Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Több örökség jár annak aki...

Több örökség jár annak aki gondozza a szülőket, mert közel lakik? Utálja az a családját aki messze elköltözik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Félre vezető a kérdésem, mert még nem aktuális,fiatal vagyok még, egy 21 éves lány.

A szüleimmel elköltöztünk egy éve, azonban a barátom, akivel már 3 éve együtt vagyunk ott lakik szüleivel az előző lakhelyünkön.

450km-re lakunk egymástól.

Két hetente találkozunk, szeretjük nagyon egymást és a távolság nem változtatott az érzéseinken, a barátomon érzem, hogy szerintem az idén szeretné megkérni a kezemet, úgyhogy tudom, hogy komolyan gondolja.

Egy évig szeretnék még itt lakni, mert itt tanulok és még egy évig tanul a barátom is és megbeszéltük, hogy visszamegyek hozzájuk, mert ő nem szeretne messze elköltözni a szüleitől, mert amikor összejöttünk erről nem volt szó és nem akarom őket elválasztani egymástól. Én ezt úgy érzem elfogadtam már, bár tudom, hogy kezdetben még nehéz lesz és fura.

A lakásunkat anyáék meghagyták az előző lakhelyünkön, így ott lakhatunk majd.

Aztán fogalmamsincs, hogy de feljött az örökség téma... és mondtam, hogy a ház amit most vettek az új helyen az igazából fele tesómé lesz fele enyém szerintem. Tesóm pedig erre azt mondta, hogy ez nem jogos mert, hogy ő adott bele pénzt, meg hogy ők itt laknak a barátjával. Mert a barátja is ott hagyta a családját és ideköltözött nővéremhez.

És ezért én nem kapom meg a felét mondom rendben nyilván azt ki lehet vonni belőle. Aztán azt mondta anya, hogy mivel ők többet segítenek otthon, mert a pasija tud festeni és ő festette újra az egész házat, ők még többet fognak érdemelni és azért is, mert én nem fogok itt lakni és ök fogják majf idős korukra gondozni őket és hát ez nekem nagyon rosszul esett.

Én egyrészt azt gondoltam, hogy fele-fele, másrészt pedig, hogy tudhatná, hogy én lennék a legboldogabb, ha nem lenne ez a rossz helyzet és ha a barátom és az én szüleim közelébe lehetnék és én mindennap meglátogatnám őket, ha lehetőségem lenne.

Aztán veszekedtünk tovább, anya olyanokat mondott, hogy aki utálja a családját az elhúzza a belét. Tehát hogy én utálom őket, mert elhúzom a belemet és nagyon fájt, mert én nagyon szeretem anyát és apát is és nem értenek meg.

Nem tudom, hogy egyszerűen mit tehetnék és csak sírok és nagyon fáj ez a tehetetlenség.

Anya nagyon csúnya dolgokat mondott nekem és fájt, mint ha azt hinné nem szeretném.

A régi házunkban nem szeretnénk sokáig lakni a barátommal, de azt úgy nézzétek, hogy az 13 milliót ér kb. Amit most vettek az meg 50 milliót. De sok hitelük van és apukám külföldön dolgozik.

Ebből tesóm 5 milliót adott én semmit, mert nekem semennyi forintom sincsen, tesóm pedig már több éve dolgozott, így tudott adni.

És tesóm azt mondta, hogy majd enyém lesz a 13 milliós övé meg a többet érő majd ha öröklésről lesz szó, ami mivel városban és üdülő övezetben van sokkal többet fog érni. És rosszul esett, hogy miért gondolkoznak így attól mert nem lakhatok ott, mert egyelőre úgy néz ki hogy barátom nem szeretne messze költözni.

Lehet most kicsit pénzéhesnek tűnök nektek és lehet azt hiszitek nem is szeretem a szüleim és hogy nekem nem is a tavolsag a bajom. De ez nincs így.

Az a bajom, hogy szerintem nem helyes az ahogyan gondolkoznak már most és késöbb szerintem csak rosszabb lesz. Félek, hogy egy idő után megutálnak, mert hogy engem is látni, ezeket akkor is mondják ha egy hétig a barátomnál vagyok és már nem fognak szívesen fogadni engem.

Tudom, hogy anya ha gonoszat mond azért teszi, mert ő is szeret és sajnálja, hogy ez van.

De fájt a kijelentése h én őket utálom....

Remélem valaki elolvassa és válaszol.

Ha nem értetek velem egyet nyugodtan írjátok le, de kérlek azt szépen fogalmazzátok meg.

Köszönöm nektek nagyon előre is.

