Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyámék nem...

Mit tegyek, ha anyámék nem normálisak, és nem értik meg, hogy nem akarok állandóan zsíros, cukros kajákat enni több okból kifolyólag?

Figyelt kérdés

Az okok, ami miatt nem akarok cukros, zsíros kajákat enni:

1. Le akarok fogyni (kicsit husos vagyok, 154cm/50kg)

2. Pattanásos voltam nagyon sokáig, és hamar zsírosodott a hajam. 6 hónapig szedtem egy erős gyógyszert, ami sok mellékhatással járt. Nem akarom megint, hogy pattanásos legyek vagy zsírosodjon a hajam.

Anyámék folyton veszik nekem ezeket a kajákat. Hiába mondom, hogy nem kell, az apám behozza nekem. Jó, nem azt mondom, hogy lenyomják a kaját a torkomon, de emiatt mindig elcsábulok.

Mit lehetne tenni? Már nem egyszer próbáltam velük beszélni, de mindig azt hozzák ki belőle, hogy hálátlan vagyok, és nem értékelem, hogy ilyenekkel kedveskednek nekem.

2020. márc. 12. 19:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
67%
Az egyetlen megoldás, hogy nem "csábulsz el"!
2020. márc. 12. 20:24
 12/25 anonim ***** válasza:
62%
Ha nem egyenletesen oszlik el, akkor tök mindegy, hova aszalod magad. Ugyanilyen arányaid lesznek.
2020. márc. 12. 20:30
 13/25 anonim ***** válasza:
71%

Nem kell megenni, amit nem szeretnél. A szüleid szemszögéből ez úgy néz ki, hogy amikor hoznak neked valamit, akkor cirkuszolsz, hogy minek hozzák, de azért mégis megeszed. Ebből nekem is az jönne le, hogy hálátlan vagy, nem köszönöd meg, amit kapsz, de felzabálni azt fel tudod, és ez így hatalmas bunkóság. Ha tényleg nem ennéd meg, akkor egy idő után elhinnék, hogy tényleg nem kell, de te inkább őket hibáztatod azért, mert nincs semmi akaraterőd.

Mellesleg nem vagy túlsúlyos, nem azért nézel ki rosszul, hanem mert nem mozogsz. Ha jobb alakot akarsz, akkor sportolni kell. Hiába koplaltatnád magad vagy zabálnál egész nap salátát, attól sem lenne varázsütésre szép alakod.

2020. márc. 12. 20:35
 14/25 anonim ***** válasza:
39%
Te beteg vagy de nem a súlyoddal van gond. Orvos, elsősorban pszichológus a megoldás.
2020. márc. 12. 21:53
 15/25 anonim ***** válasza:
80%

Alkati adottság, ki hová hízik először, és lehet, hogy nem nevezhető az illető túlsúlyosnak, a kritikus helyeken mégis látja magán a változást.

A szüleid kedvesek akarnak lenni hozzád, és nem bántod meg őket, ha "Nem kérem" helyett inkább megfogalmazod a konkrét kívánságod, pl. "apa, holnapra kérhetek magos zsömlét/ csirkesonkát/ paradicsomot... stb?" A lényeg, hogy az ő fogalmaik szerint is "rendes" étel legyen.

2020. márc. 12. 22:18
 16/25 anonim ***** válasza:
85%
én naagyon sokat fogytam,de mivel nem tornázom a pocim megmaradt, viszont nagyon jól tudom, hogy ezért nézek ki ducinak. Mozogni is kell, mert hiába fogysz, ha nincs izmod...
2020. márc. 12. 22:48
 17/25 anonim ***** válasza:
27%
Jó dolgodban azt sem tudod már, min verd a nyálad. Nem akarsz, nem eszel. Ennyi. Az meg hogy úgy nyilatkozol a szüleidről hogy nem normálisak, csak azért mert ételt raknak eléd, csak a te szegénységi bizonyítványod.
2020. márc. 12. 23:57
 18/25 anonim ***** válasza:
87%
Mi lenne, ha segítenél anyukádnak a főzésben és közben csinálnál magadnak olyan kaját, amit meg tudsz enni. Egyébként szerintem a problémádra a sport a megoldás és az, hogy kivered a fejedből, hogy a deszka a normális alkat. Szeretnéd, hogy majd szálka menjen a pasid kezébe, amikor simogat? Ugye nem? :)
2020. márc. 13. 01:59
 19/25 anonim ***** válasza:
7%

Dobd ki, úgy, hogy lássák. Hidd el, elég hamar nem fognak többször venni.

+sport, ebben igaza van a többieknek

2020. márc. 13. 07:56
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom dettó... amikor kiderült, hogy a férjemnek magas a koleszterinje, annyit mondott rá, hogy "hú nahát, figyelj oda magadra, sok zöldség, de ne itt diétázz!" Még jó, hogy csak havonta egy hétvégén töm minket, de ott is orbitális sértődés van, ha nem eszünk akkora adagot, mint ők...

Bocsánat a kitérésért! Szóval a megbeszélés sajnos nálunk nem sikerült sosem (8 éve próbálkozunk). Azzal sikerül mostanában ügyeskedni, hogy irtó kicsi adagot szedünk magunknak, de repetázunk. Ilyenkor nagyon büszke magára :) A rengeteg csokoládét elspájzoljuk mások ünnepeire (névnap, szülinap). A főtt ételeket fagyasztjuk (persze, gondolom ez a lehetőség nálad nem játszik.)

Hülye helyzet, de marad az önmegtartóztatás, elajándékozás és az elspájzolás. Sajnálom, hogy nem támogatnak :(

2020. márc. 13. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!