Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnátok, ha a 17 éves...

Mit reagálnátok, ha a 17 éves lányotok egy ilyen novellát adna le egy pályázaton?

Figyelt kérdés

Iskolai pályázat, tehát tanára is látja. A novella öngyilkosságot dolgoz fel tartalmában, illetve családon belüli problémákat, ám az utóbbi a történetben nagyon hasonlít a pár évvel ezelőtt tényleg megtörtént dolgokra.

Kiakadnátok azon, ha erről írna, és meg is mutatná másoknak?

2020. febr. 18. 17:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Nem akadnék ki. Ez a téma is része az életnek sajnos.
2020. febr. 18. 17:13
 2/14 anonim ***** válasza:
84%

Gondolom, a tanár cenzúrázza,meg mielott le lesz adva a palyazat, ha szerinte ilyen tema nem fer bele. Ezt dontse el a tanar.

Az ongyilkossag, csaladon beluli problemak nagyon is aktualis tabutemak, amik a tiniket is erintik, miert ne lehetne beszelni roluk, pl. egy novellaban? Szerintem terapias hatasa is lehet, hogy kiirja magabol, ami regebben megtortent.

En inkabb probalnek pozitivan hozzaallni, hogy a gyerekem nem egezs nap mobilozott meg videojatekozott, hanem idot, energiat szant egy novella megirasara /gondolom nem volt kotelezo/.

Egyebkent en is irtam sok olyan fogalmazast, amiben nem mindig a sajat valos gondolataimat, nezeteimet, erzeseimet irtam le akar valos szemelyekkel, tortenetekkel osszefuggve, csak hatasvadasz akartam lenni, tudtam mi illene oda hogy megfogja a tartalom az olvasót.

2020. febr. 18. 17:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon érdekes kérdés. Alapból szuper ötletnek tartom, hogy novellát ír, pályázatra készül, és kreatív munkába fekteti energiáját.

Nekem kamaszként például nagyon sokat segített ha ki tudtam írni magamból, és egy nagyon közeli ismerősöm halálát is írással dolgoztam fel.

Viszont ha nagyon jól megírja, akkor nyilván felmerülhet másokban, hogy miért és hogyan tud ilyen traumatikus esetet ennyire jól átadni - talán ő maga, és az ő családjában történhetett-e ez.

Ettől függetlenül nem tiltanám meg vagy ilyensmi, mivel lehet segítséget adna másoknak, hogy "igen, ez van, ilyen létezik, és ha veled is ez van, akkor tudd, nem vagy egyedül".

2020. febr. 18. 17:16
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem bántasz vele másokat vagy tépsz fel sebeket, játszol mások érzéseivel, akkor nincs ezzel baj.
2020. febr. 18. 17:54
 5/14 anonim ***** válasza:
50%
Ha a családi problémákat teregeti ki, akkor kiakadnék. Nem a témák miatt. Írni lehet bármiről, de nem mindegy, milyen konkrétumokat ír bele.
2020. febr. 18. 18:00
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
Én elgondolkodnék, hogy vajon mikor és mennyivel kellett volna jobban odafigyelnem rá, hogy ezek a dolgok ne történjenek meg. Megkérdezném tőle, miért írta le ezeket, beszélgetnék vele erről, stb.
2020. febr. 18. 18:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem normális, a novellákat leginkább az író érzelmei ihletik. Biztos megrázták ezek az események, és mély nyomokat hagyott benne. Nem baj, ha, úgymond, ”kiírja magából a bánatot”.
2020. febr. 18. 19:22
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond nincs vele.

Lehet felszeretné hívni a figyelmet, hogy úgy mennek el egymás mellett az emberek, hogy azt se tudod 10-9 embernek az öngyilkosság forog az agyába.

Szerintem nem baj. Kérdezd meg miért pont ezt a témát választotta, győzödj meg róla h neki ilyen nem forog az agyában, mert lehet segélykiáltás.

Ami anno megtörtént dolog nem baj...

2020. febr. 18. 19:40
 9/14 anonim ***** válasza:
31%

Alapvetően minden írót a saját élményei inspirálnak.

Épp ezért elgondolkodnék, miért az öngyilkosság foglalkoztatja a lányomat.

2020. febr. 18. 21:20
 10/14 anonim ***** válasza:

Igen, kiakadnék, mert ez azt jelenti, hogy nem voltam jó szülő.

De nem tiltanám meg, mert az írás a feldolgozás része. Hanem elkezdenék anya lenni.

2020. febr. 18. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!