Édesanyám hozzám akar költözni! Mit tegyek?
Külföldön élek a párommal és hazajöttünk a húgom esküvőjére.Mikor elköltöztem,akkor anya nagyon megharagudott és azóta is morog miatta.Az esküvőn viszont nagyon kíváncsi volt és kérdezgetett,hogy milyen kint,munka stb.Kiderült,hogy azért,mert ő kint szeretne dolgozni.A fejébe vette,hogy ő hozzánk(!) költözik és majd én szerzek neki egy jól fizető állást.Én nem vagyok hálátlan és szeretem őt,de ezt nem csinálom.Külföldre akar menni nulla nyelvtudással és képesítéssel, illetve a mi házunkban akar lakni.A másik dolog,hogy mi lesz édesapámmal? Hisz együtt laknak,ő meg csak úgy elmegy?
Mi 1 hét múlva megyünk haza és velünk akar jönni.Mondtam neki,hogy ezt jobb lenne átgondolni.Azóta megy a hiszti.
Mit lehet tenni? Nem szeretném,ha zsarolni kezdene megint.
Húgomat kérdeztem,hogy volt-e valami köztük,de nem tud róla.Nem is tűnt úgy,hogy gond lenne,mert szokás szerint jól elvoltak.
Egy barátnője mesélte neki,hogy a fia is nulla nyelvtudással ment ki és szuperül keres,meg a neten is olvasta,hogy külföldön milyen jó fizetést adnak.Innen jött az ötlet,gondolta,hogy ő akkor milliomos lesz.A mi helyzetünk meg nem olyan,hogy betoljuk valahova.Nincs vállalkozásunk,nincsenek olyan kapcsolataink.
Vidd ki. 1 hét és sírva rohan haza. Nyelvtudás nélkül majd letörik a szarvát.
Ráadásul nálatok a ti szabályjaitokat kell betartani, ami szerintem szintén nem fog neki tetszeni Egy próbát megér. Majd rájön, hogy az ő kis magyar pénzecskéjével nem tud költekezni, mert ugyebár ha rögtön el is kezdene dolgozni, 1 hónap után kapna fizetést.
Volt már kint nálatok amúgy?
Pedig vannak ám olyanok, akik nyelvtudás nélkül is elvannak kint. Hogy ki és hogyan szerezte nekik a munkát... nem tudom. De nem lehetetlen. Ahol én lakom Angliában, van egy olyan lengyel bolt, ahol az eladók jó része egy mukkot sem tud angolul.
Olyanról is hallottam, hogy valaki egy pékségben dolgozik, pedig nem pék a szakmája, és a nyelvet se igen beszéli.
Olyanokat pedig személyesen is ismerek, akik takarítanak hotelben, és pár szónál többet szintén nem tudnak.
Ilyesfajta melót azért segíthetnél keríteni az anyukádnak. Beszéld meg vele, hogy vállalna-e takarítást is akár, ha igen, akkor segíts neki elhelyezkedni. Átmenetileg sem lakhat nálatok? Azért ez nem szép dolog. Ha belemenne így is a kiköltözésbe, amit nemigen hiszek, akkor tisztázzátok le előre, hogy mihelyst spórolt elég pénzt, elköltözik tőletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!