Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg apámnak,...

Hogy mondjam meg apámnak, hogy nem akarok vele soha többet találkozni?

Figyelt kérdés

22 vagyok, szüleim egy éve válnak. Nem untatnálak titeket a részletekkel, lényeg, hogy 10+éven keresztül volt egy kiadó lakásunk, és a lakbért minden hónapban elköltötte minden szarra. Ez csak most tudatosult bennem. Sosem mentünk nyaralni, mindig fizetésről fizetésre éltünk, anyánk adott csak pénzt, hiába keresett apám többet, sose segített be nekünk gyerekeknek.

Tavaly ilyenkor megcsalta anyámat, ősszel végre elköltözött.

Lényeg, hogy végtelenül dühös vagyok rá, csak ő meg hetente/kéthetente találkozni akar velünk gyerekekkel. Meg akarom valahogy neki ezt mondani, de anélkül, hogy veszekedés lenne. Mit ajanlotok?

2020. febr. 28. 08:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
14%

8!

Elolvastam. T9vabbra sincs a világon semmi koze a kérdezőnek az apja lakásához. Ha akarja eladja és elissza a pénzt, ha akarja oda adja egy hajléktalannak. Az övé. Azt csinál vele, amit akar. Akkor is most is, holnap is. Amíg ő a tulaj, ő rendelkezik vele, még az anyának sincs köze hozzá.

Ha az anya is tulaj, akkor megint nem apukát kell szidni, hiszen az anya hagyta. Nem mert szólni? Baxus akkor se szól, ha eltöri a karját? Nemár. Ismered a mondást, ugye? Aki hülye....

2020. febr. 28. 10:56
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

10!

Nem az anyjának adott. Az anya adott a kérdezőnek, az apa nem.

Mondjuk azt se értem, ez miért probléma. Nálunk si csak én adok. A férjemnél sosincs készpénz, evidens, hihy én adok a gyereknek, ha kell. Közös kassza, egy család, mit számít ki ad.

2020. febr. 28. 10:57
 13/25 anonim ***** válasza:
29%

Ja köszi utolsó, így már értem :)

Azt még mindig nem, hogy mért kéne egy 12 évesnek pénzt adni, de mindegy én már nem is akarom megérteni :D majd a kérdező elmondja, ha akarja.

Btw: én sem kaptam apámtól soha pénzt, megcsalta anyukámat, így elváltak, nyaralni sem vitt, mert nem tehette meg. Igaz, ő is akarta velem tartani a kapcsolatot, mint a kérdező apukája, minden 2. Hétvégén jött értem, mint a kisangyal, jobban szeret a világ minden kincsénél. De most át is gondolom, hogy dobjak e neki egy üzenetet, hogy soha többet nem akarom látni. Hisz hiába érdeklem, pénzt sem adott, nyaralni sem vitt, MOST TUDATOSUL BENNEM IS. szánalmas.

2020. febr. 28. 11:05
 14/25 anonim ***** válasza:
34%

Sehogy, mert 22 évesen elhamarkodottság lenne ilyesmit kijelenteni, amikor még elvileg legalább 40 évet fogsz élni.

Csak halaszd mindíg, a dolgokat, meg azt is mondhatod, hogy mostanában úgy 6-8 hónapig biztosan nem fogsz ráérni.

2020. febr. 28. 11:29
 15/25 anonim ***** válasza:
39%

Egyébként meg miért okolnád apádat az elcseszett házassága miatt? Mi közöd van neked az ő életéhez / életükhöz?

A gyereke vagy oké, de ezenkívül önálló ember is, akinek nem kellene más hibái miatt elkövetni a sajátjait.

Ha látni akar, lásson ha belefér az idődbe aztán majd meglátod, hogy kijöttök e, ha nem akkor ő sem fogja erőltetni, ha már belátta, hogy ez nem működik...

2020. febr. 28. 11:32
 16/25 anonim ***** válasza:
69%

Nagyon gyerekesen viselkedsz!

Az apáddal jó a kapcsolatod, azért, mert a szüleidé megromlott felesleges (csak) rá haragudnod, egyáltalán belefolynod a köztük lévő csatározásba.

2020. febr. 28. 11:51
 17/25 anonim ***** válasza:
28%

hááát én tényleg nem értem a válaszolókat..Komolyan tizenévesen az apa minden szarra elköltötte a fizuját csak arra nem ami kellett és anyuka állt mindent, plusz apuci ezek után le is lécelt és még a lány az elkényeztetett és szegény apuci megérdemel egy esélyt?

Felnőtt ember volt akinek tudnia kellett volna beosztania a fizetését és ráadásul apaként jobb példát kellett volna mutatnia, én megértem a kérdezőt.

Beszéld meg apáddal, hogy mit érzel és csak utána "szakíts" vele. Ha csak szimplán lelépsz annak semmi értelme, hisz apád abból semmit nem tanulna.

2020. febr. 28. 13:40
 18/25 anonim ***** válasza:
86%

De utolsó! Mégis mit jelent, hogy “minden szarra elköltötte a pénzt”? Mert ha a kedves kérdezőben csak így 10 év távlatában tudatosult ez, kétlem, hogy nem volt mit enniük vagy hordaniuk, arra azért jobban emlékezne.

Gondolom apuka megcsalta anyukát, anyukában sok a sérelem, egy éve húzódik a válás, egy éve hallgatja a kérdező, hogy apád elherdálta a pénzt, apád sosem adott semmire pénzt, apád még nyaralni sem vitt el minket, innen ez a nagy “most tudatosulás”

És félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy apuka a jófej, biztos mindenkinek vannak hibái egy családban, de hogy a 22 éves infantilis kérdezőnek semmi komoly oka arra, hogy kiverje a hisztit, az biztos.

2020. febr. 28. 14:01
 19/25 anonim ***** válasza:
75%

hát én sokáig nem vettem észre hogy apám egy szemét, nagyon sokáig hinni akartam hogy jó apa. Pedig alkoholista, erőszakos férfi volt, bőőőőven adott okot az utálatra,de gyerekként szerettem volna szeretni és csak kamasz fejjel tudatosult bennem, hogy apám igenis sz@r alak.

Csak mert a kérdezőben most tudatosult mindez már ok arra, hogy ne legyen igaza? Elég hülye felfogás a válaszolók részéről.

2020. febr. 28. 14:13
 20/25 anonim ***** válasza:
81%
Azért légyszi ne tegyük már egy mérlegre az “erőszakos, alkoholista apát” meg azt amelyik “nyaralni sem vitt el”
2020. febr. 28. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!