hogy a sportolástól modellalakja lesz a kérdezőnek. Az emberek nem gyárban készült egyentermékek, nem egyformák. Mindenki másmilyen, más testarányaink vannak, ez genetika, és ezen nem lehet változtatni, ezt el kell fogadni. A kérdezőnek teljesen jó a testtömegindexe, vagyis egészséges, nincs elhízva és nem kórosan sovány. Nyilván a mozgás nagyon fontos az egészségmegőrzéshez, és nem azt mondom, hogy ne mozogjunk, de mivel a kérdező 154 cm, sportolhat akármennyit, soha az életben nem lesznek ugyanolyan testarányai, mint egy 170-180 cm magas embernek. Az a baj, hogy a média azt tömi a fejünkbe, hogy csak a modellalkatú nők lehetnek szépek, csak az ő alakjuk normális, és mindenki más csúnya, pedig ez egyáltalán nem így van. Baromi unalmas lenne, ha mindenkinek egyforma lenne a testalkata, mint valami barbi babáknak. A saját testét mindenkinek el kell fogadnia. Rosszabb esetben sajnos ehhez pszichológus segítségére van szükség.
2020. márc. 13. 12:00
 22/25 anonim ***** válasza:
86%
NEm anyádék "nem normálisak", hanem te, ha megeszed, amit nem akarsz!
2020. márc. 13. 12:30
 23/25 anonim ***** válasza:
25%

Ha 50 kilóval husosnak látod magad akkor nem fogyózni hanem sportolni kell. Az izom ad szép alakot és formát nem a csontok

Plusz azon hogy hogyan oszlanak el rajtad a dolgok alkat kérdése. Nem hasra ütésre mondják valakire hogy alma/körte/homokóra alkat. Ezellen meg nem tehetsz.

Végül ha nem akarosz megenni valamit, ne edd. Ha beviszik hozzád vidd ki a konyhába stb.

2020. márc. 13. 17:07
 24/25 anonim ***** válasza:
0%

Én 2 pattanásos évek óta vegánt is ismerek, a zsíros kaja zsíros bőr az mítosz.

Egyszerűen ne edd meg, amit vesznek, főzz/készíts olyat az otthoni ételekből, amit akarsz.

Ha szeletelt fagyasztott sültkrumpli van meg szalonna, vágd le a szalonna zsírját, csak a husit edd, a sultkrumplit meg ne olajban susd, hanem fozd meg vízben.

Találd fel magad, ha extra étrendet akarsz, tegyél érte!!

Nagyon utálom, kikor tinik elvárják az extra étrendet, hogy a diétáskaja a szájukbaketüljön készen, főzni, receptet nézni nem hajlandóak és luxuskaját dirigàlni azt igen.

A káposztától is fogyni fogsz, nem csak a csirkemelltől, kezdj el főzni és csak azt edd meg otthon, amit akarsz. Ha behozzák kiviszed. Csak ne lássanak koplalni, tájékoztasd őket, hogy megettem fél kiló pároltkáposztát és 2 liter tojáslevest.

2020. márc. 14. 06:08
 25/25 Blue fragrance válasza:

Azt írtad kérdező, hogy a hasadon,s combodon is van zsír, vagyis az már majdnem egyenletes testsúly eloszlás.

Véleményem szerint nem lehetsz súlyosan hájas csak tökéletes/csinos testre vágysz, hiszen gondolom fiatal vagy.

Ha megendedsz egy tanácsot, mérdd le a derék,csípő és mellbőséged aztán pedig online "body shape calculator"-ban meg tudod állapítani testalkatod. Ezzel a tudással majd előnyösen tudsz öltözködni, ami ugye fontos, ha mégsem tudnál vagy szeretnél fogyni.

2020. ápr. 17. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!