Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem kisfiát hogyan...

A férjem kisfiát hogyan vegyük rá, hogy betartsa a szabályokat?

Figyelt kérdés
A férjemnek van egy 6 éves kisfia, mindenben támogatjuk anyagilag, minden hétvégén itt van velünk, Amikor megismertem 2 éves volt, nem volt gyermekem mindent ráhagytunk azon a 2 napon amikor itt volt velünk, mára van egy 2 és fél éves kislányunk, szeretettel közeledünk a kisfiú felé, de most már az a baj a kicsi elkezdte utánozni, ami nagyon zavar, hogy befogja a fülét ha valami olyat mondunk ami nem tetszik neki, ha megkérjük egyen kint velünk a konyhában akkor azt mondja utálok itt lenni, haza akarok menni, akármit ami a kicsire is vonatkozik próbáljuk vele is betartatni, nem a párom hívja apukájának , mert az anyukája terhesen elment egy másik férfival , őt tartja apjának. Ami engem nagyon felháborított, hogy azt mondta a páromnak, mikor halsz már meg , hogy enyém legyen a házad, pedig közösen vettük az ingatlant a párommal, persze ő ezt nem tudja, mit tudnánk tenni , hogy alap dolgokat ő is betartson?

2020. febr. 29. 11:47
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
83%
Ez csak hiszti. És ha hagyjátok, a fejetekre nő. Kicsit mondjuk leesett az állam a "mikor halsz már meg hogy enyém legyen a házad" résznél, ezt nyilván az anyjától hallotta, mert magától egy hatéves nem hiszem, hogy tud ilyet (bár ki tudja). Én a helyetekben először az exfeleséggel beszélnék, elmondanám, hogyan viselkedik a hétvégéken a gyerek és arra törekednék hogy közösen állítsunk fel szabályrendszert. A gyereknek meg kell értenie hogy amit nem szabad azt nem szabad. A hisztizésből származó hányását pedig feltakaríttatnám vele, pláne azért mert gyakorlatilag szórakozik azon, hogy te takarítasz utána. Gondolom nem csak nálatok, de az anyjánál is rá lett hagyva minden, mostanra meg egy ilyen kis görcs lett. Ezt ki kell nevelni belőle.
2020. febr. 29. 16:22
 22/51 Andi80018 ***** válasza:
96%
Szerintem alap probléma, hogy a gyerek érzi, hogy egyik család se akarja őt, és nem akarnak, akartok vele igazából foglalkozni. Illetve nem kap elég szeretet, figyelmet. Pláne az anyjánál. Itt később nagy gondok lesznek, főleg, ha elkezd suliba járni. Szóval a szabályok betartása nem az első dolog, amit meg kellene oldani. Alapból nincs egy biztonság mögötte, amit szintén éreznie kellene. Minden tette a kisfiúnak kivetülése az ingatag családi körülményeknek. Itt nagyon komolyan le kellene ülni beszélgetni az apának és az anyának, mert nagyon jó úton haladnak a gyerek életének tönkretételében. Az apuka pedig majd pihengethet a kirendelt nevtan meg pszichológus várójában felváltva a kedves édesanyával.
2020. febr. 29. 16:57
 23/51 A kérdező kommentje:
Az anyáé a szülői felügyeleti jog , mi már szerettük volna elvinni nevelési tanácsadóba, de ha anya nem engedi meg nem tudjuk elvinni, és nem engedte. Mindenben ő dönt páromhoz, csak akkor jön ha valamit fizetni kell, a többit eltitkolja, azt se mondta el, hogy fejlesztésre kell járnia, mert kötelező 6 éves kortól az iskola, vagy, hogy fülészetre kellett mennie mert az oviba sem hallott, közben hall csak megjátssza. Csak a gyerek mondta, az ovi nem adhat felvilágosítást.
2020. febr. 29. 17:17
 24/51 anonim ***** válasza:
74%

Mi az hogy szombat reggel fél hatkor meg péntek este 10kor nyomja a csengőt?!

Megmondanám még egy ilyen és feljelentem zaklatásért.

2020. febr. 29. 18:09
 25/51 anonim ***** válasza:
83%

"22 éves volt párom még tanult, nem akarta a babát, de ugye neki nincs bele szólása, "

Természetesen volt beleszólása, csak hát gondolom szegénynek gumiban nem áll fel és egyéb kifogások.

2020. febr. 29. 18:14
 26/51 anonim ***** válasza:
90%
Meg kell mondani az anyjának, hogy kéthetente lesz elhozva a gyerek, a birosági végzés alapján. Ha megprobálják más időpontban a nyakatokra vinni, akkor bírósághoz fordultok a gyermekelhelyezés megváltoztatásáért, akkor fizethet ő gyerektarást. Erre vissza fog venni, meglátjátok.
2020. febr. 29. 19:15
 27/51 anonim ***** válasza:
39%

"Amikor megismertem 2 éves volt, nem volt gyermekem mindent ráhagytunk azon a 2 napon amikor itt volt velünk"

Edd meg amit főztetek...ne az anyukát hibáztasd, ezt ti cs@sztétek el, de rendesen.

2020. febr. 29. 19:43
 28/51 anonim ***** válasza:
62%

"22 éves volt párom még tanult, nem akarta a babát, de ugye neki nincs bele szólása"

Kifogás, kifogás...aki nem.akar gyereket, az nem csinál felelőtlenül. Nem kell mást hibáztatni, gondoskodott volna hogy ne legyen. Gondolom nem erőszakolták meg szegény pasit...

Csak szerencsétlen gyereket sajnálom, senkinek nem kell.

2020. febr. 29. 19:51
 29/51 anonim ***** válasza:
63%
Áruld már el k÷rdező, ha egy gyerekkel sem bírtok, minek kellett mégegy? Vagy a párocskád azt sem akarta, csak szegény ember így járt megint?😂😂
2020. febr. 29. 19:52
 30/51 anonim ***** válasza:
81%

Csak a 9.válaszodra reagálva.

Nem a gyerek a főnők.

Az én nagyobbikom is ilyen volt kisebbként.

De képzeld mai napig nincs ráhagyva semmi sem. A viselkedésének következménye van. Korlátok és következetesség.

Ha hisztizik, ha tombol ha nem fogad szót nem pakol el (és kapaszkodj 5 éves és lány) le kell ülnie a gondolkodó székre 5 percig. El kell gondolkodnia a viselkedésén, utána megbeszéljük mit miért nem teszünk vagy teszünk. Vagy nincs esti mese, nincs játék addig amíg nem higgad le, nem pakol el stb.

Nem tudom mégis mit vársz ha 4 évig mindent ráhagytatok?

2020. márc. 3. 17:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!