Édesanyám hozzám akar költözni! Mit tegyek?
Külföldön élek a párommal és hazajöttünk a húgom esküvőjére.Mikor elköltöztem,akkor anya nagyon megharagudott és azóta is morog miatta.Az esküvőn viszont nagyon kíváncsi volt és kérdezgetett,hogy milyen kint,munka stb.Kiderült,hogy azért,mert ő kint szeretne dolgozni.A fejébe vette,hogy ő hozzánk(!) költözik és majd én szerzek neki egy jól fizető állást.Én nem vagyok hálátlan és szeretem őt,de ezt nem csinálom.Külföldre akar menni nulla nyelvtudással és képesítéssel, illetve a mi házunkban akar lakni.A másik dolog,hogy mi lesz édesapámmal? Hisz együtt laknak,ő meg csak úgy elmegy?
Mi 1 hét múlva megyünk haza és velünk akar jönni.Mondtam neki,hogy ezt jobb lenne átgondolni.Azóta megy a hiszti.
Mit lehet tenni? Nem szeretném,ha zsarolni kezdene megint.
Nyelvtudás nélkül kint boldogulni rettentő nehéz. Nagy mázli kell hozzá. A testvérem 20-as évei elején látott egy hirdetést, hogy tengerjáró hajókra keresnek személyzetet. A testvérem végzettsége pék, sikerült is kijutnia. Az angol nyelvtudás feltétele volt a kijutásnak, ezért a tesóm tanárhoz kezdett járni, de minimális volt a nyelvtudása mikor kiment. Szerencséje volt a főnőkével, aki közölte vele, hogy ha máshoz kerül, ezzel a nyelvtudással az első géppel küldte volna haza, de ő a szakmai hozzáértést többre tartja, és a bátyám nagyon jó a szakmájában.
Kérdező adj ultimátumot. Tanulja a nyelvet, aztán ha megy, akkor beszélhettek a továbbiakról.
Na és a férjed? Mert az ő véleményéről semmit nem írsz. Érdekelne, hogy ő mit szól hozzá, hogy ez a nő, aki eddig haragban volt veled, most hirtelen kitalálta, hogy megy élősködni a nyakatokra. Csendben tűri, és hagyja, hogy te ezt eldöntsd egyedül? Nem bánja, hogy ti ketten határoztok az ő további életéről, hogy hosszútávon szállodának fogja használni a ti otthonotokat?
Én nő vagyok, de ha a párom anyja ilyesmivel állna elő - sajnos ki is nézem belőle a jövőt illetően - a képébe röhögnék, és mondanám hogy ne is álmodjon róla.
13#
Több joga van hozzá egyedül dönteni egyébként, nincs az anyóssal köztük vérségi kötelék, senki nem kényszerítheti rá, hogy egy idegen beköltözzön a házába.
Nehéz elhinni, hogy 0 nyelvtudással valaki elboldogul külföldön. Hacsak valaki nincs mellette, aki fordít. Még ha csak takarításról van is szó: honnan fogja megérteni, hogy mondjuk a 2. emeleti 27-es szobának azonnal álljon neki, mert jönnek vendégek? Vagy hogy ablakot is pucoljon, vagy mit tudom én? Szerintem a legalapabb munkához és a kinti élethez kell legalább egy erős alapfok amire aztán lehet építeni.
Magasan kvalifikált embereknél tudom elképzelni, hogy kimegy külföldre, a helyi nyelvet még nem tudja, de cégen belül elboldogul az angollal.
Szóval szerintem erre alapozz anyukádnál. Ha mondjuk valamit rosszul csinál a munkájában, hogy fogja megérteni, ha a főnök ezt közölni szeretné? Én a helyedben azt mondanám, hogy ha elért itthon az adott nyelvben egy szintet, és összegyűjtött annyi pénzt, ami a kezdő lakhatáshoz kell, mert nálatok nem férnétek el, külön család vagytok, félsz a konfliktusoktól, stb; akkor természetesen segítesz a munkakeresésben. Ne utasítsd totál vissza, de ne is fogadd magadhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!