Hogy mondjam meg apámnak, hogy nem akarok vele soha többet találkozni?
22 vagyok, szüleim egy éve válnak. Nem untatnálak titeket a részletekkel, lényeg, hogy 10+éven keresztül volt egy kiadó lakásunk, és a lakbért minden hónapban elköltötte minden szarra. Ez csak most tudatosult bennem. Sosem mentünk nyaralni, mindig fizetésről fizetésre éltünk, anyánk adott csak pénzt, hiába keresett apám többet, sose segített be nekünk gyerekeknek.
Tavaly ilyenkor megcsalta anyámat, ősszel végre elköltözött.
Lényeg, hogy végtelenül dühös vagyok rá, csak ő meg hetente/kéthetente találkozni akar velünk gyerekekkel. Meg akarom valahogy neki ezt mondani, de anélkül, hogy veszekedés lenne. Mit ajanlotok?
A helyedben nem kapkodnám el a dolgot!
Nem tudhatod, mi áll az egész mögött, ezért nem ítélkezhetsz.
Ez jo duma, hohy elköltötte minden xarra. Anyádat nem zavarta? Amúgy nem nektek volt kiadó lakásotok, hanem neki, vagy max neki és anyádnak. Neked nem. Magyaran az abból befoylo pénzhez neki és esetleg anyádnak volt köze, neked nem.
Amúgy meg nagyfiu/nagylány vagy, oda állhatsz ám elé, hogy apu nem akarlak többet látni. Csak találj ki valami épeszű indokot, ugyanis amit leírtál, harmatgyenge
22 évesen nem kötelezhet senki téged láthatásra, mert nagykorú vagy. Megmondod neki, hogy haragszol rá és nem akarod látni.
Az apa elleni erős (jogos) harag miatt nagyon ajánlom neked, hogy az egyetemi tanulmányaidra és a későbbi párkapcsolatokra való tekintettel most menj el egy korosztályodat kezelő szakemberhez, és inkább pszichiáterhez, mint pszichológushoz.
Én a levelet ajánlom, ha telefonra már azonnal ugrik és veszekszik. Közösségin oldalt semmiképpen, onnanb titsd le!
Írj neki levelet, amiben megírod neki a sérelmeidet, a fájdalmaidat és közlöd, hogy egyelőre nem akarod látni. Okosan fogalmazz, ne véglegesen; azt ajánlom, hogy a hagyományos levélformát válaszd: toll, papír, posta, bélyeg. És írd bele a levélbe, hogy ne fáradjon, a választ el sem olvasod. (Ez azért kell, hogy ne tudjon belevonni végeláthatatlan veszekedésekbe, magyarázkodásokba, vádaskodásokba. Fölösleges és csak neked okoz nagy fájdalmat.)
Ps: Én már írtam ilyen levelet. Nem untatlak a részletekkel; nehéz döntés volt és muszáj.
Sok erőt és kitartást!
Látszik hogy senki nem olvassa végig normálisan a szöveget....
Írta hogy 10+ évet volt egy kiadó lakásuk.
10-12 évesen nyilván nem tudja magát ellátni az ember.... És az hogy az apuka nem ad pénzt meg mindent elkölt az kicsit durva. Kérdezem a többiektől hogy mi van ha az anyukája félt szóvátenni?
Én őszintén megmondom szerintem meg kéne szakítanod apukáddal a kapcsolatot mert valószínűleg lelkileg megterhel.
A többieknek főleg a #2 válaszolónak ajánlom hogy újra olvassa el a kérdés alatti szöveget. Tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!