2020. febr. 19. 20:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
4%
Kalap úr en néha tényleg nagyon bírlak. Általában jok a meglatasaid.
2020. febr. 20. 10:39
 22/31 anonim ***** válasza:
75%
Csak a tulajdonos/ok dönthetik el, hogy miként rendelkeznek, haláluk után pedig a törvény vagy a végrendelet dönti el, hogy ki mit örököl. Illetve a hagyatéki tárgyaláskor lehet egyezkedni, és másként átadatni a hagyatékot. Feleslegesen ne merüljetek ilyen vitába. Nekem ez a távkapcsolat se jön át, előbb szétmentek, minthogy odaköltöznél. Ha tiéd lehet a kisebbik ház, ahol együtt élhettek majd, akkor már többet kaptál, mint amit a tesód kapott, mivel ő eleve minuszban van annyival, amit beleadott a nagyobbik házba, míg te egyikbe se adtál bele.
2020. febr. 20. 12:24
 23/31 anonim ***** válasza:
77%
Elég rég olvastam ilyen undorító családi sztorit.Full gázak vagytok mindannyian.
2020. febr. 20. 18:05
 24/31 anonim ***** válasza:
74%

Sok minden történhet még addig, amíg a barátod megkéri a kezedet! Biztosan el akar venni Téged feleségül?

Milyen jeleit látod annak, hogy KOMOLYAN EL AKAR KÖTELEZŐDNI MELLETTED? (Adja az Ég, hogy nagyon sikeres jövőtök legyen!) Akkor talán maguktól is megoldódnak a kételyeid...

2020. febr. 20. 22:34
 25/31 A kérdező kommentje:

Hú kaptam hideget-meleget.

Az egyik válaszoló kitalálta, hogy tényleg észak-nyugat- észak-kelet a távolság.

Nehéz így összeszedni a dolgokat, ennyiből nem tudtok engem kiismerni.

Szimplán csak megkérdeztem az anyukámat, hogy ő hogy gondolná jogosnak, hogy kapnánk mi az örökséget és azért akadtam úgymond akkor ki, mert én mindig azt hittem, hogy ők ugyanannyit szánnak nekünk.

Plána amiatt, hogy az unokatestvéreimet soha nem láttam, mert apukám nagyon összeveszett velük, mert kölcsön adott egy milliót még 20 évesen nekik és azóta se adták vissza.

És ezért apa mindig azt mondta, h mi a pénzen ne veszekedjünk és hogy mindenki ugyanannyit kapjon.

És ennyi, de ez csak egy feltevés volt, nem szeretnék én egyébként semmit. Akkor lennék boldog, ha nagyon sokáig együtt maradnának. És ha esetleg édesapám hamarabb meghalna én akár hol fogok lakni, ha lesz lehetőségem, mert lesz egy plusz szoba én édesanyukámat mindig tárt karokkal fogom várni, ezt én most így gondolom 100%-osan.

A barátom tudja, hogy keleten nem jó az élet, a kisebbség miatt elsősorban, de a szülei is mindig elvoltak boldogan, nagyon összetartó a családja minden héten találkozik a rokonság és úgy vannak vele, hogy ezzel nem foglalkoznak, mert első a család.

Én megmondtam neki, hogy nekem addig mindegy, amíg lesz olyan óvoda, ahova a gyereket majd belehet tenni és nem lesz minden gyerek kisebbségi. De figyelembe kell venni azt, hogy lehet hogy a gyerekek nagyon elfognak majd vágyni és lehet miattuk majd később kénytelen lesz költözni, ha szeretné látni az unokáit.

Tudom ehhez az kell h szüljek és h együtt maradjunk es h a gyerekeimnek is legyen gyereke. Es nagyon előre szaladtam, csak mondom ezek feltevések.

Még azt szeretném elmondani, hogy sokan írtátok, hogy nagyon is pénzleső vagyok, de ez nem igaz.

Világ életemben nem volt zsebpénzem, sose voltak márkás cipőim, márkás telefonom, most sincs, de nem is kell. A ruháimat turizom vagy leárazottan veszem.

A zsebpénzem amim van, azért diákmunka során dolgoztam meg és a szüleim már nem ruháztatnak engem évek óta, magam veszem a ruháimat, a tusfürdőmet, ha valami péksütit vagy egyéb kaját megkívánok, az utam összegének a felét a barátomhoz, az egyetememhez szükséges nyomtatni valókat és mindent ami csak kell én fizetek abból, amit nyáron megdolgozok. Az új házba én fizettem a szekrényem árát és a kutyaház árát. Tudom nem sokat, de még nincs úgy keresetem és messze van még a nyár. Nem kérek tőlük sose pénzt, mert megtanultam, hogy ha anyától kértem mindig úgy adta oda, hogy hát ennek lenne más helye és láttam rajta, hogy nem örül neki, ha bármire is költekezni kell.

Kb. 4 napig esszük ugyanazt a kaját. Nem járok szórakozni, nem cigizek, nincs műszempillám, se műkörmöm, amiket a mai fiatalok csinálnak, nem vagyok kolis, mert bejárok és utazok mindennap 3 órát a sulimig( ez így oda-vissza)

Tehát tudom, lehet így is azt gondoljátok, hogy nagyon pazar, hogy ilyen hülyeségen összevesztünk és hogy igazából pénzéhességből tettem fel a kérdést anyánál, de remélem kicsit elhiszitek, hogy ez nincs így.

A régi házunkban én nem szeretnék sokáig lakni, csak egy icipicit, a kezdetekben, amíg összegyüjtünk pénzt egy bérházi lakásra, amit már 10 millióért lehet venni felújítva... és az nekünk tökéletes lesz. Utána szüleim eltudják adni a lakást és abból majd a hitelüket is tovább tudják törleszteni.

10 millió meg azt gondolom, hogy azért 5 év alatt csak összejön..

Annyi ideig meg tesómék se fognak elköltözni, mert írta valaki, h tesómékkal szemben nem fer h mi beköltözünk oda nulla forintért. De ez nincs így.

Tesómék ingyen laknak anyáéknál, anya főz, nem fizetnek semmi rezsit.

Míg mi fogjuk magunknak fizetni és főzni az ételt és fizetni a rezsit. Ők ugyanúgy tudnak gyűjteni, sőt jobban mint mi.

De nem szeretnénk ott maradni sokáig.

Ennyi, köszi, hogy írtatok és elolvastátok.

2020. febr. 20. 22:51
 26/31 A kérdező kommentje:

Abból gondolom, hogy szeretné megkérni a kezemet, mert azóta hogy félévesek voltunk mai napig, majdnem mindennap elmondja, hogy ő már úgy megkérne engem és alig várja, hogy velem élhessen együtt.

És idén már azt mondta, hogy már biztos a dátumban is, és hát még sok apró jel utal arra, hogy szerintem a nyáron megteszi.

Írtátok, hogy nem biztos, hogy együtt maradunk es tudom ezzel is számolni kell, nem lehet tudni mit hoz a jövő. De azt tudom, hogy vele nagyon jól érzem magamat. Ugyanolyan mint én. Nagyon kedves fiú és hűséges. Érdekel mindkettőnket az, hogy mit csinál a másik és nem unatkozunk egymás mellett, mindig elfogadja az én ötleteimet és én is az övét. Olyan külsőre belsőre, mint amilyet megálmodtam magamnak. Azt gondolom, hogy semmivel sem lenne jobb, ha elválnánk. Nem tudom elképzelni, hogy találnék még egy olyan fiút és nem is akarom. Mert nála tényleg azt érzem, és ő is így érez, mint ha egymásnak lettünk volna teremtve.

Bocsi a nyálas és áradozó szövegért. De hát így van . :/

2020. febr. 20. 23:01
 27/31 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, tudod te mennyi ideig tart összegyűjteni 10 milliót? Főleg egy elmaradott térségben? Főleg ha gyereket vállaltok? több év..akár 10 is.
2020. febr. 21. 06:14
 28/31 A kérdező kommentje:

Ha minden hónapban félre teszünk 150 ezret akkor 5 év alatt 9 millió összejön.

Legjobb esetben. Nem tudom még mennyit fogunk együtt keresni, de a legelején, míg nem lesz gyerekünk biztosan, kevesebbet fogunk költekezni, mert két ember kevesebbet fogaszt és kevesebbet is eszik és akkor akár lehet többet is félre rakni.

2020. febr. 21. 08:36
 29/31 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, tisztában vagy azzal mennyi egy elmaradott térségben a fizetés? vagy mindkettőtöknek minimum agysebész végzettsége van?

Ahhoz hogy havi 150 ezret félre tudjatok tenni, kell minimum havi 600-700 ezer forintos nettó bevétel.

Ha ti északkelet magyarországon fogtok élni, örülhettek ha a havi 300 meglesz kettőtöknek.

2020. febr. 21. 16:32
 30/31 anonim ***** válasza:
87%

12 vagyok, én írtam Kelet-Magyarországot

Szeretitek egymást oké, rendes csaj vagy, oké. Ez a ti dolgotok.

Azt írod, 21 vagy, de az anyagiakkal kapcsolatban nagyon nem vagy tisztaban, nem reálisan látod.

Fizetéseket ismerösök is megmondjak, allaskeresö oldalakon is fent van (profession), forumokon, itt is, átlagbér cimen biztos van pár cikk guglin.

Rezsiről: jó lenne, ha otthon megnézhetnéd a számlákat.

Elelmiszerárakat tudod, ki tudod számolni

Mennyi egy m3 tuzelő pl, mostmar elfelejtettem hova költöznétek eloszor. Egy 90m2 kockaházba is vesz rokonom egy télen 150 ezer Ft fát ez csak kábé, mert nem az enyém.

Az én rezsim 50 m2 lakásban egyedul, telen 50 ezer körül, nyáron 34 körül.

Társasházban van kozos koltseg (5000 es 10000 között általában) mindig felújitanak valamit, arra is kell penz.

Ha kocsitok van arra kell. Ha kertes hazad van, mindig van mit csinálni, nemelyik penzbe kerul

Plusz kaja: számolj kicsit, tervezgessél, kaját tudod mennyibe kerül.

Mindezt azért írom, mert 150 ezret félretenni azon a környéken, eleg nehez lesz, gyerek nélkül is.

Ezert írtam, hogy jobb a Dunántúlon, vagy Pest, vagy Ausztria, de ahhoz még szerezzetek némi élettapasztalatot, meg nyelvtudást, mert ellopnak benneteket.

Ja, én is Kelet-Magyarországon élek, mondtam már?

Azért tudom...

2020. febr. 24. 20:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!